Otvoren Hrizantema festival

"Noć veštica" postaje sve popularnija i u našim krajevima. Kako je već niz "običaja" preko Holivuda i ostalih komercijalnih proizvoda sa dalekog zapada osvojio svet, ni mi nismo večno mogli biti imuni na ove tendencije. Tako se već nekoliko godina kod nas noć pred praznik Svih svetih organizuju žurke u gotovo svim klubovima u gradu. Možda je pitanje vremena kada će nam se grupa namaskirane dece sa vrećama za slatkiše pojaviti na ulaznim vratima stana. To već malo teže, ali ko zna.

 

Tvorci ideje festivala horor filma su došli na ideju da ovakvom događaju dodaju i jednu kulturnu crtu uz vizuelno-estetski program. Tako je večeras u Art bioskopu Aleksandar Lifka otvoren prvi Hrizantema festival, odnosno Festival horor & Fantasy filma i video radova.

 

DSC_0511

DSC_0509

DSC_0494

 

Festival će trajati četiri dana, a večerašnje otvaranje je obeležio koktel i nastup mladih subotičkih muzičara 

DSC_0440

DSC_0454

DSC_0470

 

Pored projekcije filmova, tu je i bogat prateći program u dvorišu "Lifke" i klubu Haustor, a tu su i štandovi gde se mogu kupiti zanimljive stvari vezane za ovaj događaj

DSC_0426

DSC_0505

DSC_0508

DSC_0499KOMENTARI

  1. Ankica kaže:

    Deca već i kod nas idu od kuće do kuće, namaskirana.Bar je na Makovoj tako već dve-tri godine. Dam im slatkiša i to je to.

OSTAVITE KOMENTAR