Očekuje se podrška sa republičkog i pokrajinskog nivoa

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai očekuje da će infrastrukturni i drugi projekti Subotice u ovoj godini biti finansirani sa više stotina miliona dinara sa republičkog i pokrajinskog nivoa vlasti.

Maglai

Nedavno objavljene odluke Ministarstva privrede, koje će sufinansirati opremanje industrijske zone “Petar Drapšin” sa 9,43 miliona dinara, kao i Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, koja će za projekte u Subotici dodeliti oko 68 miliona dinara, Maglai ocenjuje kao znak da je Subotica ponudila dobre projekte, odnosno da ima prohodnost “i u političkom smislu”.

“Suština je da ćemo u 2015. godini realno više stotina miliona dinara povući sa pokrajinskog i republičkog nivoa. To su projekti koji su od značaja za grad, delom su infrastrukturnog karaktera u smislu izgradnje puteva, vodovoda i kanalizacije, a sa druge strane to su kapitalni projekti, prvenstveno pozorište i projekti vezani za Privredno-tehnološke parkove” – rekao je Maglai Tanjugu.

Takođe očekuje da će iz ovih izvora biti finansirani projekti koji se tiču unapređenje stanja i investicija na Palićkom jezeru.

Gradonačelnik Subotice dodaje da su u budžetu za ovu godinu obezbeđena sredstva i za sufinansiranje projekata koji će biti podržani sa viših nivoa vlasti, ali ne isključuje mogućnost rebalansa budžeta kako bi ta sredstva bila i uvećana.

“Ako nastavimo ovim tempom onda nećemo imati dovoljno sredstava do kraja godine, tako da ćemo verovatno rebalansom morati još da dodatno opredelimo sredstva za sufinansiranje. Mislim da to ne može biti sporno. Svaki dinar koji dođe ovde sa pokrajinskog i republičkog nivoa je dobrodošao i naš deo tome moramo dodati” – smatra Maglai.

 

RTVKOMENTARI

 1. vokille kaže:

  Dok ne budu građevinske mašine na mestu, ne verujem! 
  Nego, pitanje je koliki deo novca će se iskoristiti za prvobitnu nameru. Znamo već kako taj novac prolazi kroz više ruku, i polako se smanjuje. 

   

 2. balegar kaže:

  Dobar je Magla, počeo je da se hvali sredstvima iz Beograda pošto je pethodnih godinu dana ćutao na prozivke da je nesposoban da povuče i jedan dinar iz BGa. Godinu dana jednog velikog ničega a biće i dve godine. 

 3. JAPAJA kaže:

  Koji Baron koji Mihauzen

  Ja pjevam da mi prođe vrijeme,
  Aha, i ni na šta ne mislim,
  Ja pjevam tek da nešto radim,
  Aha, da ispunim dan.

  ………………………………..

 4. evgenije kaže:

  e moj Maglai….povući lovu od Pokrajine….da sam ja Pajtić,povukao bi ti nešto drugo!Eno ti tvoji SNSovci pa nek isprose koju kintu za Suboticu!Toliko godina si se školovao da bi bio gospodin a i dalje k*njaš kao foka…….

 5. Vesko kaže:

  Ja nisam zeljan ovog lika jer mu nista ne vreujem. Bio bi red da siđe sa vlasti, jer dosta je zamaglio u Subotici sa nejgovim obecanjima.

 6. stormwatch kaže:

  Egy ember!!!!!!

 7. Lenin kaže:

   

  stormwatch:

  Egy ember!!!!!!

   

   

  ?

 8. Pravdoljub kaže:

  Pokrajina? Može ! Kupljena je NEPOTREBNA amfibija, neka se da i za pozorište i za Y krak i za saniranje divljih deponija. Nije istina da se nemogu rešiti te deponije, postojeće male koncentrišite na veće iste obezbedite i eksploataciaj može da počne , jer na tim deponijama leži novac.

 9. stormwatch kaže:

   

  Lenin:

  stormwatch:

  Egy ember!!!!!!

  ?

   

   

  DUBOKIM, RESKIM, TESTOSTERONSKI NABIJENIM GLASOM

   

  "JEDAN CHOVEK" – iMagla (TM)

OSTAVITE KOMENTAR