Osumnjičeni za prodaju droge i neovlašćeno držanje oružja

Pripadnici Policijske uprave u Subotici u saradnji sa policijskim službenicima iz Sombora lišili su slobode četiri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje oružja, kojom prilikom su pronašli laboratoriju za proizvodnju marihuane.

 

Lišeni slobode su A. Š. (1970) i B. T. (1977) iz Horgoša, K. V. (1984) iz Malih Pijaca i Z. M. (1976) iz Sombora.

 

Postoje osnovi sumnje da su A. Š., B. T. I K. V u dužem vremenskom period nabavljali marihuanu od Z. M. U Somboru i preprodavali je korisnicima na području Horgoša, Kanjiže i Subotice.

 

Prilikom pretresa vozila, po naredbi Višeg suda u Subotici, u kome su se nalazili osumnjičeni A. Š., B. T. I K. V., u subotu, 30. Marta, policija je pronašla 500, 10 grama marihuane, dok je u kući A. Š. Pronađen pištolj i crna kapa tzv. Fantomka.

 

U isto vreme, policija u Somboru je na osnovu naredbe nadležnog suda izvršila pretres prostorija koje je koristio Z. M. I pronašla laboratoriju za proizvodnju opojne droge marihuane sa 189 stabljika, 890 grama marihuane spremne za nelegalnu prodaju i pištolj.

 

Nakon policijskog zadržavanja, svi osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Subotici, koji im je odredio pritvor do 30 dana.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR