Odbornici potpisali smenu gradonačelnika?

Opozicija okupljena oko SNS i DS-a prikupila je bar 34 potpisa odbornika u gradskom parlamentu koji zahtevaju da gradonačelnik Jene Maglai bude smenjen.

skupstina_3

Zvanično, niko od odbornika nije hteo da nam potvrdi ovu informaciju ali se nezvanično može čuti da će inicijativa za smenu biti pokrenuta početkom iduće nedelje kada će se od predsednika skupštine grada zatražiti sazivanje vanredne sednice. Kada odbornici podnesu zahtev, predsednik skupštine ima rok od sedam dana da sazove sednicu. Ukoliko predsednik skupštine Todosijević to ne uradi, nju može zakazati i voditi ili pomoćnik ili najstariji odbornik.

 

Paralelno sa smenom, počeli su i pregovori među strankama nove koalicije oko plana razvoja grada i stvaranja koalicionog sporazuma u okviru kojeg će se naći prioriteti buduće vlasti.KOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  Kako je dosao na vlast tako ce i otici, jer je bio u vlasti ali mu nije bilo dovoljno, i bila mu je zelja da bude gradonacelnik i sada moze polako da ide jer su mu se snovi ispunili a od neke strategije kako bi bilo bolje gradjanima dobili smo paprene racune od Elektrovojvodine i toplane.

  Sretan mu put.

 2. Nikola kaže:

  Dacic je bio u proslom sazivu vlade ministar na vrlo odgovornoj funkciji, nije mu bilo dosta pa se prodao SNSu i postao Premijer, ali se nista on nepita (pita se za sve Vucic) a sada kako stvari stoje bice izbora i nece biti vise nista pa ni clan vlade.

  Ista situacija u Subotici Maglai je bio u vlasti na gradskom nivou, sa DS ali mu funkcija falila za gradonacelnika i postao covek, ostvario se san, ali se opet pita SNS. Sta dalje?

  Bojim se da ce biti krajnji rezultat Dacic- Maglai, GUBITNICI.

 3. atila kaže:

  Nekome se ne svidja da je gradonacelnik poceo da cacka JKP preduzeca. Sta ce da bude od nas kad ovakvog malog lokalnog gradonacelnika smene kad procacka nesto. Oni koji su podpisali smenu krivi su ili imaju sta da sakrivaju, pre nego sto otkrije ostale mucke oni ga smene. Politicari su govna.

 4. crnipetak kaže:

  ‚tražimo nove izbore …….!!!!  

 5. dane kaže:

  Hocu i ja malo da budem gradonacelnik da okusim i ja taj fini lebac 

 6. Suboticanin kaže:

  Ovde su izbori resenje,  posto ni Suboticki DS vise ne uziva podrsku Beogradskog DS-a.

   

 7. Pametnjaković kaže:

  Nije li ovaj predlog preuranjen???

  Nisu ni dali vremena za novog gradonačelnika da se dokaže, pa ovo je previše malo vremena da se sudi o njegovom radu.

  Sve je ovo nešto, što bi neki rekli, osuditi nekoga unapred, a ne dati mu vremena da opravda poverenje građana i svoj rad.

  Tu ipak treba malo više vremena da prođe, a da se može suditi o njegovom radu.

  Ovde se verovatno ne radi o tome ko je koliko stručan, već o tome ko je kome koliko simpatičan.

  A to nije opšte dobro. Mislio sam na to ko je kome koliko simpatičan.

  Po meni Maglai je stručan, ali nije svakom simpatičan.

  Može i neki totalno nesimpatičan lik da doprinese da ti život bude lakši i lepši, za sve građane Subotice, bez obzira na nacionalnu i vernu pripadnost.

  Za nas obične građane je trenutno to u stvari najvažnije.

  I na kraju takav način razmišnjanja da ga odmah osudimo, ne vodi u neki sveopšti napredak.

  Opravdava samo interese uskog sloja vladajuće garniture, kojima to odgovara da ga smene i njihove interese, a ne opšte interese običnog građanina.

  Previše velika žurba u nekim odlukama može da se naknadno osveti običnim građanima.

  Ima tu i zamazivanja očiju najobičnijih jednostavnih građana, koji jedva izvlače kraj sa krajem, iz meseca u mesec.

  Nije baš sve tako kako nam serviraju i pakuju, ko zna da čita između redova, shvatiće poentu.

  Ali možda grešim, ne znam.

  Lajkovi će pokazati razmišljanje prosečnog običnog građanina Srbije, Subotice, najčešće je uvek tako da se ovde vidi kako grad Subotica diše.

 8. djordje kaže:

  Gradonacelnik je i onako Mirko Bajic. Njega kad vidim jasno mi je kakva je ovo vlast.

 9. bunjevac kaže:

  Slazem se sa Atilinim komentarom nesto tu smrdi 

 10. Obmana kaže:

  @pametnjakovic i @atila

   

  da vidimo rezultate Maglaia.

  Nema para za pozoriste. Obecao je 150 miliona iz Beograda i nije ispunio obećanje. SLAGAO JE. Pozorište čitave zime stoji OTKRIVENO jer nije u stanju najlon da stavi.

  Dao je fašističku izjavu da je "svanula nova Mađarska zora". To može, ali na sednici Mađararskog nacionalnog saveta a ne u skupštini grada. Ako si gradonačelnik Subotice, onda si gradonačelnik i Srbima, Hrvatima, Bunjevcima i svima drugima.

  Jedini kome se uvlačio je Nikolić koji je izgleda došao da posvađa Subotičane svojim izjavama, a Maglai mu tapše.

  Da li se pod češljanjem JP podrazumeva i kritike što je gradski bazen u nadležnosti gradskog JP Stadion? Smešno da bi se uopšte i komentarisalo.

  Da li je posao gradonačelnika da se bavi poslom revizora? Zašto mi onda imamo revizore? Ako je Dragin kriv on treba da odgovara ali presudu ne treba da piše gradonačenik već sud, jer to NIJE posao gradonačelnika.

  Posao gradonačelnika je da obezbedi nove investicije u privredi. Zašto Maglai nije primio nekog ambasadora ili predstavnika privredne komore raznih zemalja koje žele da ulažu u Suboticu. Znate zašto? Zato što on nema kapacitet za to.

  Zašto je Maglai blokirao izgradnju akva parka na Paliću?

  Šta je vizija grada? Kuda će nas on to voditi? Koji su njegovi planovi za budućnost? Ja tako nešto od njega nisam čuo.

  Što se mene tiče, premalo je uradio. Tačnije ništa.

   

  Pakuj kofere… 

 11. pauk kaže:

  Pustite coveka da malo vlada, dajte mu 90 dana koliko je propisano, nekom je jako nespitican Jene Maglai.. ko sto rekose neki / nesto tu smrdi.. nesto je trulo u drzavi Danskoj

 12. kalimero kaže:

  To Jane Srbine!!!!

 13. Anonimni kaže:

  Ko sluša Mirka Bajića, završi ko Mirko Bajić.

 14. nekoime kaže:

  prejako 😀

 15. laki kaže:

   

  Suboticanin:

  Kako je dosao na vlast tako ce i otici, jer je bio u vlasti ali mu nije bilo dovoljno, i bila mu je zelja da bude gradonacelnik i sada moze polako da ide jer su mu se snovi ispunili a od neke strategije kako bi bilo bolje gradjanima dobili smo paprene racune od Elektrovojvodine i toplane.

  Sretan mu put.

   

   

  Zaboravljaš samo da su glavne face u pomenutim preduzećima iz vremena vladavine "žutih".

  Sve mi se čini da su se mnogi u među pomenutim odbornicima pronašli među prozvanima za mahinacije i lopovluk od strane gradonačelnika.

  Situacija je sazrela za nove izbore, ali i za formiranje neke nove stranke bez "izlizanih" i kontroverznih političara.

  Npr. odlična ideja je formiranje stranke od nezaposlenih lica, kojoj bi se pridružili i ugnjetavani proizvodni radnici, učenici i studenti… Na evidenciji NSZ ima prijavljenih kadrova svih struka, tako da bi bilo stručnih ljudi za sve oblasti. I nikako ne primiti u redove oprobane i ISKUSNE političare, kojima je politika jedina struka i radno mesto na kojem su se nalazili u toku svoje bogate "radne" karijere. Razmislite malo o tome, pa da se organizujemo. Ubeđen sam da bi ovakva partija imala najveću podršku… Evo, samo u subotičkoj filijali NSZ je prijavljeno oko 11.000 lica + solidan broj revoltiranih zaposlenih radnika + učenici i studenti, koji ne vide svoju perspektivu u ovakvom sistemu…… Mislim da bi to bila snažna masa.

  Dosta je bilo više da nam lopovi kroje sudbinu!!

 16. lila kaže:

  Samo ću reći: KONAČNO!!!

   

  Političar koji može da kaže da je bazen na Prozivci popucao i da curi voda iz njega, i na taj način javno slaže mene i sve druge nije neko ko treba da bude gradonačelnik.

   

  A što se tiče vlasti, on ionako ništa nije radio, ne prethonda dva meseca. već prethodne dve godine.

 17. laki kaže:

  @Obmana i još poneki

  Može da se "namiriše" da ste žuće i da ne možete da podnesete pad. Međutim, neminovno je da se nikad više nećete vratiti na vlast ni u Subotici, ni u Srbiji. Ovo što zasad MOŽDA imate podršku je zato što Vam i Gojko sa svojim društvom daje podršku. A svi znamo i zašto… verovatno ne zato što je pošten, nego zato što je kao DOĐOŠ stekao daleko više za dvadesetak godina nego generacije ovdašnjih starosedelaca.

 18. iskreno kaže:

  Uopšte mi nije žao.

   

  Dve godine čovek rovari u koaliciji i čeka pogodan trenutak da u jednom danu izvrši prevrat i zadovolji svoje lične ambicije. OK, može. Njegovo pravo i ambicija, ali onda neka se ne buni kada mu se to isto desi.

   

  Kada su ga pitali zašto je smenjen Dulić nije imao nikakve zamerke na njegov rad, a sada? Da li demokratama sada treba opravdanje za smenu? Ako Jeneu nije trebalo, zašto demokratama treba? 

   

  Znate kada se smenjuje gradonačelnik? Posle neke afere i velike greške, a on Duliću nije mogao naći aferu. Zašto bi sada Dulić njemu tražio aferu?

   

  Vidim neki pričaju da treba da mu se pruži prilika. Zašto? Šta je on to uradio za sve vreme bavljenja politikom u gradu. Imao je dve godine vremena da nešto uradi i nije, samo je sabotirao. Sada mu treba prilika? Hoće svojih 5 minuta? Hoće pravdu? A sam je pomerio granice bahatog ponašanja.

 19. STeve kaže:

  Sa stvarima koje je krenuo da radi, ne moze se ocekivati da ce biti popularan medju bivsim vlastodrscima. Sta vise – ocigledno postoji motiv da se ne zalazi u to sta je ko radio zadnjih par god. Sto se DS tice, jos edna (glupa) greska. Ako i dodju na vlast (ponovo),imajuci u vidu trenutnu reputaciju i novu poziciju u odnosu na centralni DS, jos vise ce se sahraniti, elem to je izgleda jedini motiv i politka – bori se za vlast. Monji svaka cast za sta je uradio dok je bio GN.

 20. emanuel kaže:

  Kako bi voleo da mogu da glasam za nekoga ko nema nikakve veze sa ovim prepucaVanjima, da nije potkupljen ili iz neke stranke pa juri za sopstvenim interesom … da imam gradonačelnika koji je odavde i želi dobro svom gradu! da ima viziju i da URADI nešto napokon … 

 21. Bohrer kaže:

  E moj "žuti"-polako ali sigurno se otkrivate,niste vi nikakve demokrate,več kako svi znamo odpadnici iz svih stranaka koji su nakon lažne revolucije 5-og oktobra zapalili autogumu ispred Beogradske skupštine,te sa crnim dimom ste došli na vlast.Sve ste uradili samo radi vlasti,i da spašavate svoje kože od odgovornosti za politiku koju ste podupirali od 90-ih.Sada vidimo da su vam usta puna mržnje,preme neistomišljenicima kao i prema manjinama.Da treba ispitati puno stvari u Subotici,napisati puno imena i prezimena,koji učestvovali u raznim mahinacijama u subotičkoj opštini,ali to očito " uvijek poštenim" Ds-ovcima ne odgovara.Neki žuti več beže iz opštine u penzionerske vode da bi sebe zaštitili od mogučeg procesuiranja.Još uvek se nezna gdje su stare cigle od pozorišta ,kao i od porušenih ostalih objekata u centrugrada? Subotica nakon savezničkih bombardiranja nije ovako izgledao kao sada posle vladavine DS-a u Subotice. Žuti kao najokoreliji nacionalisti napadaju mađare i Maglaija zato što su samo mađari,pa ovo je smešno,sama zgrada u kojoj stoluju i izmišljalju smicalice su upravo gradili Mađari,U svojoj bahatosti i neznanju očito gube kontrolu,jer važnije im je 5 miligrama vlasti radi samo svojih uskih ličnih interesa,interesa sličnih onima po kojemu su živeli za vrijeme komunizma.Na nabrajam prezimena…

 22. Peter Sever kaže:

   

  Bohrer:

   Žuti kao najokoreliji nacionalisti napadaju mađare i Maglaija zato što su samo mađari,pa ovo je smešno,sama zgrada u kojoj stoluju i izmišljalju smicalice su upravo gradili Mađari

   

   

  Onaj ko čita forume na mađarskom, on zna kolika se količina nacionalizma i mržnje prosipa tamo iz dana u dan. Optuživati demokrate da su nacionalisti i da su Srbi, to samo pokazuje kolika je zaslepljenost mržnjom među SVM i njihovim pristalicama. Ako je neko u Subotici mrzitelj, to ste vi što prebrojavate koje su zgrade gradili Mađari i ko gde treba da sedi.

 23. Pravdoljub kaže:

  Ne treba dozvolit da Jene ode sa vlasti, do sada ni jedan gradonacelnik nije ovako potegao po JKP i po politticarima kao ON. narode nedajmo, nije bitno koje smo nacije, Maglai je covek koji razume i sirotinju.

 24. Glas razuma kaže:

   

  Bohrer:

   

  E moj "žuti"-polako ali sigurno se otkrivate,niste vi nikakve demokrate,več kako svi znamo odpadnici iz svih stranaka koji su nakon lažne revolucije 5-og oktobra zapalili autogumu ispred Beogradske skupštine,te sa crnim dimom ste došli na vlast.Sve ste uradili samo radi vlasti,i da spašavate svoje kože od odgovornosti za politiku koju ste podupirali od 90-ih.Sada vidimo da su vam usta puna mržnje,preme neistomišljenicima kao i prema manjinama.Da treba ispitati puno stvari u Subotici,napisati puno imena i prezimena,koji učestvovali u raznim mahinacijama u subotičkoj opštini,ali to očito " uvijek poštenim" Ds-ovcima ne odgovara.Neki žuti več beže iz opštine u penzionerske vode da bi sebe zaštitili od mogučeg procesuiranja.Još uvek se nezna gdje su stare cigle od pozorišta ,kao i od porušenih ostalih objekata u centrugrada? Subotica nakon savezničkih bombardiranja nije ovako izgledao kao sada posle vladavine DS-a u Subotice. Žuti kao najokoreliji nacionalisti napadaju mađare i Maglaija zato što su samo mađari,pa ovo je smešno,sama zgrada u kojoj stoluju i izmišljalju smicalice su upravo gradili Mađari,U svojoj bahatosti i neznanju očito gube kontrolu,jer važnije im je 5 miligrama vlasti radi samo svojih uskih ličnih interesa,interesa sličnih onima po kojemu su živeli za vrijeme komunizma.Na nabrajam prezimena…

   

   

  Ako cemo se ovom promenom staviti u misiju rupu takvi kao ti, onda promenu podrzavam.

   

  Previse si "naci" za moj ukus i zelim da tebe i slicne tebi drze podalje od Gradske kuce. Koliko god zutili gresili, vi nas uvek na vreme podsetite da postojite kao mnogo gora opcija. Opcija zbog koje i razumem prve gradonacelnikove reci.

 25. Pravdoljub kaže:

   

  emanuel: Kako bi voleo da mogu da glasam za nekoga ko nema nikakve veze sa ovim prepucaVanjima, da nije potkupljen ili iz neke stranke pa juri za sopstvenim interesom … da imam gradonačelnika koji je odavde i želi dobro svom gradu! da ima viziju i da URADI nešto napokon …   Ovde

  Prijatelju , Maglai je odavde dete je sa sela, sve sto je uspeo uspeo je radom, roditelji su mu se bavili stocarstvom i poljoprivredom da bi uspeli da iskoluju Jenea.Uspeo je covek i ne treba dati da ode sa vlasti, zuta banda zeli da i dalje pljacka ovaj narod Jene to kao castan i posten covek ne dozvoljava zato im i smeta..

 26. BL kaže:

  Opet Laban?wink

   

  Pa ovaj Maglai ce da odlepi. Vec drugi put ga skida sa vlasti.

 27. molim? kaže:

   

  Suboticanin:

  Ovde su izbori resenje,  posto ni Suboticki DS vise ne uziva podrsku Beogradskog DS-a.

   

   

  Hteo si da budeš ironičan, ili nešto drugo? Bolje promeni nick u Beograđanin, a možeš i da se preseliš tamo ako ti ovde nije dobro.

 28. styx kaže:

  stvarno ste jadni sa komentarima,zuta ekipo!…umesto da se stidite svega.Dolaze izbori,moj glas sanjajte odsada,,,i ne samo moj.

 29. Natasa kaže:

  Vratite Modesta da zavrsi pozoriste. Hvala

 30. Bohrer kaže:

   

  Peter Sever:

  Bohrer:  Žuti kao najokoreliji nacionalisti napadaju mađare i Maglaija zato što su samo mađari,pa ovo je smešno,sama zgrada u kojoj stoluju i izmišljalju smicalice su upravo gradili Mađari

  Onaj ko čita forume na mađarskom, on zna kolika se količina nacionalizma i mržnje prosipa tamo iz dana u dan. Optuživati demokrate da su nacionalisti i da su Srbi, to samo pokazuje kolika je zaslepljenost mržnjom među SVM i njihovim pristalicama. Ako je neko u Subotici mrzitelj, to ste vi što prebrojavate koje su zgrade gradili Mađari i ko gde treba da sedi.

  Ne čitam nikakve forume na Mađarskom a nisam ni Mađar,a ne smetaju mi zgrade koje su gradili Mađari i Austrijanci na ovom podneblju u okviru svog carstva, a o tome ko je tu nacionalist vidi se iz priloženoga, sa kakvom mržnjom se skače na sve što počinje sa "velikiim"  M…

 31. Miki kaže:

  Znaci kupovina uspjela mislim odbornika….GOSPODIN dao novce pa njegovi su novci u igri

 32. Miki kaže:

  A i mi sko nekakav kao grad kad JEDAN COVJEK SVE KROJI….pa sta reci nego STRASNOOO…

 33. brat kaže:

  video

 34. Tihomir kaže:

  E sugradjani sta smo doziveli da ce grad da nam vode ponovo postena Dulic braca tj Suboticki Milhaus  sa partnerima Gojkom Radicem i B.Labanom,ako imam problem sa probavom samo pomislim na ovu ekipu i problem resen.Vucicu sa ovom ekipom na celu SNS-a si zabetonirao stranku na lokalu-cestitam! 

 35. Neša kaže:

   

  atila:

  Nekome se ne svidja da je gradonacelnik poceo da cacka JKP preduzeca. Sta ce da bude od nas kad ovakvog malog lokalnog gradonacelnika smene kad procacka nesto. Oni koji su podpisali smenu krivi su ili imaju sta da sakrivaju, pre nego sto otkrije ostale mucke oni ga smene. Politicari su govna.

  Političku "elitu" čine ljudi sa mnogo putera na glavi, upleteni u javašluk, bezzkonje i nezakonje i kao takvi predstavljaju generator sveg lošeg u društvu, nebitno na poziciji ili opoziciji jer, realno, više se ne zna ko je čiji i ko je gde, danas u jednoj stranci sutra u drugoj, a i kada su u jednoj stranci šuruju sa drugom pa ni njihova stranka sa njima ne zna na čemu je a ne može ni da zna jer i sami šuruju sa drugim strankama pa ni nemaju neku ideologiju i cilj. Politička scena nikada nije bila jadnija, bednija, ogavnija, bljutavija… naročito što skoro svi koji se otimaju za položaje i otimajući se lažu, mažu, obmanjuju, pljuju, gaze…to čine isključivo radi ličnog interesa. Malobrojni koji su se zalagali za opšti interes odavno su digli ruke ili su skrajnuti omalovažavanjem, vređanjem, nipodaštavanjem ili pokretanjem postupaka a naivni i još uvek bezgrešni brzo odustaju u političkom delovanju zgroženi onim čime su okruženi.

  Ne može da dođe do korenitog boljitka sve dok najveći ljudski ološ drži pod opsadom sva značajna i odgovorna mesta ključna za razvoj ovog društva.

  Oni i nemaju podršku građana. Nju stvaraju MEDIJI poput Radio Subotice, K23, Jueko… koje vode isti takvi šljamovi po onoj "sličan se sličnom raduje". Tih nekoliko medija se finansira iz budžeta i stranaka tj. od novca građana opljačkanih raznim rabotama političara u sadejstvu sa medijima.

  Zanimljivo je da NIJEDAN medij godinama nikada nije objavio nijedan podatak o javašluku, bezzakonju, nezakonju, pljačkanju, zloupotrebama… u javnim preduzećima a kurče se svojom stručnošću, sposobnošću, kursevima istraživačkog novinarstva u BBC, saradnji sa radio i tv stanicama Slobodna Evropa, Dojče Vele, Glas Amerike, B92…

  Onda Maglai progovori jer je to u jednom trenutku bilo u interesu SNS da skine DS sa vlasti u lokalu a onda se taj isti SNS pocepa na pola zbog radnog mesta u JKP "Čistoća i zelenilo". Sada kada je Maglai nastavio da čačka, tim istim ljudima iz SNS uz one iz DS to više nije u interesu.

  Političari i pobrojani mediji, sve je to ista banda koja ne zaslužuje nikakvu podršku jer dok je njih bolje biti ne može!

 36. komsija kaže:

  Javljam se da prikupljam potpise za Lakijevu ideju!Stranka nezaposlenih,izrabljivanih i mladih bez buducnosti!Treba nesto drasticno menjati zarad srece nase dece a i nas samih!

 37. :) kaže:

  Vidim nesto su se SVMovci unervozili, posebno oni sto su zaposleni poslednjih dana.

   

  ne laje kera sela radi…

 38. JANA kaže:

   

  brat:

  video

   

   

  Ovde napišite odgovor…Ova izjava je još jedan dokaz da je iz LIČNOG INTERESA preleteo u SNS. Predlažem mu da se lepo vrati svom jatu i povede Radića sa poltronima zajedno.

   

 39. CICIRINELLA kaže:

  @obmana

  Da ponovim moje pisanje od pre neki dan. Maglai je koliko se sećam izabran 21.11.2013 dakle pre tačno 2 meseca.

  Da vas ja priupitam žuta braćo.

  A šta je radio još 2006-te Horvath i Horvath consalting iz Zagreba. Jel to bio Projekt razvoja turističkog kompleksa "Palić". Jel u tom projektu na strani 56 Aqua park. Jeste. Pa šta ste čekali od 2006 do Maglaia dakle punih 7 godina.

  http://www.park-palic.rs/pdf/Master%20Plan.pdf

  http://www.park-palic.rs/pdf/Palic-Jezero-i-Banja-Konceptualni-plan-II.pdf

  Maglaji nije ni 2 meseca sastavio a vi ko besni kerovi. Aqua park pa aqua park. Jel trebao da se izgradi za Novu godinu. Što ste vi čekali 7 godina. 
  Da vas podsetim , ni do danas niste dali odgovor zašto je,  slovenačka Terme Olimija, renomirana u oblasti banjskog turizma odustala?

  Nadalje , niste očekivali da za mesec dana Maglai reši sve ono što vi žuti niste rešili u mandatu Saše Vučinića i Modesta Dulića. Pa kako to vama toliko vremena nije bilo dovoljno da završite to pozorište, da završite Y krak , da yavršite bayen u Dudovoj Šumi. kako. Da ne tražite možda 2 decenije vlasti dog za druge dajete 2 meseca.

  Što reče jedan "napredni" žutać, "trebalo bi ovaj internet zapaliti, pošteno ne možeš ni da slažeš a da te on ne ocinkari"

   

 40. ferenc kaže:

  politika to vam je najvece govno sto postojina na  kugli  gde god da umesa prste tamo nigde nije dobro. od posla se jos nije umro,a od politike jako puno ljudi je bacio kasiku i to nije bitno koje nacije .kad nesto pocne ta truli za to vise leka nema moras ga iskorenit… to sto se politicari  prekucavaju preko nasih ledja i deru nam kozu   i trpaju svoje dzepove  dok se narod osiromasuje  a vi njima tapsate i ocekujete da ce vam oni resiti zivot… vi ste u zabludi vise od 20 godina propadamo a vi   samo terate politiku i dovlacite sve vise i vise stranaka vise i vise kradljivaca pa neka bude.. nasa drzava je jako bogata cim se toliko godina krade i jos ga ima .. samo pitam se jel ima i za narod?….

 41. CICIRINELLA kaže:

  Y KRAK GOTOV DO MAJA 2012

 42. Peter Sever kaže:

   

  CICIRINELLA:  Pa kako to vama toliko vremena nije bilo dovoljno da završite to pozorište, da završite Y krak , da yavršite bayen u Dudovoj Šumi. kako. Da ne tražite možda 2 decenije vlasti dog za druge dajete 2 meseca.    

      Ovaj ko Švaba tra la la. Čoveče shvati jednom :

  – Neće biti nikakvog akva parka ili slično dok se SVM pita (iči ćeš u Moraholom)

  – Neće biti završen bazen u Dudovoj šumi niti je u planu !

  – Ne gradi Subotica Y krak nego država!

  – Nisu DS i SNS rušili pozorište i gradili betonski sarkofag već upravo J. Kasza i SVM

 43. CICIRINELLA kaže:

  Ono za Y krak je od 11 oktobra 2011-te

  A ovo je od maja 2012

  PALIĆ POSTAJE NAJVEĆI TURISTIČKI CENTAR SRBIJE

  Palić postaje najveći turistički kompleks u Srbiji – See more at: http://www.danas.rs/danasrs/srbija/vojvodina/palic_postaje_najveci_turisticki_kompleks_u_srbiji_.41.html?news_id=239273#sthash.6nC3bOYR.dpuf

  Palić postaje najveći turistički kompleks u Srbiji – See more at: http://www.danas.rs/danasrs/srbija/vojvodina/palic_postaje_najveci_turisticki_kompleks_u_srbiji_.41.html?news_id=239273#sthash.6nC3bOYR.dpuf

  http://www.danas.rs/danasrs/srbija/vojvodina/palic_postaje_najveci_turisticki_kompleks_u_srbiji_.41.html?news_id=239273

  već te nedelje u oktobru pre više od 2 godine.

  OBEĆANJA, OBEĆANJA , OBEĆANJA,   SVE SAMA OBEĆANJA.

 44. freelancer kaže:

  Histerija zvana "po svaku cenu maknuti Maglaija" se uporno pokušava prikazati kao briga za budućnost grada. Da li? Zašto imam utisak da stvari stoje drugačije? Ok, zaboravimo sada kako je Maglai (a i zašto) došao na mesto polgarmeštera, Utisak je da DS pokušava ponovo i sa "crnim djavolom" tikve saditi, ne bi li se ponovo dočepao vlasti. Razlog je prozaičan, ne samo nastaviti PLJAČKU i otimačinu, nego na taj način sprečiti, onemogućiti ili trajno osujetiti eventualnu proveru, istragu, kontrolu, gde odoše silne pare, a boljitka ne videsmo…

  Da se podsetimo, dve najveće zamerke Maglaiju su akva park i pozorište. Ok, ima ih još, ali su ove nekako "najteže". Aaaalo!!!! "demokrate"?? Ko je ono REKETIRAO zainteresovanog za izgradnju na Paliću??? (mislim na Slovence). Ko je muljao i za kafanskim stolom prodao ona 4 ha u drugoj kasarni? TREBA LI da nabrojim još primera takvih "uspešnih" poslova žute GAMADI? Pozorište? Ne prodajte muda za bubrege narodu kako bi vi ekspresno rešili pitanje pozorišta, ali "eto nevolje" pa izgubiste vlast. Nema para! ŠVORC! I to ste znali i vi, znaju i ovi, a znali su i oni koji su celu pizdariju započeli. Po sistemu "'aj da mi počnemo pa nekako će se skupiti pare za završetak". Pa nema više toga! Gotovo, kraj, finito, njente. Kao i bazen u Dudovoj… Polako samo, pizdousti je TEK započeo svoju vladavinu. Dok se narod "otrezni", još mnogo će vode Dunavom proteći, a i zgrada u Subotici porušiti…

  No, KAKAV NAROD takva mu je i vlast… Šta se kog djavola bunite?

 45. CICIRINELLA kaže:

  OVAKO STE GOVORILI 11.OKTOBRA.2011 kad ste imali vlast na svim nivoima , pokrajini,

 46. CICIRINELLA kaže:

  @freelancer

  Svaka ti dala za komentar. 

  Žute zahvatila MAGLAIMANIJA. 

  Viđenja subottičkih prilika su im ala Borko a politička procena ( smena Đilasa ) totalni promašaj u odnosu na 2/3 ćlanstva.

   

 47. Lenin kaže:

  @obmana  Ти си бре обмањен!

  5 октобар је био ре-еволуција!Сада сте кромањонци!

  @laki   …formiranje stranke od nezaposlenih lica, kojoj bi se pridružili i ugnjetavani proizvodni radnici, učenici i studenti…

  Гарант ће имати најбројније чланство.Подржавам!

  @freelancer    Taчно као што велиш!Перфектно!

   

 48. Anonimni kaže:

  Svake nedelje popodne setam po Palicu, ljudi kazite mi gde je to gradiliste AQVA PARKA, JA GA NIGDE NISAM VIDEO

 49. Peter Sever kaže:

  Samo ti šetaj i ne mešaj se u politiku.

 50. CICIRINELLA kaže:

  Za drugara koji "Svake nedelje popodne šeta po Paliću. Aquapark su žuti napravili čak je u funkciji ( malo se zevzečimo ). Sakriven je od javnosti i trebao je za izboe da se stavi u funkciji.( kad bi se zahebavali ). Čak su ga neki i probali. Ne veruješ? Pa pogledaj:

  NAJVEĆI TURISTIČKI CENTAR SRBIJE

   

 51. soni kaže:

  Nista od ove price DS-a, ne da Vucic da se Oliver vrati na vlast u Subotici, zahtev SNS-u ovde je da se pomire i idu zajedno u pregovore. Maglai ostaje gradonacelnik, Laban i Gojko ulaze u vlast, ispada verovatno DSHV i nova podela plena sledi.

 52. hm kaže:

  Smena Malglai je dosla u pravo vreme za gradjane Subotice.   

  Sve sto ne valja treba u startu resiti jer ovaj grad ne moze da ceka. Ne mozemo da stagniramo. Covek koji je na sav glas kritikovao industrijsku zobu u Malom Bajmoku samo zato sto je to DS sprovodio, a gde danas stoje redovin nezaposlenih sa svojim biografijama, ne moze biti gradonacelnik Subotice.  

  Pre manje od mesec dana je obecao pare za pozoriste a dobili smo skidanje krana. Zasto to nikome od vas ne bode oci? Zato sto ste zaboravili da to postoji, vas nije briga za grad vas je briga za zute.    

  STOP demagogiji, gledamo samo stanje na terenu.

 53. iskreno kaže:

   

  freelancer: Da se podsetimo, dve najveće zamerke Maglaiju su akva park i pozorište. Ok, ima ih još, ali su ove nekako "najteže". Aaaalo!!!! "demokrate"?? Ko je ono REKETIRAO zainteresovanog za izgradnju na Paliću??? (mislim na Slovence). Ko je muljao i za kafanskim stolom prodao ona 4 ha u drugoj kasarni? TREBA LI da nabrojim još primera takvih "uspešnih" poslova žute GAMADI? Pozorište? Ne prodajte muda za bubrege narodu kako bi vi ekspresno rešili pitanje pozorišta, ali "eto nevolje" pa izgubiste vlast. Nema para! ŠVORC! I to ste znali i vi, znaju i ovi, a znali su i oni koji su celu pizdariju započeli. Po sistemu "'aj da mi počnemo pa nekako će se skupiti pare za završetak". Pa nema više toga! Gotovo, kraj, finito, njente. Kao i bazen u Dudovoj… Polako samo, pizdousti je TEK započeo svoju vladavinu. Dok se narod "otrezni", još mnogo će vode Dunavom proteći, a i zgrada u Subotici porušiti…

  Kada dobijes mogucnost da iznese gomilu neistine i kafanskih nagadjanja i ti to zaista i uradis. To se obicno desi kada ne postoje pravi argumenti pa se iz mrznje radjaju price i legende koje se prenose sa kolena na koleno generacijama.  

  Ovoliku kolicinu bljuvotina se može ocekivati samo od nekoga ko zaista nema ni trunke morala. Zao mi je sto ovaj sajt dopusta sebi ovakve komentare.

 54. CICIRINELLA kaže:

  @iskreno

  Stvarno se pitam ko je ovom kafanskom manijaku freelancer-u ( izvini drugar ironija ) dozvolio da ispreda priče i legende. Sram ga bilo, I ovi iz GRADSUBOTICA dozvoljavaju svašta , širenje neistine o žutoj stranci ( izvinjenje redakciji n a teškim ironičnim rečima ). Ponekad i ja  napišem "količinu bljuvotina" pa mi redakcija cenzuriše tekst, mada moram priznati da u poslednje vreme to ne čine iako se ja neki put okrpim bez ikakvog razloga ( ovaj put se izvinjavam za teške reči ). .

  ALI @ISKRENO  ovaj internt   KRIV ! KRIV KRIV.  On je taj koji piše "neistine" , "kafanska nagađanja" , "ovoliku količinu bljuvotina". On je taj koji nema morala!!. Žuti su pošteni , radni , nisu skloni kriminalu, nepodmitljivi, kulturni, ne prete, ne podmićuju. Ma oličenje poštenja.

  Evo ti dokaz.

  Zaključak FREELANCER zaista nema ni trunke morala.

  Posle ovog "dokaza" FREELANCER priznaj da nisi moralan, eto ja za pisanje mojih bljuvotina PRIZNAJEM.

   

   

 55. Boni kaže:

   

  freelancer: Histerija zvana "po svaku cenu maknuti Maglaija" se uporno pokušava prikazati kao briga za budućnost grada. Da li? Zašto imam utisak da stvari stoje drugačije? Ok, zaboravimo sada kako je Maglai (a i zašto) došao na mesto polgarmeštera, Utisak je da DS pokušava ponovo i sa "crnim djavolom" tikve saditi, ne bi li se ponovo dočepao vlasti. Razlog je prozaičan, ne samo nastaviti PLJAČKU i otimačinu, nego na taj način sprečiti, onemogućiti ili trajno osujetiti eventualnu proveru, istragu, kontrolu, gde odoše silne pare, a boljitka ne videsmo… Da se podsetimo, dve najveće zamerke Maglaiju su akva park i pozorište. Ok, ima ih još, ali su ove nekako "najteže". Aaaalo!!!! "demokrate"?? Ko je ono REKETIRAO zainteresovanog za izgradnju na Paliću??? (mislim na Slovence). Ko je muljao i za kafanskim stolom prodao ona 4 ha u drugoj kasarni? TREBA LI da nabrojim još primera takvih "uspešnih" poslova žute GAMADI? Pozorište? Ne prodajte muda za bubrege narodu kako bi vi ekspresno rešili pitanje pozorišta, ali "eto nevolje" pa izgubiste vlast. Nema para! ŠVORC! I to ste znali i vi, znaju i ovi, a znali su i oni koji su celu pizdariju započeli. Po sistemu "'aj da mi počnemo pa nekako će se skupiti pare za završetak". Pa nema više toga! Gotovo, kraj, finito, njente. Kao i bazen u Dudovoj… Polako samo, pizdousti je TEK započeo svoju vladavinu. Dok se narod "otrezni", još mnogo će vode Dunavom proteći, a i zgrada u Subotici porušiti… No, KAKAV NAROD takva mu je i vlast… Šta se kog djavola bunite?

  Gosp.freelancer,dobro je sve primetio,naime ako se govori samo o pozorištu sama zgrada mogla se popraviti običnim najadnostavnijim konzervatorskim-adaptacijskim radovima i to što je najvažniji uz realnih financijskih troškova u okviru tekučeg održavanja.Pozorišna zgrada tako godinama namerno nije bila neodržavana,od tadašnjeg "Standardprojekt" svojevremeno izrađena lažana ekspertiza po kojemu sama zgrada je statički nestabilna i preti da će se "zarušiti",ali nikako da se pojave znakovi nestabilnosti na konstruktivnim delovima zgrade.Onda su izmislili da iz zelene fontane curi voda pod temelje pozorišta,što opet nije bilo tačno,već je uzrok tome bio odvod vode kod oborinskih padavina te voda sa vanjske strane zgrade zbog neispravnih cevi i šahtova se probija u temeljne zidove.I pored ovakve nebrige i lažnih ekspertiza zgrada nikako da se poruši,iako je već godinama rasla trava iz oluka koja se igolom okom moglo se videti iz kancelarije gradonačelnika.Niko ne zna koliko sanacionih -fiktivnih planova i ekspetiza je bila urađena i koliko je za to plačano ,a još je veča tajna kome i kako se taj novac podelio.Mađarska država nudila je opremu i logistiku za obnovu pozorišta ali im je rečeno u Subotici "dajte nam pare".Ni to nije tajna da unapred se znalo gde će da završi stari građevinski materijal ,pogotovo stare austrougarske cigle iz pozorišne zgrade?Na novim ergelama,vinarijama,vikendicama,zamkovima,novih viđenih "petooktoberskih" političara i njihovih novih-starih poštapalica SVM ,DSHV.Sve je to bila dobro smišljena strategija za "izvlačenje" novca od strane "petooktoberske braće" u stilu pohlepa nema granice.U svojoj raboti hteli su uvuči i Sr Nemačku pa su od njih tražili enormi iznos za spašavanje pozorišne zgrade ,veči iznos nego za obnovu Reistaga u Berlinu,razlog ovakvog zahteva se može samo nagađati.Posle sve znamo, od strane kako vi ih nazivate "žutih" Evropljana, za rušenju i izgradnju pozorišta ovlašten "Arhitekta No 1"u Subotici Jožef Kasa inače vođa i učesnik revolucije petog oktobra…ostalo znamo, Ende.

 56. freelancer kaže:

  @iskreno… Iskreno :D, uzdržaću se nekih reči, ali ipak pitam, šat je uvredljivo (ili bljuvotina), ako samo NAZNAČIM neke momente iz bliske nam prošlosti? Trebalo bi da me to ne zanima, jer sam bio u sizuaciji da kažem: "E sad je dosta!" i odem iz Srbije… Ipak. Dok sam još bio tamo, POSAO mi je bio takav da sam znao, čuo i VIDEO mnogo toga što se od očiju javnosti krilo (ili se i dalje krije). I tada, kao i sada, mnogo toga neće biti procesuirano zbog bliske i uske povezanosti partiokrata, korumpiranog tužilaštva i sudova i da ne nabrajam… Nije ovaj portal mesto da kačim DOKUMENTE, koji će potkrepiti sve ono što sam napisao. Pametnom dovoljno i bez toga… Eto vam sada vaše "tekovine petooktobarske revolucije" pa jašite narod, ako vam on to već dozvoljava. Bljuvotina može da bude moj LIČNI stav, a to je: tzv Demokratska stranka je po gradjane ove države GORA POŠAST od komunista, fašista, nacionalista i inih ZAJEDNO. Iz prostog razloga što su nabrojani imali ili imaju nekakav CILJ, plan, viziju, a vi "gospodo revolucionari" imate samo vlastite džepove i vlastite guzice. Na mestu obraza…

 57. freelancer kaže:

  I da dodam… Postoji jedan zanimljiv detalj iz naše ne tako davne istorije (mada bi se o tome mogao čitav jedan članak napisati, tribina organizovati, etc.). "Čuveni revolucionar" Moša Pijade je imao zanimljivu percepciju buduće države "svih naroda i narodnosti":

  (Citat Moše Pijade s prvog zasedanja AVNOJ-a, Bihać, novembar 1942.)

  Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom… Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira… (Dokument se nalazi u Arhivu vojnoistorijskog instituta u Beogradu u fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) pod oznakom K-12, 30/12)

  E SADA, gornji citat pokušajte projektovati na ciljeve današnjih političkih partija (bilo koje)… Da podsetim, gotovo svi ideolozi današnjih partija, tzv. "politički direktori" stranaka su ustvari bivši članovi KPJ (SKJ), ili kobajagi "disidenti", koji su ustvari hteli iste ciljeve ostvariti, ali u okviru svoje ideologije. Ima li razlike? A da li ima rešenja za to? Nenasilnog. Ima…

 58. Long Dong Silver kaže:

  Tjah…evo i ja da dodam:

  Ugledni pančevački advokat Dušan Duda Bošković (član Samostalne demokratske stranke Svetozara Pribićevića, oformljene 1924. godine) propagirao je federalizam Vojvodine u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca i kasnije u Kraljevini Jugoslaviji.

  Godine 1945, kada je Žarko Veslinov pozvao Boškovića da se vrati u oslobođenu Vojvodinu i da se nastavi zalagati za njenu autonomiju, Bošković je poručio:

  – E, ja sada hoću republiku!

  Republiku je pominjao i narodni heroj Žarko Zrenjanin Uča, kome pripadaju i zasluge za omiljeni slogan savremenih autonomaša: „Vojvodina naša dika, biće jednom republika“.

  Pre nego što ga je Gestapo uhapsio i ubio u okolini Vršca 1942. godine, Zrenjanin je poručivao da „ako Srbija u novoj Jugoslaviji ne bude demokratska država, onda će komunisti tražiti Vojvodinu republiku“.

  Ne baš republiku, ali visokoautonomnu pokrajinu Vojvodinu realizovali su njeni pobornici iz Komunističke partije Jugoslavije posle Drugog svetskog rata. Nivo autonomije je bio na vrhuncu zahvaljujući Ustavu iz 1974. godine. Tim ustavom postala je autonomna jedinica i subjekat federalizma tadašnje države. Imala je status „države u državi“.

  Pokrajine (Vojvodina i Kosmet) imale su u federalnom sistemu vlasti ista prava kao republike – neposredno i posebno su predstavljene u Skupštini i Predsedništvu SFRJ, imale vrhovne i ustavne sudove i svoje ustave. Predstavnici pokrajine mogli su da stave veto na svaki savezni zakon koji bi „povređivao prava pokrajine“ .

  Maa, ne znam za koga i zasto ovo kucam, ali eto! VOJVODINA BRE!!!!! SAMOSTALNA ,NEZAVISNA I MEDJUNARODNO PRIZNATA SA STOLICOM U UJEDINJENIM NACIJAMA…ENDE!!!

  PS.Freelancer…ma mani se "boranije"….ajd na B92 forume…tamo ti je mesto!

 59. Scaly kaže:

  Gospodo (ili možda gospođe!) Freelancer i Srebrni – napokon nešto konstruktivno od vas.

  Dobro znamo – i bez arhiva VJ i Kosa šta je i ko je bio Moša Pijade pa nije za čuditi se njegovoj izjavi na AVNOJ-u. Isto tako dobro znamo kako je završio! Znamo da su sami komunisti srušili tzv. jugo-komunizam (odnosno socijalizam – jer komunizam nismo nikada imali), a radi svojeg boljeg sutra. Komunizam je svuda u svetu srušen na ovaj ili onaj način samo s jednim ciljem – da uvođenjem neoliberalizma zametne svoje ubitačne tragove i pohlepu. Tako smo došli do liberala koji  su oberučke prihvatili kapitalizam i njegovog boga – profit! Sve je liberalno – odnosno sve se može ako si iz kruga bogataša, a taj status ti je – u našem slučaju – osigurala otimačina kroz tranziciju. Prema tome, sasvim je razumljivo da su najključnija mesta zauzeli baš bivši drugovi i njihov podmladak – pa je danas tako i u srbijanskoj politici. Prevara preobučenih komunista u SPS-u, pa zatim komunista – lažnih azilanata u DS-u kroz tzv. demokratsku revoluciju rezultirala je najezdom novog jednoumlja. Potrebne su prave promene za koje niko nema snage – ni sistem ni političari ni narod…

  A što se Vojvodine tiče, u vreme nastajanja NR Jugoslavije i Vojvodina i Kosovo su trebale biti republike – a zna se zašto nisu to i postale – izgovor je bio da bi broj republika bio predimenzioniran – pa su proglašene pokrajinama, ali  sa obilježjima jugo republika. Tu činjenicu su na kraju iskoristili Milošević i njegovi sledbenici da nam jednostavno brišu ustav i bezočno pripoje "matici" Srbiji. Pa ti ljudi – lažni 'revolucionari' "jogurt revolucije" i danas su među nama pa se ne treba čuditi s kojim žarom poriču sve što je vojvođansko – pa tako i neku buduću vojvođansku republiku! Treba spomenuti i mirovni ugovor o gašenju bivše SFRJ u Londonu 1992. godine u kojem je decidirano navedeno da je Vojvodina konstitutivni deo propale SFRJ – a ne deo Srbije, pa se njen status trebao dalje rešavati u skladu s tim zaključkom. Međutim, očito nije bilo hrabrosti da se istraje na tome i sukcesijom povrati ono što su Vojvođani nešto milom a puno silom uložili u bivšu Jugu.

  Čemu se onda čuditi? Ko će se za tebe zauzeti, ako nećeš ti sam?

OSTAVITE KOMENTAR