Otvorena tribina: Uređivanje gradskog jezgra – murali i grafiti kultura

Organizacija “IT Subotica 2030” u narednom periodu pokreće inicijativu revitalizacije i uređivanja zapuštenih, dotrajalih fasada i pratećih infrastrukturnih objekata.

Tim povodom pozivamo sve zainteresovane građane, medije, predstavnike organizacija civilnog društva, obrazovnih institucija i umetnike, da se u sredu 20. oktobra, sa početkom u 17 časova, u prostorijama Infostud Hub-a (Korzo 1) pridruže prvoj debati na ovu temu koju “IT Subotica 2030” organizuje u saradnji sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture, Gradom Subotica, uz podršku organizacija civilnog društva sa teritorije Subotice.

Tema diskusije je vizuelno uređivanje centralnog gradskog jezgra Subotice – murali i grafiti kultura.

Razgovaraće se o sledećem:

 • šta su grafiti i umetnost a šta huliganizam,
 • kako muralima oplemeniti grad,
 • kako sprečiti šaranje fasada i uticati na građane da ih čuvaju,
 • da li je moguće ukloniti postojeće grafite i na koji način,
 • ko sve može da se uključi u akcije revitalizacije fasada i oslikavanja grada i na koji način,
 • kako će učestvovati gradske ustanove ali i srednjoškolci,
 • koje fasade će se obnavljati u budućnosti i drugo…

„IT Subotica 2030” je organizacija nastala na inicijativu subotičkih IT kompanija i obrazovnih ustanova sa namerom da grad Subotica postane prepoznatljiv regionalni IT centar, sa aktivnom privrednom i kongresnom IT scenom. Cilj organizacije je da pomogne u razvoju održivih društvenih i ekoloških aktivnosti u gradu koje će učiniti Suboticu idealnim mestom za život, studiranje i rad.KOMENTARI

 1. Pajdo kaže:

  Ovi što šaraju po privatnoj svojini su polupismeni idioti. To se ne radi u grafiti kulturi, revolt i nezadovoljstvo se iskazuje na drugim mestima. Isto važi i za tzv. navijače.

 2. hugo grocijus kaže:

  nista niste uradili ako prvo dobro ne razmotrite stvar

OSTAVITE KOMENTAR