Obeležen Dan policije

U Policijskoj upravi (PU) u Subotici juče je, prezentacijom taktičko-tehničke opreme i vozila i polaganjem zakletve 22 policijska službenika koji su primljeni u službu prošle i ove godine, svečano obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, Dan policije i slava Ministarstva – Svete Trojice. U prizemlju Upravne zgrade, kod spomen-ploče, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković i načelnik PU Subotica Nenad Sekulić položili su cveće i odali počast poginulim policijskim službenicima koji su svoje živote izgubili časno obavljajući svoju dužnost.

/subotica.rs/

Na platou ispred Policijske uprave, održana je prezentacija policijskih vozila, oružja i forenzičke opreme, a svoje aktivnosti promovisali su i pripadnici Vatrogasne čete. Ove godine je, prvi put, bio postavljen i „Info pult“ na kom su zainteresovani za prijem u policiju mogli da dobiju detaljne informacije o uslovima aktuelnog konkursa za prijem 30 novih polaznika u Centru za policijsku osnovnu obuku u  Sremskoj Kamenici.

Uz isticanje da je odlučnom borbom protiv svih oblika kriminala i korupcije postignuto smanjenje ukupnog broja registrovanih krivičnih dela na području Policijske uprave u Subotici tokom 2018. godine, načelnik Sekulić je poručio da je zaštita svih građana prioritet u radu policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije proglasilo je Duhove za Dan MUP-a i Dan policije u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija 15. juna, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.

 

subotica.rsKOMENTARI

 1. Dexter kaže:

  Kao što rekoh, moja deca i njihova djeca će biti učena da mrze i preziru policiju.

 2. Mic po mic... kaže:

  ‘Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije proglasilo je Duhove za Dan MUP-a i Dan policije u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija 15. juna, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.’

  Srbija je prvi put priznata u svojim granicama na berlinskom kongresu 1878 godine …1862 …???

 3. Anonimni kaže:

  Kome je svecano uruceno priznanje “Zlatni pendrek” i “Srebrni kundak” ?

 4. I.S. kaže:

  @Mic po mic
  Stvarno te toliko mrzi da prelistaš istoriju?
  Srbija je postojala i pre 1878.
  Konkretno te 1862. je imala status vazalne kneževine u Otomanskom carstvu. Isto kaovtvoja hrvatska tada, nije bila nezavisna, nego deo jednog velikog carstva.
  Kao kneževina je imala pravo da na svojoj teritoriji samostalno obavlja upravnu, sudsku i policijsku vlast. Nije imala vojsku, pa su se u situaciji koja je nastala na Čukur česmi, Turcima suprotstavili srpski policajci.
  A što se današnjih srpskih granica tiče, koje ti verovatno jako smetaju priznata tada je u tadašnjim granicama. Granice su se vremenom menjale, nekada je Srbija bila veća, a, nekada i manja. Danas je priznata u ovim granicama u kojima jeste. Čak je i tvoja hrvatska priznaje kao nezavisnu državu sa granicom na Dunavu i u Sremu. I sa Vojvodinom kao delom Srbije. Tebi u inat. Hehehe…
  (Znam da ti je geografija, kao i istorija slaba tačka, pa da ti pomognem).

OSTAVITE KOMENTAR