Oskrnavljena plava fontana

Plava fontana ispred glavnog ulaza u Gradsku kuću, sinoć je bila na meti huligana. Obesni vandali počupali su cveće iz žardinjera i pobacali ga u vodu.

Taj prostor je pokriven kamerama danonoćno pa će ovo biti prilika da se vidi koliko ta mera može biti od pomoći u ovakvim slučajevima. Materijal od kog je sazdana fontana, veoma je osetljiv a s obzirom na svoju izloženost postoji stalna opasnost da njena glazura bude oštećena. Poznato je da nije mali broj onih koji svoje nezadovoljstvo i bes iskaljuju oštećivanjem javnih dobara.

Picture 006

Picture 001

Picture 002

Picture 003

Picture 004

Picture 005KOMENTARI

 1. ROKI kaže:

  Zar je tesko staviti kameru?

 2. STeve kaže:

  Sad me zivo zanima da li ce ta kamera vredeti nesto, i sta je preduzeto protiv nasilnika

 3. mir i tisina kaže:

  da, da, mocicete da vidite jedno veliko NISTA.

 4. kori kaže:

  sramota boze..

 5. Megille kaže:

  Veliki propust je bio postaviti ovakvu fontanu od keramike na otvorenom prostoru. ovo nigde se ne radi zbog vremenskih uslova čemu je ova keramika izložena ,kao i zbog mogućeg oštečenja. Ali u vreme izrade ove keramike za fontanu fabrika u pečuhu već je bio u stečaju ,ta valjalo izvesni novac ‘ prebaciti ‘ na račun fabrike. O tome da ne govorimo da fontana izgledom ni upotrebljenom matarijalom za izradu ne uklapa se u arhitektonski prostor oko gradske kuće.

 6. djomla kaže:

  Kada se gradila ova fontana nije se znalo nista o investiciji. Ta se skola i danas primenjuje na mnogim projektima.

  Ali, to nije razlog da se unistava. Kao da nam nije dovoljno sto nam Zelena izgleda kako izgleda vec sada i Plavu doterujemo u to stanje.

 7. bac vranje kaže:

  @ djomla
  kako nije ,zna se da je kostala 5 mil. evra

 8. bane kaže:

  @Megille: Propust je iz razloga što je naša ‘pmladina’ takva kakva jeste… Ne znam da li bi neko nekažnjeno uništio ovakvu fontanu u Parizu ili Madridu, Rimu ili negde drugo… Tamo bi se protiv takvih nasilnika preduzelo nešto – bilo šta… Osim toga, i Zelena fontana nije koštala 10 Evra, pa su je tek-tako prepustili ‘rolerašima’, a u parku pored gradskog klizališta imaju ‘poligon’ za treniranje…

OSTAVITE KOMENTAR