Oko 1500 izbeglica dnevno stigne u Suboticu

Iz Beograda za Suboticu dnevno stigne oko 1000 izbeglica iz Sirije BIS-polascima, a na Želježničkoj stanici oko 400. Samo u periodu od 20 do 22 časa u ponedeljak uveče na subotičku autobusku stanicu pristiglo je više od 1000 izbeglica iz ratom zahvaćenih zemalja, koje su odmah kupile karte za željene destinacije i nastavili svoj put. Autobus Niš ekspres na redovnoj liniji imao je 11 polazaka, a Autokodeks 8 i još je došao sa duplim autobusima.

5

„Došao sam iz Beograda i sada sam kupio kartu za Kanjižu. Onda idem u Mađarsku, pa u Nemačku. Nadam se da ću tamo imati miran život. Sirija nije više zemlja koje se sećam. Sve je puno rata, ubistava i bede“, istakao je Džamal iz Sirije.
Migranti u Suboticu dolaze i vozovima, ali izlaze u Aleksandrovu i onda uz prugu nastavljaju svoj put ka sreći i boljem životu.
„Morao sam da odem, jer zemlju kontroliše ISIL. Situacija tamo je veoma teška i loša. Šta mogu da radim u Iraku. Ja sam mlad i želim nov i normalan život. Ne želim da budem ministar i bavim se politikom, nego samo da imam porodicu i dom. Putovao sam 25 dana do Subotice i sada gledam kako da pređem u Mađarsku“, kaže Omer iz Iraka.
Predstavnici grada sinoć su bili na subotičkoj stanici kako bi se uverili da je situacija stabilna. Milimir Vujadinović član GV zadužen za socijalna pitanja iz Subotice kaže da je najbitnije da grad pruži bezbednost građanima Subotice, ali i migrantima koji doputuju.

6KOMENTARI

  1. roki kaže:

    Milimire, sta ti imas da kazes za TV? I ti se vidim brines za izbeglice….to ti je Vulin naredio ili tvoja malenkost iskreno to misli?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 48 = 49

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: