Održan program „Braća uvek-uvik zajedno“

Na sceni „Jadran“ Narodnog pozorišta, sinoć je održana svečana akademija povodom sećanja na Dan oslobođenja Subotice u Prvom svetskom ratu. Organizatori manifestacije „Braća uvek – uvik zajedno“ su SKC „Sveti Sava“, Bunjevacki kulturni centar i Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912.-1918. Poslednjih pet godina i Grad Subotica podržava manifestaciju, koja se u našem gradu održava od 1991. godine.

braca_uvek

Manifestacija „Braća uvek-uvik zajedno“ je nastala 1991. godine, kada je obnavljanjem SKC „Sveti Sava“ i Bunjevačkog kulturnog centra obnovljena i povelja o bratimljenju Srba i Bunjevaca. Tada se došlo na ideju da se zajednički obeležavaju datumi, koji su od izuzetnog značaja za ova dva bratska naroda.

U prvom delu svečanog programa je nastupio Mešoviti hor SKC pod dirigentskom palicom Veselina Jevtića. U ime Grada Subotica, koji već pet godina podržava ovaj program, prisutnima se obratio predsednik Skupštine grada, Ilija Maravić, koji je istakao značaj odavanja počasti zajedničkim precima, koji su stradali za slobodu.

U drugom delu programa, nastupilo je Udruženje za negovanje i očuvanje srpske tradicije „Zvuci s kamena“ iz Novog Sada, KUD „“Svetozar Marković“ iz Novog Sada, prvak Narodnog pozorišta, Miloš Stanković, kao i Folklorni ansambl BKC.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

18 + = 23

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: