Od kazni nabavljeno novo vozilo subotičkoj policiji

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Subotice Predrag Radivojević, predao je načelniku Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Subotici Vladanu Gajiću, na upotrebu novi automobil marke „škoda karok“

Automobil je nabavljen sredstvima iz gradskog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja. Ukupna vrednost opremljenog vozila, namenjenog za potrebe Odeljenja saobraćajne policije, iznosi 2,68 miliona dinara. Primopredaji vozila prisustvovao je sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Radoslav Vukelić.


Predrag Radivojević je naglasio da Subotica ima dobru saradnju sa Policijskom upravom, da je Subotica jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji, da je tehničko opremanje saobraćajne policije neophodno kako bi posao koji joj je poveren obavljala što bezbednije i efikasnije i da veruje da će lokalna samouprava nastaviti da u skladu sa propisima i ubuduće izdvaja sredstva za unapređenje rada Policijske uprave u Subotici.
Uz izražavanje zahvalnosti na opremi koja je ove godine predata na korišćenje Policijskoj upravi u Subotici, Gajić je, takođe, istakao da je saradnja sa lokalnom samoupravom dobra i da očekuje da će u narednom periodu biti još bolja.
Sredstva za tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije obezbeđuju se u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima po osnovu naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje načinjene na teritoriji grada Subotice, na način da se 30 odsto ovih sredstava izdvaja za potrebe jedinice lokalne samouprave. Od tog iznosa, jedna polovina troši se na popravljanje saobraćajne infrastrukture preko Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, a druga polovina za unapređenje bezbednosti saobraćaja, putem Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja.
Grad Subotica je iz tog fonda ove godine obezbedio 6,5 miliona dinara za opremanje saobraćajne policije. Ove godine se u Fondu našlo više od 26 miliona dinara. Od tih sredstava nabavljeno je, između ostalog, i 11 novih automobila ukupne vrednosti oko 13 miliona dinara.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. Gligorije kaže:

  TALMUD

 2. Robin Hood kaže:

  Po nekakvoj definiciji pod drumskim razbojnistvom definise se, presretanje putnika na drumovima od strane naoruzanih osoba u cilju otimanja novca i stvari od vrednosti, radi sticanja materijalne koristi. U pravnoj drzavi se prekrsioci zakona sankcionisu kaznjavanjem izmedju ostaloga i novcanim kaznama. Sav priliv novcanih sredstava nastao iz mandatnih kazni, odlazi u nadlezno ministarstvo finansija gde se onda novac rasporedjuje prema odlukama vlade odnosno njenim prioritetima. Ona drzava u kojoj policija kupuje vozilo od novca sakupljenog kaznjavanjem prekrsioca saobracajnih pravila, je mnogo bliza drumskom razbojnistvu, nego pravnoj drzavi i vladavini prava i zakona.

 3. Da i ja kažem nešto kaže:

  Gospodin Hud, @Robin Hud je upotrebio ispravnu definiciju. Komentara bez.

 4. Petar G. kaže:

  Kupljena su i nova vozila i zaštitma odela našim vatrogascima. Oni rade himan i požrtvovan posao. To je zato, za mene pozitivna vest! A što je ovo od kazni kupljeno, ok, ako nije imalo od čega drugog, šta da se radi.

OSTAVITE KOMENTAR