Odbornici protiv smanjenja plata

Odbornici Skupštine Subotice su velikom većinom odbili amandman SNS kojim je traženo da se plate lokalnih funkcionera umanje za 30 do 50 odsto.

 

SNS je, pozivajući se na izveštaj revizora, podneo amandman na novi budžet u kojem se tvrdi da je bivši gradonačelnik, januara ove godine, bez pravnog osnova, povećao plate svim zaposlenim u lokalnoj upravi od 30 do 80 odsto.

 

Odbornici subotičke Skupštine – 45 od ukupno 53 prisutna, odbili su da se umanje te plate.

 

Na današnjoj sednici Skupštine grada Subotice je zbog nepripremljenosti odbornika, skinuta tačka dnevnog reda o donošenju zaključka o prihvatanju izveštaja revizora o budžetu za 2011. godinu.

 

Članica odborničke grupe “Pokrenimo Suboticu” (SNS-NS) Slavenka Cvijetić iz Nove Srbije je na današnjoj sednici Skupštine grada istupila iz te odborničke grupe.

 

B92KOMENTARI

 1. zekster kaže:

  pa dje da im smanjite i tako male plate. bolje smanjite plate radnicima a odbornicima povecajte, pa namuce se oni mucenici mlateci praznu slamu u klupama

 2. Limun kaže:

  Ja bi se bunio da mi smanje platu za 50% jer mi je sada 30 000 a za njih ne vidim razlog za povećanje,kao da su zaslužili,krajnji idiotizam…čast izuzecima…

 3. onako usput kaže:

  nisu svi isti pred Bogom, dok se gradjanim steze kajis politicari uzivaju u plodovima svog nerada.

 4. posmatranje kaže:

  Revizor ih je uhvatio da protiv zakona troše novac za plate koje su nekoma čak duplirali u 2011.g.

  Onda ih je uhvatio da daju sebi još i dodatak koji nazvali:stipendije za decu i za to su uzeli iz budžeta još 11 miliona.

  Onda ih je revizor uvatio da su sebi iz budžeta uzeli kompletan trošak za preglede očiju i izradu naočara. Imaju pravo na 18 hiljada dinara  za okvir i još šest hiljada dinara za stakla.

  Onda ih je uhvatio da su trošili za zubara i da su to plaćali iz budžeta. Revizor im nije zavirivao u zenicu oka i nije im otvarao usta i prebrojavao zube i plombe ali da jeste tek bi onda pukla bruka.

  Onda je revizor naveo  još dvadeset tačaka kako ih je uhvatio da krše zakon i da muvaju našu lovu.

  Juče je trebalo da Skupština raspravlja o tom izveštaju i kršenju zakona i da donese odluku posle koje bi bilo onemogućeno takvo odlivanje para iz budžeta pa bi ostalo u opštinskoj kasi oko 250 miliona dinara da se u ovoj godini preusmeri u poslove koji vape za novcem.

  Ali NE.

  Umesto da vrate novac  i umesto da smanje razbacivanje i umesto da odbornici privedu pravdi i pameti  opštinsku administraciju oni juče  odbace raspravu jer nisu spremni. Kako to nisu spremni kad je izveštaj revizora, konačan i definitivan  već tri nedelje u rukama najodgovornijih u gradu ? Da li su ga oni krili jedan od drugoga. Jeeesuuuu. Jesu, jesu.

  Umesto da vrate uzeto i da donesu odluku da dalje ne uzimaju toliko oni juče odluče da usvoje  za iduću godinu još veći budžet i da dalje uzimaju onako velike plate.

  Da bi za to billo dovoljno para na gomili odlučili su juče da uvedu nove takse, da neke takse podignu, za  rad gradske administracije da poskupe vazdušarinu, da naplaćuju firmarinu i onda da bi dokazali da nemaju baš nikakvog obzira prema građanima odluče da im gurnu prst u oko do kraja. 

  Zato smo mogli da juče da slušamo sve o “lepom ručku”, pa će ići na jedan “lep ručak”, pa su išli ” na lep ručak”, pa su bili na “lepom rućku”, pa su završili “lep ručak”, pa su onda nastavili sa radom posle “lepog ručka” i sve su to radili u podne kad mnogi koji  su to gledali u ghladnim kućama nisu imali na stolu ništa  osim možda starog hleba i masti.

  Svi smo to juče mogli da vidimo. Čekamo sledeću sednicu kada će odbornice i odbornici imati pred sobom mnogo lep ručak.

  Moraće nekako da poručkaju taj izveštaj Državnog revizora ali do tada će im revizor poslati i zapršku koja može da bude i slana i ljuta i vrela.

   

 5. gost kaže:

  Kladim se da bih prihvatili amandman o povecanju plata i naravno bih ga i izglasali ali ga niko nije predlozio.

 6. Klempur kaže:

  Neki su pogrešno razumeli, pa lupaju k’o Mate batinom po bari…

  Nisu u pitanju naknade za odbornike (primaju 14.745,00), niti plate za “mastiljare” u Gradskoj kući, nego za FUNKCIONERE lokalne samouprave.

  A kada se kaže funkcionere lokalne samouprave, onda se misli na kabinet gradonačelnika (150.546,00), na pomoćnike gradonačelnika (110.507,00), na predsednicu Skupštine (126,523,00), na njene pomoćnike (89,844,00), pa članove Gradskog veća (100.898,00), pa na komunalne policajce (20 zaposlenih – zarada nepoznata).

   Da me ne shvatite pogrešno u gradskoj upravi ima 355 zaposlenih od čega je većina “sirotinja raja”. Zarade za “sirotinju raju” nisu reprezentativne i izgledaju ovako: NKV radnik (19.504,00), KV radnik (21.086,00), referent (29.347,00), viši referent (29.347,00) …. pa do samostalnog stručnog saradnika (61.988,00) din.

 7. Palićanin kaže:

  SRAMOTA ZA PLAVO-ŽUTU KOALICIJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Toliko o njihovoj “odgovornoj socijalnoj politici u vremenu ekonomske krize”!!!! А vi sugrađani i dalje slepo glasajte za njih i njihove satelite na svim sledećim izborima kao i dosada, nek nam pokradu sve do poslednje pare!!!! Da imaju što širu “podršku” za krađu i korupciju u ovome napaćenom gradu.

 8. Adrijana kaže:

  Nadam se da ce jednog dana svi iz lokalne samouprave da zive od svog rada,a posto nema vecih neradnika od njih i rucak ce imati svaki prestupni dan bagra ogavna!

 9. blat kaže:

  “ljudi nije fer, čovek živi kao ker…”

OSTAVITE KOMENTAR