Ostao invalid, krivci nepoznati!

Maskirani napadači u ranim jutarnjim satima 22. avgusta pretukli su Atilu Kenjereša ispred njegove kuće u Skadarlijskoj ulici. Ni posle više od dva meseca, batinaši nisu pronađeni, a Kenjerešu je leva ruka ostala nepokretna

kenjeres
Prema izjavi Atile Kenjereša, tog jutra, 22. avgusta, oko šest sati on i još dvojica komšija videli su nepoznate mladiće sa kapuljačama na glavi, ali su pomislili da su to migranti koji su zalutali u njihov kraj. Sat vremena kasnije, kada je Atila isterao automobil na ulicu i zaključavao kapiju, dve maskirane osobe, sa fantomkama, skočile su sa zida otpada „Dado-metal“, koji se nalazi preko puta, i napale ga bejzbol palicama. Batinjanje bez reči, u toku kojeg su napadači nastojali da ga obore s nogu udarajući ga i po kolenima je trajalo dok Kenjereš nije uspeo preko ograde da se prebaci u svoje dvorište. Tada je dobio udarce po leđima i zadnjem delu tela.

Na hitnom prijemu u Bolnici konstatovane su mu lakše povrede, ali posle nekoliko dana ispostavilo se da ima i polomljeno rebro, a Atila Kenjereš tvrdi da i posle dva meseca ima problema sa pokretljivošću leve ruke i da su mu lekari rekli da bi operacijom eventualno mogli da joj povrate funkciju do 30 ili 40 odsto!

Problemi i sukobi u Skadarlijskoj ulici, u Mesnoj zajednici Peščara, počeli su pre sedam godina, kada je u njoj Dalibor Gregorčić otvorio otpad za metal, u kojem rastavlja i obrađuje automobile i auto-delove. Na otpad, koji je u početku radio bez dozvole, građani su se više puta žalili nadležnim inspekcijama, policiji, komunalnoj policiji i gradonačelniku, zbog čega su dolazili u sukob sa vlasnikom. Gradonačelnik Jene Maglai u januaru ove godine je obećao da će „Dado-metal“ iseliti sa ove lokacije u roku od šest meseci, a još uvek su u toku pripreme da grad otkupi zemljište nekadašnje fabrike „Zorka“, gde će Gregorčiću i sličnim delatnostima biti ponuđeno mesto.

Atila Kenjereš smatra da je napad na njega organizovao Dalibor Gregorčić u cilju da ga zaplaši, pošto je već ranije imao sukob sa njim, kada mu je vlasnik otpada u besu pred svedocima razlupao automobil, zbog čega se vodi sudski postupak. Gregorčić to negira, tvrdeći da je u to vreme bio na drugom mestu, a Kenjereš navodi da je događaju, koji se takođe odigrao pred njegovom kućom, prisustvovalo bar deset do petnaest komšija. On kaže da da su ga 22. avgusta napali ljudi koji u tom „poslu“ nisu amateri, da su ga odradili izuzetno profesionalno, s očiglednim zadatkom da mu upute „opomenu“.

Odmah nakon što je Atila Kenjereš prebijen, Nada Gregorčić, supruga Dalibora, uputila je pismo „Subotičkim novinama“, u kojem je tvrdila da njen suprug ima bilo kakve veze sa tim događajem, a da čak sumnjaju „da je gosp. Kenjereš ovo sve izmislio samo da bi privukao pažnju javnosti kako je on žrtva. Žrtva smo verujte u celoj priči samo mi, prate nas gde god da krenemo bilo poslom ili do prodavnice, škole, ulaze u dvorište slikaju, snimaju , pre otprilike mesec dana su zapalili livadu pored naše fi rme u nameri da nam izgori fi rma i kuća“, napisala je pored ostalog Gregorčićeva supruga, negirajući bilo kakvu vezu Dalibora sa premlaćivanjem svog komšije.

Istog dana o događaju je obavešten i gradonačelnik Jene Maglai, koji je tada izjavio:

„Jutros mi je bio gospodin Kenjereš sa suprugom i ispričao da su ga navodno napala dvojica poslata od strane „Dado-metala“ i da su mu naneli teške telesne povrede. Nakon toga sam zvao MUP i zatražio sam od njih da preduzmu hitne mere. Koliko znam da je policija po ovom predmetu već postupala i očekujem da sutra-prekosutra dobijem i pismeni izveštaj šta se desilo i koje su prijave podnete protiv izvršilaca. Ne može niko da se ponaša na ovakav način, niko ne može da preti drugim ljudima niti da sprovodi samovlašće u ovom gradu! Policija treba da reaguje i ja sam ubeđen da će policija da reaguje“, rekao je Maglai, dodajući da rešenje za probleme u Skadarlijskoj ulici vidi u tome da ponudi „Dado-metalu“ drugu, odgovarajuću lokaciju i da u toj nameri računa na zemljište bivše fabrike „Zorka“.

U međuvremenu, redakcija „Subotičkih novina“ u nekoliko navrata obratila se nadležnima u MUP-u sa pitanjem dokle je stigla istraga o ovom slučaju i da li ima rezultata u otkrivanju počinilaca, ali nismo dobili odgovor. Odgovor nema ni Atila Kenjereš, koji tvrdi da je saznao kako je predmet – „nestao“, i da istraga kreće od početka! Da li je to tačno, ne možemo tvrditi, ali je evidentno da posle dva i po meseca ni on, ni gradonačelnik ni javnost ne znaju ko su bili batinaši u Skadarlijskoj ulici i zbog čega je mirni građanin, koji je teško prebijen i sasvim moguće ostao invalid!

 

Subotičke novineKOMENTARI

  1. punisher kaže:

    Svi znamo da je ovaj napad narucen….

OSTAVITE KOMENTAR

84 + = 86

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: