Obnova željezničke pruge Senta-Subotica stigla je do Bogaraša

Između Sente i Subotice će se vozom putovati 40 minuta, brzinom od 80 kilometara na čas.

Obnova željezničke pruge Senta-Subotica stigla je do Bogaraša, radovi se nakon praznika sutra nastavljaju, a nadležni kažu da se povratak železničkog saobraćaja očekuje tokom ranog proleća. Za sada se saobraćaj na ovoj liniji obavlja autobusima. Član gradskog veća Sente zadužen za privredu Viktor Varga kaže se na starim šinama moglo ići 30-40 kilometara na čas, a da će se na novima moći saobraćati 80, te će putovanje između Sente i Subotice trajati 35-40 minuta.

foto: pannonrtv.com

Državni sekretar zadužen za razvoj infrastrukture Imre Kern je u emisiji Subjektiv Pannon TV rekao da će obovljena pruga biti važna i za teretni saobraćaj. On je dodao da će teretni saobraćaj na liniji Subotica-Novi Sad biti premešten na ovaj pravac i na potpuno obnovljen banatski deo.

Predviđa se i mogućnost uvođenja novih linija nakon obnove pruge, ako za to bude postojala potreba.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. ludilo kaže:

  Bice velika potreba. Senta je mrtav grad. Polovina stanovnista je otisla u EU.

 2. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  Max brzina od 80km je postavljena zbog nemogucnosti novoremontovane pruge da podrzhi vece brzine ili zbog dotrajalosti voznog parka koji ce saobracati na toj relaciji?

 3. Trovach kaže:

  Ako se od Sente remontovala pruga “cak” do Bogarasa, onda to i nije neka velika vest. U suprotnom bi radovi bili pri kraju. Ako je u pitanju prva opcija, interesuje me ko ce i kada svecano otvoriti obnovljenu deonicu.

 4. Gvozdeni konj kaže:

  Menjanje pragova i šina je počelo od Subotice početkom aprila. Rok je bio kraj godine. Radili su, nisu stajali ali je išlo polako jer je tehnika kao 1948. na pruzi Brčko – Banovići. Za godinu dana 40 kilometara zamena pruge (ne nova) to je jako malo. Al ajd, ako ne može bolje.
  Po novom voznom redu ići će 45 minuta.

 5. T kaže:

  Nisam strucan, ali pragovi ne bi trebali biti postavljeni na temeljni sloj tucanika? Sa fotografije sve deluje da su ih postavili na zivu crnu zelmlju?

  https://www.youtube.com/watch?v=fQNE4cooLDM

 6. ffilozoff kaže:

  Pa ove sine su nove a zardjale ???

 7. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  @T

  Ja sam upravo zbog toga i postavio trik pitanje zbog cega samo 80km/h a remontovana pruga?!?!?….ali cekaj sad kad ti neki nazadnjacki usranko dodje da botuje kako tim novim nazadnjackim doktorsko diplomskim sistemom gradnje pruga, tucanik kao osnov konstrukcije bilo koje pruge, od 50 do 550 km/h nije potreban kao osnovno strukturno sredstvo…jos kad se procita da se planira izmestanje teretnog saobracaja na tu prugu…onda se vidi kakvi nekompetentni i nesposobni likovi zaista vode tu zemlju.

 8. JaPaja kaže:

  Puna Subotica zarđalih mozgova a u njihovoj lepoj i mozgovi i šine šljašte.

 9. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  @Japaja

  Ja sam ipak ocekivao sliku Magdeburshke Katedrale. Medjutim, ovo sto si ti postavio je josh bolje posto natpis na Magdeburger Dom postoji samo u tvojim lazhima. Ono sto se crveni dole je rezultat nacionalistickih laznopatriJotskih projekata…najbolji primer da nacionalizam i fashizam osim mizerije i propasti ne daje nikakve druge rezultate.

 10. JaPaja kaže:

  @Dr sc. tro. Stormwatch
  Opet ti kao ultranacionalista sa poznatom nacionalističkom prošlošću serendaš po ovom sajtu jer ti Gebelsovci ovog sajta dovoljavaju da godima sereš i prosipaš ustašku politiku. Za tvoju informaciju bolersnog croata a još bolesnijih iz ovog ustaškog sajta o Magdeburgu su pisali NEMCI a ne srbi. To je ta boleština neizlečiva kod vas croata – ustaša i ovih što ti dozvoljavaju da jedeš govna 7/24 sata o ustaštvu i lepoj tvojoj ustaškoj domovini u sred Srbije. Već nekoliko puta sam naveo da je GRADSUBOTICA leglo ustaštva i da država Srbija treba pod hitno da zabrani delovanje ovih neonacista tj ugasiti ovaj proustaški sajt jer pisati o željeznici a da u redakciji sedi ortodoksne ustaša i puštati komentare ustaštva može samo bolesna nacionalistička grupa grada Subotica. Posle će kao prdež da izbrišu komentar njihovonog idejnog ustaše Dr sc. tro. Stormwatcha i praviti se ludi kao nemamo pojma o čemu se radi.

 11. Croat kaže:

  Japaja ti kamda nisu jutros uzeo svoje pilulice! Udahni duboko, sa dosta vode popij lekic i izadji napolje pred kucu , pokupi smece, lisce i puno ces se bolje osecati!

 12. Lenin kaže:

  @Dr sc. tro. Stormwatch
  Nemam komentara na temu,pošto me ne interesuje.Mene samo zanima,što si sebi nadenuo ono “Dr sc.”?!(možda slutim)Zašto je sad Storm….. sa velikim S?I na kraju,treća skraćenica je “trovač”?!

 13. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  @Japaja

  Ti si neizlechivi oblik povampirenog fashiste koji sebi dozvoljava, a dozvoljava ti i ovaj ratnohuskacki nacionalisticki sajt da pretish i vredjas svakoga ko se ne uklapa u tvoj primitivni mozak. Daj link sa tog sajta gde Nemci pricaju o natpisu na Katedrali…u tom linku sigurno ima i slika sa tim natpisom…jel da? Ako mislis da ces ti i jos koji lezilebovic doci i slobodno prvi poceti vredjati necije pretke….neces, to ti garantujem!

  @Lenin

  Hmmm…Lenine…pa covek bi pomislio da ste vi kanda obrazovan i pametan…el da? Prvo ja jesam doktorirao i u tu svrhu mogu prilozhiti doktorat od 28 godina uradka (ahahaha) doktorske disertacije i to po razlicitim sekcijama i temama….moj doktorat je 100% originalni lichni rad, moja privatna kreacija koju su mnogi prepisivali….ali nemaju pojma sa enocijom koja mora da se unese u doktorat pa su failovali! Elem pazte ovako…te skracenice shto vi ne znate shta su = Doctor of Trolling Science – Stormwatch.

 14. gospodin kaže:

  To s Magdeburgom je srpska izmišljotina.
  Maršal Franše d’Epre je bio mason.

 15. Lu kaže:

  Slučajno sam preko neke objave na FB završio na ovom sajtu. Sad i nikad više. Kakvi upljuvani bolesnivi komentarišu na ovom sajtu to se ne viđa nigde. Lepo kaže ona izreka da pre pojave neta nečiju bolest trpela je samo porodica, a sad moraju svi.

 16. Trovach kaže:

  @Lu…Nemojte prebrzo donositi zakljucke. U rubrici “Stari grad” su komenta(to)ri mnogo kulturniji, ali ponekad neko zaluta i tamo.

OSTAVITE KOMENTAR