Obnoviće se granični prelaz Horgoš i autoput do Bačke Topole

Uskoro počinju radovi popravke puta na deonici autoputa između srpsko-mađarske granice i Bačke Topole. Oni koji dolaze iz pravca Mađarske, već godinama imaju loše iskustvo sa kvalitetom autoputa prema Novom Sadu, a to se može promeniti od maja.

Ako neko uđe u Srbiju iz pravca Mađarske, jedna od prvih stvari koju će primetiti, je prilično neravan asfalt. Ovo je jedna od najgorih deonica autoputa, koja će se, nadamo se, obnoviti u bliskoj budućnosti.

Stručnjaci će obnoviti deonicu u dužini od 40 kilometara koja se proteže od granice do Bačke Topole. Radovi će se odvijati u dve etape istovremeno, obnoviće se deonica od granice do petlje Subotica i deonica od Bikova do Bačke Topole. Deonica od granice do petlje Subotica je otvorena za saobraćaj 1998. godine, a od tada su izvršene samo manje popravke, ovaj put će se naneti novi gornji sloj asfalta. Dok će na deonici od Bikova do Bačke Topole biti izvršeni sveobuhvatni radovi koji uključuju i dubinske radove u narednom razdoblju.

Emeše Lalić Urban, državna sekretarka za razvoj infrastrukture, Srbija:

“Nakon prvomajskih praznika započeće radovi u punom obimu na obe deonice autoputa istovremeno.

– Šta će ovo značiti iz ugla saobraćaja? Da li će saobraćaj biti preusmeren u drugu traku?

– To, naravno, znači da će se u jednoj saobraćajnoj traci odvijati saobraćaj u oba smera.

– Koliko će trajati obnova?

– Obnova će, prema planovima, trajati do oktobra 2022.godine.”

Državna sekretarka je u emisiji “Javni Poslovi” u vezi sa problemom teretnog saobraćaja na graničnom prelazu Horgoš, izjavila da je u cilju rešavanja ovog problema do sada bila u izradi jedna projektna dokumentacija, te se sada nalazimo na početku realizacije ovog projekta, koji se odnosi na proširenje graničnog prelaza na Horgošu. Izgradiće se još jedan terminal za teretni saobraćaj, a takođe će se obnoviti i asfalt na graničnom prelazu. Očekuje se da će biti više mesta za parkiranje za kamione, a putnički saobraćaj će se odvijati u više traka.


RTV PannonKOMENTARI

 1. Kasnite kaže:

  To ste mogi prosle i ove god.

 2. smrad i kal kaže:

  prevod: nikad nećemo u eu

 3. De bil kaže:

  Lupate praznu slamu gospodo prethodnici … Kako ove godine i kakva crna EU?
  Trebalo je put kvalitetno uraditi još 1998. godine, ali se nije moglo. Ne zaboravite kroz šta je država prolazila devedesetih godina. Bile sankcije i besparica, ali se zato moglo od 2.000-te kada je došla nova demokratska vlast sa onim milijardama dolara (obećanih). Moglo se i kasnije uraditi. Bilo novaca od rasprodate zemlje, upropaštenih fabrika i silnih kredita podignutih za 14 godina “žute vladavine”. Ali nije …
  Kakav je sada taj put, takva je nekad bila naša vlast, a bogami i EU. I onda i sada. Sve drndavo, puno rupa, sa preusmeravanjima od zdravog razuma ka blentavom…

OSTAVITE KOMENTAR