Otvorena mogućnost osiguranja sistema za grejanje

Subotička toplana obavestila je građane da je sa kompanijama „Delta đenerali“ i „Sovgasom“, jednom od najvećih osiguravajućih kuća u Rusiji, potpisala ugovor o osiguranju imovine svojih korisnika, odnosno onih koji redovno plaćaju račune za grejanje.

 

Na osnovu tog ugovora, svi takvi korisnici daljinskog grejanja u januaru će imati besplatno osiguranu imovinu, a nakon toga, počev od februara, mogu sami da nastave sa uplatom osiguranja, pod veoma povoljnim uslovima. Kako je rečeno na konferenciji za štampu, pomenuta tri preduzeća, mesečna „pretplata“ na osiguranje iznosi 4,29 dinara po kvadratnom metru.

 

 

Generalni direktor Subotičke toplane Pero Rikić kaže da se ovo komunalno preduzeće odlučilo na ovakav korak kako bi na neki način motivisalo građane da redovno plaćaju svoje obaveze prema Toplani.

 

Obaveštenje o osiguranju, to jest svojevrsna polisa osiguranja za mesec januar biće prosleđena potrošačima uz decembarske račune, a osiguranje će obuhvatati više vrsta rizika i oštećenja u stambenom prostoru, izuzev oštećenja nastalih od posledica snežnih padavina, odnosno topljenja snega. Ta vrsta osiguranja biće uključena tek od februara za građane koji se odluče da dalje sami plaćaju osiguranje. Inače, ovakav ugovor Delta đenerali i Sovgas već su potpisali sa Novim Sadom, a namera im je da ponude takvu mogućnost svim većim gradovima.

 

U Subotici je inače 9.850 stambenih jedinica priključeno na gradsko daljinsko grejanje, i svima njima će već sa narednim računom biti poslato obaveštenje i ponuda o ugovoru o osiguranju, uz poklon polisu za januar.

 

DanasKOMENTARI

 1. Dexy kaže:

  Molim Vas da saznate malo vise na ovu temu, cuo sam da ako uplatite prvu ratu tj onu “BESPLATNU” u obavezi ste da placate godinu dana kao rts koji vas obavezuje da placate i ako niste nista potpisali.
  Koliko ja kontam kao prvo ni nemate besplatno osiguranje dok vi ne uplatite prvu ratu, tako tu mi tako smrdi…
  znaci meni se nesto desi u januaru ja mogu u feb da uplatim i oni ce mi nadoknaditi stetu…eee pa čisto sumnjam!!!

   CITIRAM: “mogu sami da nastave sa uplatom osiguranja”
  opet CIT: “
  Ta vrsta osiguranja biće uključena tek od februara za građane koji se odluče da dalje sami plaćaju osiguranje.” 

OSTAVITE KOMENTAR