Od početka proleća otkazano je čak 50 % venčanja

Do 15.jula ove godine zaključeno je 192 braka na teritoriji Grada Subotice. To je čak 150 venčanja manje u odnosu na prošlu godinu za isti period, kažu iz Matične službe. U odnosu na prethodnu godinu zaključeno je znatno manje brakova, a od početka proleća otkazano je čak 50 % venčanja, objašnjavaju iz Matične službe.

Iz Službe podsećaju da se situacija iz dana u dan menja, te da se prate instrukcije Ministarstva kao i Gradskog kriznog štaba, kada je reč o realizaciji venčanja. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i prilikom realizovanja čina venčanja, neophodno je poštovanje propisanih mera, podsećaju iz Službe. U Velikoj većnici, kao i u Maloj sali, ograničen je broj osoba. Venčanja se obavljaju i na terenu, ističu iz Matične službe, ali uz striktno poštovanje propisanih mera. U prostorijama Gradske kuće, zabranjeno je čestitanje mladencima, podsećaju iz Službe, kako bi se na taj način ispoštovale mere propisane u cilju sprečavanja širenja virusa COVID 19.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. suboticanka kaže:

  Zasto je otkazano?Jel bitna parada ili je vazno krunisati ljubav brakom a lumperaj moze i kasnije!

 2. Afet kaže:

  Sve naj gore koroni!

 3. Trovach kaže:

  Mi smo u junu bili na 2 svadbe. Sta smo mogli? Obe su bile bas za bliske ljude. Mogu reci da je distanca drzana koliko se moglo, ali kada se zaigra neko kolce, ili okretanje, tu sve pada u vodu. Sreca, nisam cuo da je neko u te dve svadbe zarazen.

 4. Dr Magistrala,autoban kaže:

  192 + 150 =342 braka za ovaj period prosle godine.Moze nam neko reci koliko je za ovaj period ili za celu godinu sklopljeno brakova 2000 i 1990 godine ? Pa mozemo usporediti koliko oto imamo stanovnistva vise ili manje u SU .

 5. Drži dupe u fotelji dok traje glasanje kaže:

  @Dr Magistrala,autoban
  Kakve to veze ima? Sav manjak će da nadoknadi naš “voljeni” predsednik avav, doseljavajući migrante.

 6. Šojić kaže:

  Dala im korona jos jednu sansu da dobro razmisle.

 7. gg kaže:

  Uvesti online venčanje i online uplaćivanje poklona u novcu.

 8. Indijanac kaže:

  Ima i pozitivna strana manjeg broja venčanja.
  Manje venčanja, automatski i manje razvoda.

OSTAVITE KOMENTAR