Otvarajuća konferencija projekta “Regija IT zajednice”

22.11.2019.g. na Otvorenom univerzitetu održana je otvarajuća konferencija projekta REGIJA IT ZAJEDNICE – “Stvaranje i podsticanje zajedničke prekogranične preduzetničke IT zajednice” koji realizuju  Otvoreni univerzitet Subotica Doo, Učilište Studium Vukovar, Razvojna agencija Vukovar d.o.o. i Regionalna razvojna agencija Panonreg Subotica u okviru Interreg – IPA prekograničnog programa Hrvatska – Srbija.

U ime vodećeg partnera Vladimir Perović,  Rukovodilac sektora za upravljanje projektima Otvorenog univerziteta Subotica je pozdravio prisutne, zatim predstavio projekat i aktivnosti koje će biti realizovane u Subotici, a  Ivana Peranović sa Učilišta Studium Vukovar je govorila o aktivnostima koje će biti realizovane u Vukovaru.

Glavni cilj projekta je podstaći prekograničnu saradnju IT stručnjaka u sticanju znanja i sklapanju poslovnih dogovora kroz model klastera kao alata za rast poslovnih inicijativa, a glavne aktivnosti su: razvoj IT znanja i veština; razvoj platforme za e-učenje; razvoj dva edukativna centra; povezivanje samostalnih stručnjaka – freelancera i MSP-a u prekograničnoj oblasti s virtuelnim inkubatorom, alatima za razmenu znanja i sisteme e-klastera, kao i razvoj IT infrastrukture za podršku. U toku su pripreme za organizovanje kurseva u Subotici za grafički dizajn, produkciju zvuka i videa i razvoj 3D video igrica, koja će se realizovati u periodu januar-jun 2020.g.

Davor Garbac, rukovodioc odeljenja za pripreme i realizaciju razvojnih projekata Razvojne agencije Vukovar d.o.o. je predstavio web platformu – virtuelnog klastera za IT preduzetnike i freelancera koja će biti kreirana u okviru projekta. Nina Radojčić je govorila o ulozi InfostudHub-a u razvoju lokalne IT zajednice, o edukativnim programima i coworking konceptu, a Oliver Guganović koordinator poslova InfostudHub-a je prezentovao ulogu, ciljeve i rezultate klastera u razvoju IT sektora na lokalnom tržištu.

Projekat REGIJA IT ZAJEDNICE počeo je 01.06.2019. i trajaće do 31.05.2021. Ukupan budžet projekta iznosi  524.393,45 evra, od čega Evropska unija sufinansira 445.734,41 evra.KOMENTARI

  1. Bunjevac kaže:

    Manite se vi e-clastera,freelancera i ne znam kakvih drugih fantazija.Prvo pronađite sve koji su još na spisku nestalih,podmirite ratnu štetu i izvinite se za sve što se tamo dogodilo pa onda fantazirajte dalje.

OSTAVITE KOMENTAR