Održana izložba fotografija pasa iz Prihvatilišta za napuštene životinje

U orgaizaciji Prihvatilišta za napuštene pse i mačke, JKP “Čistoća i zelenilo”, u Dudovoj šumi u okviru ograđenog prostora parka za pse, održana je izložba fotografija pasa iz Prihvatilišta pod nazivom “Humanizacija pasa”. Autor izložbe je Albert Kečkeš.

– Ova izložba je nastala kako bi pokazali, šta stoji i šta se dešava iza ovih fotografija kojima pozivamo sugrađene da dođu u naše Prihvatilište, mi ćemo im rado ispričati koje su životne priče iza ovih fotografija. Cilj izložbe je bio da izvučemo emociju, rekla je rukovodilac Radne jedinice “Zoo higijena”, Aleksandra Bukvić Eređi.

Cilj je postignut, a pored fotografija, dvoje od najzaslužnijih za izvlačenje emocija bili su Milica i Don, koji su ponosno prošetali izložbom sa svojim vlasnicima. Njihove tužne priče ipak imaju srećan kraj.

Posetioci su se ovom prilikom mogli informisati o proceduri udomljenja životinja, a u okviru edukativnog sadržaja izložbe, putem štampanih materijala doznati koje su obaveze odgovornog vlasnika, sve o sterilizaciji i CNR programu.

JKP ČistoćaKOMENTARI

  1. Ekspozicija kaže:

    Umesto fotografija pasa, bolje bi bilo da su izlozene fotografije nesavesnih i neodgovornih vlasnika tih zivotinja. Efekat bi bio nmogo dublji i znacajniji. Pogotovo jer bi mnogi potencijalni kupci pasa pre kupovine dobro razmislili da li stvarno zele da zavrse kao izlozbeni eksponati.

OSTAVITE KOMENTAR