Obnova zgrade u centru grada

Usađena u staro gradsko jezgro na mestu prizemne kuće, 1959. godine izgrađena je moderna zgrada od betona. Tada, ali i danas ona je predmet rasprave. Podjednak je broj onih koji smatraju da zgrada narušava izgled centra grada i onih koji smatraju da se savršeno uklopio, kao i zgrada Standard konfekcije (Simpo), jer nosi stilska arhitektonska obeležja vremena u kom je nastala a ne narušava nasleđenu urbanu strukturu.

 

Nekada

stari spartak subotica

 

Danas, 54 godine kasnije, zgrada je podvrgnuta renoviranju, pre svega prvog sprata. Radovi na ovom objektu su se sprovodili i prethodnih godina kada su zamenjeni prozori, a ovogodišnji radovi predviđaju sanaciju krova, dela fasade, ali i zamenu sistema grejanja, spuštanje plafona, zamena instalacija i podova. Možda i najzanimljivija stvar za Subotičane je proširenje lifta zgrade koji je bio premali za trenutne potrebe.

 

Investitor je Republički fond PIO, a radove sporvode Roofs iz Beograda, Probanat-izgradnja iz Beograda i Elektrovolt iz Valjeva. Završetak radova se očekuje marta 2014. godine. 

Socijalno

Socijalno2

Socijalno3

Socijalno4

Socijalno5

Socijalno6KOMENTARI

 1. marko kaže:

  A..otkad je dopušteno toliko načičkanih klima uređaja na spoljnoj fasadi u centru grada? Kako to da sad kojekakve nadležne institucije ne reaguju?? Prvo deluje ružno, a onda ostavlja dojam kako je nekima sve dopušteno, a drugima….

 2. Dejan kaže:

  Marko te klime su sa dvorišne strane, retko ko ih vidi.

 3. Ivica kaže:

  @Dejan, ima ih dosta i sa ulične strane…lepo se vidi odmah na prvoh slici.

  @marko, nije dopušteno, mnogo stvari nije dopušteno, pa opet ljudi rade šta hoće…reakcija nadležnih usledi obično posle neke javne prozivke putem medija, ovako ne.

 4. Zoli kaže:

  @Dejan, @Marko, Sto se tice klima uredaje, pa nem sta da se cudite ovo je srbija tu moze sve, propise? blblbla. Da ne pricamo o tome da bas kod ovog objekta bi trebalo da se ispostuje najbolje pravila, propise, bezbednost na gradilistu… A radnici ne nose slem niti prsluk itd a od toga i da se ne pricamo, bilo ko moze da se uleti u dvoristu i da se seta tamo, a niko ne pita nista.

   

  Ja sam inace roden suboticanin, i mozda i zbog toga mi je tuzno da izmedu izvodaci radova nema ni jedna firma iz subotice, BG, VA tablice vidis samo, cak i klime uredjae montira beogradska firam…. Nisam protiv nikog, ali imamo i tu dosta nezaposlenih ljude ko bi znali da urade svu posla u ovom zgardu.

 5. stormwatch kaže:

  Draga uredjivacka strukturo sajta, molim vas da se i Vi pobrinete malo sa naslovima, da Subotica ne izgleda kao najgora selendra (mada su nazalost tendencije da postane "napredna" sve vise takve) kada dajete naslove vestima i prilozima. Obnova zgrade u centru grada? To mu dodje ko da u centru postoji samo jedna zgrada, neko sa strane ce pomisliti da svi Suboticani odma znaju koja se to zgrada obnavlja u centru a verovatnoca za to je 1:10000

OSTAVITE KOMENTAR