Osumnjičen za falsifikovanje “Gorkog lista” i “Jegermajstera”

Subotička policija podnela je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici protiv B.V.R. (1959) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela: nedozvoljena proizvodnja, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga i obmanjivanje kupaca.

 

Osumnjičeni se tereti da je, neovlašćeno proizvodio alkoholna pića, kojim je punio originalnu ambalažu „Gorki list“ i „Jegermajster“ i obeležavao ih falsifikovanim akciznim markicama Republike Srbije.

 

Na osnovu naredbe istražnog sudije Osnovnog suda, policija je u kući koju koristi B.V.R. pronašla veću količinu falsifikovanog alkoholnog pića.

 

 

 

 KOMENTARI

 1. laki kaže:

  Verovatno je čovek imao par desetina litara falsifikovanog pića, čim je to radio od kuće. E, ovog sad oderite od kazne! Neki koji su to radili na stotine hiljada litara je država kaznila simboličnim kaznama, ali zato ovog za primer treba strpati u buvaru na jedno 5-10 godina.

 2. stormwatch kaže:

  @Laki

   

  A zasto bas ovog minijaturnog falsifikatora odrati? Nek retroaktivno ta nova vlada koja je toliko toga naobecavala kazni one stare pocinioce…

 3. laki kaže:

  stormwatch:

  @Laki

   

   

   

  A zasto bas ovog minijaturnog falsifikatora odrati? Nek retroaktivno ta nova vlada koja je toliko toga naobecavala kazni one stare pocinioce…

  Nisi me dobro shvatio ni ti, ni oni što negativno ocenjuju moj prethodni komentar (oni možda i jesu, ako su se našli prozvanim) po pitanju kažnjavanja… Normalno je da treba kazniti i ovog tipa i bilo kojeg drugog koji se bavi ovakvim poslovima.

  Moj komentar je bio samo ironičan, jer sam hteo da naglasim nešto drugo, primer kako je cela jedna, Subotičanima poznata, porodica ovo radila na puno višem nivou, sa puno većim količinama, a osuđeni su na izuzetno mizerne kazne. Inače, gospodine stormwatch, mislio sam da poznajete srpsko zakonodavstvo i da Vam je poznato da se za isto krivično delo ne može nekom suditi dva puta, te da po isteku žalbenog roka nema više retroaktivnog kažnjavanja, kako vi to nazivate. Problem je što se na vreme nisu oglasili i žalili na presude oni koji su za to nadležni. Da nisam možda trebao ja to da uradim?

OSTAVITE KOMENTAR