Od ograde ostali samo stubovi

Na pružnom prelazu na granici Mađarske i Srbije, izbeglice se zadržavaju određeno vreme, a prošle noći ih je oko 2.000 pošlo ka prihvatnom centru Reske. Većina njih prati prugu kojom se kreću, a na mestu gde je nekada bila žičana ograda sada su ostali samo prazni stubovi.

migranti 4
U sada već hladnim noćima u Srbiji izbeglice pale vatre kako bi se ugrejale i većina ne želi da govori za medije, jer kažu da se boje posledica u Mađarskoj. Čekaju noć po okolnim šumarcima kako bi krenuli na drugu stranu granice.

migranti 1
Mađarske vlasti razmatraju mogućnost postavljanja „kapije“ na železničkoj pruzi koja od Subotice vodi ka Segedinu, izvestila je jutros madjarska televizija M1. Upravo je ta pruga koridor kojim izbeglice ilegalno prelaze granicu, s obzirom da preko nje nije postavljena ograda.

Ranije je obustavljen železnički saobraćaj izmedju Segedina i Subotice.

Postavljanjem „kapije“, kako se očekuje, izbeglice bi bile sprečene da ilegalno prelaze, a stvorili bi se uslovi i za ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja.KOMENTARI

  1. roki kaže:

    Cekaj samo da Madjari naprave celom duzinom onu pravu ogradu od 3 metra i kad raspodele na svakih 50 metara po jednog vojnika sa puskom….ptica nece proleteti. A nasi pajseri i dalje pustaju ove izbeglice…..doci ce nam glave. Ali neka…2016 godine ce biti izbori i SNS se crno pise. Bas me interesuje ko ce glasati za njih iz Subotice kad sledece godine pocnu horde izbeglica da po gradu da prave haos jer ne mogu da predju granicu sa Madjarskom. Sta ce onda jadni Gojko da nam saopsti i onaj Vulinov potrcko?

OSTAVITE KOMENTAR