Od danas skuplji parking

Gradsko veće je na sednici održanoj 1. oktobra 2012.godine, dalo saglasnost na Odluku Upravnog odbora JKP „Parking“, koja se odnosi na izmenu i dopunu cena.

Cene usluga parking prostora ovom izmenom iznose:

 

Opis usluge

Cene pre izmene

Cene od 01.10.2012.

Zona I – crvena zona

37,00 din/čas

38,94din/čas

Zona II – zuta zona

28,00 din/čas

29,47 din/čas

Zona III – zelena zona

78,00din/dan

82,10din/dan

Zona IV – plava zona

19,40 din/čas

20,42 din/čas

 

Kategorija dnevne karte iznosiće 899,oo din., dok ce cene intervencije «Pauka», kako odnošenje tako i započeta intervencija iznositi 5.000,oo odnosno 2.500,oo din.

 

Donošenju Odluke o cenama Parkinga je prethodila Izmena Rešenja o javnim parkiralištima, koja se sastoji u sledećem:

 

– Trg Cara Jovana Nenada i Franjevački trg, parking prostor ispred i iza zgrade Otvorenog univerziteta iz Žute zone prelaze u Crvenu zonu

 

– U Žutu zoni dodaje se nova ulica – Cara Lazara (od Zmaj Jovine do Miloša Obilića)

 

Kao zatvoreni tip parkiranja se organizuje i prostor oko Otvorenog univerziteta. Na tom prostoru naplata parkiranja se vrši u vremenu od 07 do 21 h radnim danima, a subotom od 07 do 14 h.KOMENTARI

 1. mislilac kaže:

  Moguće da prekomponovanje ŽUTE u CRVENU zonu, predstavlja i najavu neke druge promene!?

 2. bicikla kaže:

  povodom cega???

 3. gamabunta kaže:

  povodom cega???

  pa pdv je podignut na 20%.

 4. benzinac kaže:

  Platiš kad se voziš platiš i kad se ne voziš.
   

 5. bicikla kaže:

  povodom cega???

   

  pa pdv je podignut na 20%.

  znaci i plata ide gore? 🙂

 6. Sima kaže:

  Ako promenimo stopu sa 18 na 20 ne dobije se nova cena već manji iznos. Malo i za šminku i tiket se ugradili. Ukradi dinar tu, dinar tamo i eto JP sreće 🙁

 7. gamabunta kaže:

  znaci i plata ide gore?

  brate, koje veze ima stopa pdva s visinom tvoje plate?

  Ako promenimo stopu sa 18 na 20 ne dobije se nova cena već manji iznos. Ukradi dinar tu, dinar tamo i eto JP sreće

  ma šta ti je bre ukrao? jel piše kolko košta, piše. mož da platiš ili da preskočiš ako ti je skupo i parkiraš u neku uličicu 150 metara od centra.

  kome se ne plaća, kao meni, oproban recept: leti biciklo, zimi gsp i taksi, u zbiru me manje izađe nego da se akam s gorivom, servisima i registracijom.

 8. yes kaže:

  obicni reketas

 9. Sima kaže:

  @gamabunta
  A što bio poskupeo parking?
  Šta su to oni uradili osim što su izračunali da njima treba para!
  Govorimo o javnom preduzeću ne nekom privatnom parking dvorištu. Zato jesu ukrali kroz kobajagi nivelaciju zbog poreza i zato su i uklopili u taj datum. Da nisu JP svakako da ne bi ni komentarisao. E to je razlika jer nije da sad mi možemo da biramo jer su im dali da vode kao za nas. I onda oni tako vode za nas da treba da parkiramo tamo negde i sve samo da ih izbegnemo.
  A rešenje ti je kao kod male dece kad poklope okice rukama i tako se sakriju.

 10. Pajo kaže:

  Niko nemisli u ovom gradu o gradjanima?????????????????????????????????????????

 11. Luzer kaže:

  Smo da konsatujem neke stvari-dosad zelena zona 78 din ja plaćam 80 zato što dotični nema sitnog.A sad kako će da bude kad je 82,10 znači li to da trebamo platit 90,00. Ili kako????

 12. Ankica kaže:

  Meni nije jasno što bi parking poskupeo?
  Šta oni nama nude za novac koji im dajemo? Označili mesto i to je to. Nikakvu garanciju nemamo da nam kola neće biti obijena, oštećena i sl.
  Isto tako, nek mi neko objasni. Zašto ja ne mogu parking da platim više od dva puta ( dva sata)? Ja to ne mogu da shvatim. Zar nije svejedeno ko će platit to mesto?

 13. Kata kaže:

  Mennyibe is kerül a parkolás valójában? A sárga zónában 29.47 Din. Na, ezt bizonyára nem lefelé kerekítik, hanem felfelé . A Tejpiacon a kijáratkor a kezelő hogyan is ad vissza 50 parát? Persze annyi nincs, így hát akkor a parkolás valójában 30,00 dinárba kerül. Akkor már miért nem kerekítették fel egyből 30,00 Dinárra, vagy szebben hangzik a 29,47 Dinár? És a sok-sok 50 para amit nem tudnak visszaadni az hova tűnik el. Mert hát sok kicsi sokra megy.

 14. Nebojsa kaže:

  Nekadašnja „doplatna karta“ od prvog dana bila je neustavna i nezakonita. Posle tužbe JKP parkinga, sudskog postupka koji je trajao 2,5 godine i 14 ročišta nisu mogli da mi naplate ni dinar. Isto tako je i novi namet „dnevna karta“ neustavna i nezakonita. Odnošenje vozila paukom i smeštanje na njihov depo uz neizdavanje vozila dok se ne plate troškovi „usluge“ takođe. Ali, tako radi JKP „Kradking“.

OSTAVITE KOMENTAR