Odbornici usvojili izmenu Statuta grada

Na 11. sednici Skupštine grada odbornici su usvojili izmenu Odluke oko statuta grada. Usvojen je i Plan detaljne regulacije za regulaciju gradske saobraćajnice prvog reda, poveza Senćanskog puta  i ulice Đorđa Natoševića. Usvojeni su i statuti javnih i komunalnih preduzeća.

 

 

Rasprava se povela oko usvajanja Odluke o izmenama i dopunama Statuta grada. Odbornici su tražili da se tačno kaže na koji način će biti birani članovi Saveta za međunacionalne odnose. Nakon pauze koja je određena radi usaglašavanja odborničkih grupa dogovoreno je da se usvoji statut i da će svaka odbornička grupa predložiti po jednog člana za Savet. Predstavnike nacionalnih manjina koje imaju nacionalne savete biraju se na predlog ovih saveta. Međutim, pitanje ko i na koji način bira predstavnike srskog naroda, postavili su odbornici SPS–a, DSS–a i SNS–a.

 

Šef odbornilke grupe “Za evropsku Suboticu”, Saša Vučinić je u ime svih odbornika rekao da se svi slažu sa usvajanjem statuta i da će procedura biranja članova Saveta naknadno biti utvrđena.

 

Član GV zadužen za investicije predstavio je Strategiju lokalnog održivog razvoja. Primedbe na tekst strategije imali su odbornici SNS. Dojučerašnji odbornik DSS, a sada odbornik SNS-a, Aleksandar Grubor,  je rekao da tekst Strategije ima mnogo propusta i da pokazuje neznanje.

 

Vesna Berta je izabrana za zamenicu predsednice  Skupštine grada, umesto Veljka Vojnića. Usvojena je Odluka o proglašenju zaštićenog područja Spomenika prirode “Stabala hrasta lužnjaka na Paliću”.

 

Odbornici Skupštine grada imenovali su Josipa Kovača Striku za vršioca dužnosti direktora Čistoće, a Miroslava Proročića za vršioca dužnosti direktora Stadiona. Za vršioca dužnosti direktora Likovnog susreta postavljena je Nela Tonković. VD urednici programa na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku Radio Subotice su Ljiljana Elek, Erne Nemet i Ivana Petrekanić Sič.


KOMENTARI

 1. Long Dong Silver kaže:

  Ahh,upss?! Sta je!!?.. prijatelji,moji?!! Nema komentara?

  PS. Ajd… ko sme!? Cekam!

 2. dasHHa kaže:

  Komentar,moze!  Izbacit bagru iz Gradske Kuce,konzervirati i otvoriti stalnu muzejsku postavu i atelje ili art galeriju.

 3. zorandjala kaže:

  ja bih se pozabavio prijavom boravka tih sakupljaca.naime veoma je pozeljno znati mesto stanovanja tih likova.

OSTAVITE KOMENTAR