Otvoren industrijski kompleks Goodwill Pharma

Ukupna vrednost investicije u okviru mađarskog programa ekonomskog razvoja u Vojvodini je 4,7 miliona evra, od čega je Vlada Mađarske obezbedila 1,4 miliona.

Farmaceutska kompanija Goodwill Pharma je na srpskom tržištu prisutna 16 godina. Izgradnja industrijskog kompleksa započela je 2017. godine. U fabrici podržanoj od strane Fondacije Prosperitati, proizvode se lekovi i dodaci ishrani.

Zoltan Tamaš upravitelj Goodwill Pharme: “Trenutno imamo 200 zaposlenih. Goodwill Pharma Srbija sa 10 milion evra prometa, zajedno sa Goodwill Pharma Hungary Group sledeće godine bi mogla imati 40 miliona evra planiranog prihoda.”

Mađarsko preduzetništvo u Vojvodini se može probiti u nove svetove – istakao je u svom govoru Levente Mađar. Zamenik ministra Ministarstva spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske je naglasio da se program ekonomskog razvoja u Vojvodini nastavlja punom snagom: “Program ekonomskog razvoja koji vodi Fondacija Prosperitati neće se završiti u 2019. godini. Mogu vam obećati, dok god postoji nacionalna vlada u Mađarskoj i paralalno s tim, dok u Vojvodini postoji održiva poslovna zajednica, mi ćemo nastaviti ovaj program.”

Tekst i foto: RTV PannonKOMENTARI

 1. croat kaže:

  Industriski kompleks, da nije malo pretenciozno? Meni izgleda na slikama kao manji proizvodni pogon.

 2. Sofronije kaže:

  Pogon za prepakivanje – skladištenje i distribuciju lekova – ma kakav industrijski kompleks ! Bilo je već ovoga… jedan kod Tain marketa kod bolnice, pa je propao…

 3. ludilo kaže:

  @ sofronije

  To je bila veleprodaja lekova koju je drzava unistila a ovo je pogon za proizvodnju lekova. Smejte se vi samo ali Goodwill je ozbiljna firma i iz godine u godinu napreduje.

 4. Pera zdera kaže:

  Drago mi je sto nakon prodaje lanca apoteka nisu otisli vani, nego biznis nastavili u Subotici. Siguran sam da imaju svu podrsku normalnih gradjana.

OSTAVITE KOMENTAR