Ograđuje se dvorište fasade Tehničke škole

Jutros su počeli radovi na postavljanju ograde oko srednje Tehničke škole “Ivan Sarić”.

 

Iako je Savet roditelja najavio da dok se ne popravi fasada zgrade koja se već više od godinu dana obrušava neće da puste decu da krenu u školu 2. septembra, postignut je dogovor i učenici redovno kreću u školu. Zaposleni u školi i roditelji su tokom jučerašnjeg dana postavili zaštitnu ogradu u dvorišnom delu škole, kako bi obezbedili decu od prilaza fasadi , jer preti opasnost od njenog rušenja.

Da podsetimo, više od godinu dana ne može da se prođe pored Srednje tehničke škole “Ivan Sarić”. Fasada zgrade škole je sa obe strane je propala i stalno se obrušava. Po nalogu građevinske inspekcije objekat je zagrađen, kako deo fasada ne bi pao i povredio prolaznike ili decu. Siniša Vujević predsednik Saveta roditelja u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” podsetio je da su se obratili svima od lokalne do republičke vlasti. Mi se plašimo za bezbednost svoje dece, a sada će se i formirati novi savet odlućiće se da li će deca nastaviti da idu u školu – istakao je Siniša Vujević, predsednik Saveta roditelja.KOMENTARI

 1. lio kaže:

  Pa ovo je zaista sramota na sta lici jedna srednja skola naseg grada !!!
  I ne treba da idu deca dok god se sve korektno ne popravi i da ni jedan delic ne preti da ugrozi neciji zivot.  Pretpostavljam da ce svaki dan radovi biti pod ozbiljnom kontrolom. 

 2. Nikola96 kaže:

  Ja imam suprotan stav. Idem u gore pomenutu školu i mislim da nema potrebe da ne idemo u školu da se ne bi nešto na nas obrušilo tj. da se ugrozi nečiji život! Samo treba da se poštuje to što je ograđeno i neće biti nikakvih problema. I stvarno ne znam za slučaj da je nekom bio ugrožen život ako se pridržavao pravila!
  A sad naravno da treba da se obnovi i da lepo izgleda, mada mislim da to nije neki problem koji se treba sada rešavati u ovo vreme. Sad neke druge stvari treba da se rešavaju tj. završe. Ajde prvo završite to što ste započeli, a to je  Narodno pozorište, tzv. Majšanska petlja, Y krak i još brojne započete stvari!
  I da, ako sad ne budemo išli u školu zbog toga, i posle budem morao dolaziti u školu subotom, onda neka uvaženi gospodin Siniša Vujević ide i opravdava 😉

   

 3. lio - olivija kaže:

  Dobar si Nikola ! Sto se opravdanja tice, a narocito sto si veoma pozitivan, jer dajes prednost zapocetim radovima u gradu. Svaka cast !!!
  Ipak, priznaj da je skola jeziva na slici. Iznutra i pozadi ti bolje znas. A za pridrzavanje pravila ponasanja – osobni rizik. 

 4. Nikola96 kaže:

  Jeste, naravno da je škola jeziva što je loše naravno. Ali podsetimo se da je nekada bilo mnogo gore stanje (ne mislim na našu školu) i da ima neke škole koje su i sad u lošem stanju. A đaci i dalje idu u školu bez obzira na to 🙂 Nije baš da volim školu ali školovanje je obavezno makar se škola i raspadala. Naravno obaveza škole tj. države je da nam obezbedi potrebne uslove, naša obaveza je da to poštujemo i da se ponašamo u skladu sa tim. Ali kao što svi znamo nažalost naša država nije u stanju da sebi nešto obezbedi, a kamoli nama učenicima/građanima….

 5. majk kaže:

  jel to stari MESC?

 6. doktor kaže:

  Da, da to je stari MESC, fasada se raspada, ali skoli to nimalo ne smeta, pa za svaki upis deteta u skolu uzimaju 1000 din po glavi skolarca.

 7. Ivica kaže:

  doktor:

  Da, da to je stari MESC, fasada se raspada, ali skoli to nimalo ne smeta, pa za svaki upis deteta u skolu uzimaju 1000 din po glavi skolarca.

  Nije fasada jedini problem ove škole…išao sam se ovde od 2000-2004. Krenuli smo sa izlomljenim tablama, raspalim stolovima, razbijenim stakalima, neispravnom opremom, krovom koji je prokišnjavao itd. Za te četiri godine je urađeno jako mnogo. Zatim, posle pet godina kada smo organizovali okupljanje, ulazimo u školu sa sređenim hodnicima, prekrečim svim učionicama, obnovljenom stolarijom, obnovljenim i novim laboratorijama, novom fiskulturnom salom…znači nebo i zemlja…od nepodnošljivih, stvoreni su sasvim pristojni uslovi (barem iznutra). Pored svih problema, fasada je bila najmanji problem, da ne kažem luksuz…Uz sve to, ona sem učenika, dotiče i sve građane jer predstavlja kulturno arhitektonsko nasleđe o kojem treba da se brinu i republika i pokrajina i grad…čak i da je škola toliko bogata da može sama da izgura projakat rekonstrukcije, ne bi smela sama da učestvuje u tome.

OSTAVITE KOMENTAR