Od danas rade bašte kafića

Bitna novina jeste da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljno radno vreme od 6 časova ujutro do 22 časa.

•          Zabranjeno je izvođenje scensko-muzičkog programa (živa muzika u baštama).

•          Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu, dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno sedam dana u nedelji.

•          Još ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

•          Ugostiteljskim objektima sa baštom od je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

•          I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju da obezbede poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu, a izuzetak su fitnes klubovi, spa-centri, teretane i slično, gde mora biti obezbeđeno 16 kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

•          Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulantne i slično mogu raditi non-stop svakog dana, kao i do sada.KOMENTARI

 1. EU kaže:

  Dobra vest, samo da se pridržavamo mera. Maske, distanca i dezinfekcija. Da nas ponovo ne zatvore. Vidimo kako je u celoj Evropi i svetu.

 2. Manga kaže:

  @EU ,Zbog ovakvog razmišljanja je i Hitler pobedio 1939 godine…plitko razmišljanje.

 3. Indijanac kaže:

  Naredni dani po meteorolozima će biti “idealni” za sedenje u bašti na otvorenom, uz pijuckanje ledene limunade ili piva, naime, najavili su žestoko zahlađenje vremenskih prilika, sa prisutnim jakim vetrom, kišom i susnežicom.
  Eto, barem pojedinci neće doći u iskušenje da sednu u baštu nekog kafića na jedno piće.

 4. Pera kaže:

  @Manga

  Nije pobedio on nego je postavljen, Njihova marioneta. Inače, dotičnog polu-judejca Adolfa za projektovani rat su u istoj austrougarskoj vojnoj školi u istom razredu obučavali zajedno sa takođe polu-judejcem Ambrozom Mayerom poznatijem kao (lažni) Broz.

  @EU

  Šta je to “cela Evropa i svet”? Svaka država ima svoje različitosti u “merama” tj. lažnom ratu protiv nepostojećeg neprijatelja, izmišljenog Kovida. U nekim državama te “svetske” pošasti čak i nema pa pada fama o tom čuvenom svetskom. Strahuješ od zatvaranja, od neslobode, i prihvataš sve loše po sebe po cenu kvazi-slobode u velikom sranju.

  @”Indijanac” (global-unijat-indo-europljan)

  Pa vi i radite naopako, protiv nevaših, nejudejaca. Ovo su vaše mere. Što više pokislih, produvanih, promrzlih, bolesnih, mrtvih.

  Sistem negativnih vrednosti. Antisistem. Pogubnost “Ekselentnost”!

  Čitam vas kao otvorenu knjigu, zato me mrzite.

 5. Manga kaže:

  @ Pera Hvala što si me dopunio. Znači , istorija istim ‘koracima’ ide dalje …

OSTAVITE KOMENTAR