Otvoren put do petlje Istok

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović otvorila je rekonstruisani put od Bajnatske ulice u Subotici do petlje Istok na autoputu u dužini od sedam kilometara.

Mihajlovich_Drazzich

– Održavanje puteva jedan je od najvažnijih faktora za povećanje bezbednosti saobraćaja što je i prioritet vlade i ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ubuduće trudićemo se da rešimo problem finansiranja održavanja puteva i odnosom između Puteva Srbije i podizvođača. Trudićemo se i da regulišemo njihove ugovore koje imaju od 1992. godine – istakla je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

 

Što se tiče kapitalnih projekata poput Y kraka i Narodnog pozorišta u Subotici, Mihajlovićeva je rekla da će se obilaznica oko Subotice biti zavsena kada se otklone svi problemi.

 

Direktor kompanije “Vojput” Duško Dražić uručio je ministarki projekte vezane za izgradnju obilaznice oko Subotice – Ipsilon krak.

 

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai je objasnio da je o izgradnji Narodnog pozorišta, razgovarao sa ministrom kulture Ivanom Tasovcem. Maglai tvrdi da ministarstvo u poslednjih nekoliko godina, iako jedan od potpisnika ugovora o izgradnji, uopšte nema saznanja o projektu izgradnje pozorišta.

 

Direktor JP Puteva Srbije Zoran Drobnjak istakao je da su za rekonstrukciju puta od Bajnatske ulice u Subotici do petlje Istok na autoputu oko 90 miliona dinara, i da je ugrađeno 7.000 tona asfalta.KOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Mislim da je svako otvaranje renoviranog poljskog puta koji zbog dve krivine koje zavijaju ima naziv petlja izuzetno degutatno, pogotovo sto se u Subotici zaobilaznica gradi od 1990. godine.

  2. Long Dong Silver kaže:

    sve,eve…Ali bluza boje zrele kajsije!!!!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR