Održan osmi Festival mlade rakije

Festival mlade rakije u Ljutovu okupio je danas više od 30 izlagača koji predstavili više od 100 vrsta voćnih rakija. Pobednik ovogodišnjeg festivala jeste Ivan Piuković. Drugo mesto na festivalu osvojio je Zoran Mamužić za rakiju od breskve, dok je treće mesto osvojio Zvonko Mihaljević. Proglašene su i najbolje rakije u svakoj od voćnih vrsta.

Pobednik ovogodišnjeg festivala jeste Ivan Piuković, za ovogodišnju rakiju od kajsije. On je za svoje voćne rakije i prethodnih godina osvajao niz medalja kako na ovom, tako i na drugim festivalima u regiji. Piuković ocenjuje da je ovogodišnji rod voća bio specifičan, na osnovu čega očekuje da će kvalitet ovogodišnjih voćnih rakija biti bolji za 20-ak procenata nego prošle godine.

Ove godine su na festivalu svoje rakije predstavila 33 izlagača, dok je njih 45 sa 125 rakija učestvovalo u takmičenju za najbolju u nekoj od devet kategorija. Ove godine se očekuje oko dve hiljade posetilaca, što govori o tome da festival svake godine privlači sve više i izlagača i publike, zbog čega je pre pet godina i formirano pomenuto udruženje, koje je organizator festivala.

Festival se tradicionalno održava u Ljutovu, i to kao memorijal Blaška Kopilovića, tragično nastradalog poljoprivrednog radnika i aktiviste iz Subotice.

festival rakije ljutovo

ljutovo rakijada

festival rakije

piukovic rakija

Yu ecoKOMENTARI

  1. piXie kaže:

    250dinara ulaz? Nema šanse da idem

OSTAVITE KOMENTAR

+ 57 = 67

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: