Održan prvi nivo kviza „Mreža čitanja” za srednjoškolce

Od petnaest subotičkih srednjoškolaca, koliko ih je učestvovalo na prvom, školskom nivou kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja” čak njih dvanaest se plasiralo na sledeći nivo takmičenja. To su iz Gimnazije „Svetozar Marković”: Marija Milodanović, Iva Ivković Ivandekić, Lucia Mamužić, Luka Mrkaljević, Sara Vuković, Josipa Kujundžić, Zdenko Ivanković, Dražen Vidaković i Josipa Dulić a i iz subotičke Medicinske škole: Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Josipa Horvacki.


Prema podacima organizatora, Hrvatske mreže školskih bibliotekara, onlajn kvizu znanja, koji je održan 4. decembra 2020. godine, pristupilo je 416 srednjoškolaca iz cele Hrvatske i Subotice. Svi koji su postigli 55% i više tačnih odgovora stekli su pravo učešća u narednom regionalnom nivou koji bi se trebao održati u martu naredne godine. Do tada uz prvu knjigu sa spiska, delo Nine Džordž: Mala knjižara u Parizu trebaju pročitati i drugi naslov Kako pronaći ljubav u knjižari, autorice Veronike Henri.
Istovremeno, u kategoriji multimedijalnog rada, učestvovalo je čak 23 učenika među kojima je i Dario Vojnić Hajduk iz subotičke Politehničke škole. Njihovi rezultati biće poznati za nedelju dana.
Ovogodišnji kviz posvećen je temi „Knjiga, knjižara, knjižnica” a organiziuje ga Hrvatska mreža školskih bibliotekara, dok sprovođenje kviza u Subotici realizuje Gradska biblioteka Subotica u saradnji s NIU „Hrvatska reč”.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 56 = 65