Održana sednica Gradskog veća

Danas je održana sednica Gradskog veća. Članovi veća su usvojili  nacrt i predlog Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje i uputili Skupštini grada na usvajanje. U planu je da se ove godine izdvoji iz budžeta 20 mliona dinara i zaposli oko 130 Subotičana. 2011. godine kroz ovaj program zaposleno je 36 lica, a prošle godine 99.  Prihvaćeni su i svi programi javnih i komunalnih preduzeća i isto tako poslati odbornicima lokalnom parlamenta.

 

Pored toga, veće je usvojilo Rešenje o utvrđivanju iznosa za jednokratnu pomoć trudnicama u visini od 20.000 dinara, kao i za roditeljski dodatak za prvo dete u vrednosti od 5.000 dinara. Ove odluke ne idu na Skupštinu na usvajanje.

 

Članovi veća su usvojili i predlog projekta  poboljšanja saobraćaja u gradu i uputili odbornicima lokalnog parlamenta na usvajanje. Studiju je izradio Saobraćajni fakultet u Beogradu i odnosi se na bezbednost saobraćaja u gradu. Predložene su konkretna  rešenja za poboljšanje bezbednosti dece pri šklolskim objektima.

 

Veće je usvojilo i Uputstvo  u vezi naknadnog izdavanja građevinskih dozvola. Posle preporuke veća svi stanovnici prigradskih naselja poput Peščare i Novog Sela gde postoje nelegalno izgrađeni objekti moći će svoje objekte da legalizuju.KOMENTARI

  1. Ua kaže:

    „2011. godine kroz ovaj program zaposleno je 36 lica, a prošle godine 99.“

    Bravo!!!

    Jednostavno ne znaju sta da rade pa se zezaju i gadjaju nekim statistickim greskama…

  2. MSc Miloš Kurteš kaže:

    Da li je neko video tu studiju i koji je to predlog projekta poboljšanja o kom pričaju. Bila je javna rasprava sa MZ, građanima i relevantnim organizacijama građana?

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: