Odobreno polaganje vozačkog ispita

Nedavno usvojeni pravilnik o polaganju vozačkog ispita je izazvao velike probleme kako auto školama tako i polaznicima, pa je privremeno zbog neispunjavanja uslova u većini gradova obustavljeno polaganje istog. U međuvremenu se tragalo za rešenjima.

 

U Subotici se u poslednjih nekoliko nedelja nije polagao praktični deo vozačkog ispita zbog nedostatka ulice pod nagibom od pola metra i širine bar 6 metara. Takva ulica je bila potrebna kako bi polaznik pokazao veštinu zaustavljanja i polaska na terenu pod nagibom. Širina subotičkih ulica od 3 ili 4 metra nisu dovoljne jer tokom polaganja ispita, ne sme da se ometa saobraćaj. Takođe zaustavljanje na nadvožnjacima i mostovima nije dozvoljeno.

 

Kako GradSubotica saznaje iz dobro obaveštenih izvora, kao prelazno rešenje je napravljena metalna konstrukcija na autopijaci koju je obišla komisija prethodnih dana i dala zeleno svetlo za njenu upotrebu. To znači da će se u Subotici ponovo moći organizovati polaganje a da će polaznici svoje znanje umesto u nekoj ulici pokazati na autoplacu.

Ovo rešenje svakako ne može biti trajno, ali je iznuđeno. Jedino pravo rešenje je proširenje jedne ili nekoliko ulica gde bi potencijalni vozači u realnoj situaciji pokazali znanje.

 

Povezane vesti:

U Subotici bez polaganja vozačkog ispitaKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Bas lepo. Kada se bude polagalo za trakor odma ima i Chardak iza da upotpuni ugodja.

 2. Limun kaže:

  Mogli su eto Čordaški put napraviti širokim 6 metara,ima mesta da se to odradi a i ne bi pravilo gužvu…

 3. djomla kaže:

  Limun:

  Mogli su eto Čordaški put napraviti širokim 6 metara,ima mesta da se to odradi a i ne bi pravilo gužvu…

  Nema potreban nagib. Ali ima drugih ulica sa dobrim potencijalom…

 4. dasHHa kaže:

  Ajde sad zamisliti sebe u autu srednje klase na raskrsnici u planinskom gradu(rijeka ili maribor).Crveno ,rucna je podignuta,u prvoj brzini cekas zeleno…pali se zuto,pustas kvacilo,dajes na pola gas,spustas rucnu i ugasi se auto  :mrgreen:

  ima jos scenarija raznih… 

 5. Limun kaže:

  Koliki grad a nijedna ulica pogodna za ovako nešto,tako nam i treba…
  Ne znam da li je uopšte vredi kritikovati u ovom gradu,niko tu ne j….e ni 5 % gradjana…
   

 6. abrakadabra kaže:

  i to je problem svih ovih godina? strašno….Nego koliko će koštati polaganje ispita po novom zakonu? sigurno toliko da ne mogu odvojiti od bednih 200 evra plate….:(
   

 7. Aleksa kaže:

  E pa žao mi je da su nadležni toliko neupućeni, u Subotici postoji ulica sa još

  većim nagibom, to je ulica Osmog marta koja povezuje Beogradski put sa ulicom

  Jo Lajoša, i da bude još lepše ona ima u odnosu na ulicu Matije Gupca pravo

  prvenstva, a cela ulica nije duža od 200 metara.

 8. vozac kaže:

  kakva skalamerija!Ova gomila metala ce bas dobro da pomogne i nauci klince kako da voze i krecu u ulici pod nagibom.Sve su smutili samo pare da uzmu a posle kamikaze za volanom i pravo u saobracaj!

OSTAVITE KOMENTAR