Od 1. februara plaćanje gasnog priključka i na rate

Preko 40 zahteva za gasni priključak upućeno je JKP “Suboticagas”, koji je građanima omogućio da od prvog februara gasni priključak plaćaju kroz 12 mesečnihrata. Prva rata sa pripadajućim PDV-om iznosi 24 hiljade dinara, dok narednih 11 rata iznose 7 hiljada dinara.

Cena jednog priključka na gasovodnu mrežu iznosi 100.566 dinara sa PDV-om, a građani od 1. februara imaju mogućnost plaćanja priključenja na rate. Prva rata sa pripadajućim PDV-om iznosi 24 hiljade dinara i ovaj iznos se plaća odmah po sklapanju ugovora, dok narednih 11 rata iznose sedam hiljada dinara. U ovogodišnjem planu i programu JKP “Suboticagas” planirano je 500 priključaka, a od početka meseca imali su preko 40 zahteva.

Prema rečima Timee Horvat, direktorke JKP „Suboticagas“, sa izvođenjem radova na terenu počinju nakon uplate 3. rate a građani koji odaberu ovaj način plaćanja, pored neophodne dokumentacije, prilažu i administrativnu zabranu koja glasi na korisnika ili neko treće lice. Iz ovog preduzeća navode da će distributivna gasna mreža biti produžena i to na teritoriji nekoliko mesnih zajednica.

Rok za uplatu gasnog priključka je poslednji dan u mesecu, navode iz JKP “Suboticagas” , koji trenutno ima preko 11.000 potrošača.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. johann kaže:

  A cena gasa će otići u ,nebesa,…

 2. Anonimni kaže:

  Gade mi se

 3. Co21 kaže:

  Ma ajte…znaci dok ne bude prikljucak za dzaba, a da ne budem previse arogantan pa da kazem da oni meni jos plate podsticaj da se brze odlucim za gas. Mada ajde, dovoljno ce biti da je besplatan prikljucak.
  Znaci za dzaba prikljucak i pored tog da u ugovoru stoji da nisam vezan nicim prve bar tri godine. Moramo da procenimo kvalitet grejanja. Ako valja, a boze moj, sto bi menjali. Ali ako ne valja, ode ja i to bez penala.
  E dok to tako ne bude, ima bukovina, cer, suseni ugalj, pelet itd, ima da se pusi sve u sesnaest, a ja po kuci da setam u kratkoj majici i sorcu, cele zime. Zahvaljujem

 4. Pera Prvi kaže:

  Jel’ to ona osiromašena smesa što vrti brojilo i računa potrošnju vazduha sa primesama gasa kao potrošnju gasa i kao takvu je monopol i naplaćuje. „Ekselentni gas“, „Gas najbolji ikada“. Jel’ to ono sagorevanje vazduha „gas“ što ide kroz odžake koje monopol ne čisti godinama a usluge „čišćenja“ naplaćuje, čak i prinudno, uz kamatu i troškove postupka. Ima toga još, ceo Antisistem.

  Prodavci magle Magločistači.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 89 = 96

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: