Otvoreni „Dani Izraela” u Omladinskom klubu „Skladište”

U Omladinskom klubu „Skladište” večeras je otvorena manifestacija „Dani Izraela”. Subotičani će imati priliku da tokom tri dana od 11. do 13. februara uživaju u bogatom programu predstavljanja kulture Izraela, kroz predavanja, izložbe fotografija, radionice jezika i projekcije filmova.

Otvaranje manifestacije „Dani Izraela”uveličali su ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi, njegov zamenik Ejal Naora, nadrabin Žolt Markovič iz Segedina i drugi zanimljivi učesnici ove manifestacije. Tokom prvog dana prisutni su imali priliku da uživaju u muzici hora „Hašira” iz Novog Sada, da pogledaju fotografije koje su približile Izrael kao zanimljivu turističku destinaciju i da kroz predavanje „Izrael nekad i sad” zamenika ambasadora Ejala Naora upoznaju ovu zanimljivu zemlju.

—Ova izložba fotografija „Pogledi na Izrael” sa zanimljivim destinacijama u Izraelu treba da pokaže da je Izrael moderna zemlja, sa predivnim pogledom, gostoprimljiva i prijateljski nastrojena. Treba znati da smo mi veoma mlada nacija, sa veoma starim ljudima i da smo veoma slični Srbiji, po energiji, po ljudima. Izrael je odlična destinacija koja čeka na vas i koju bi trebalo da posetite—istakao je ambasador Izraela u Srbiji Jozef Levi.

 

U utorak 12. februara, će u prostorijama „Skladišta” od 19 časova biti održano predavanje na mađarskom, o hebrejskom jeziku „Alef Bet” – nadrabina Žolt Markovič iz Segedina, nakon toga trideset minuta kasnije će biti održana radionica hebrejskog jezika, a od 20 i 30 časova projekcija filma „Dinastija Švarc”. U sredu, 13. februara od 20 časova će biti održano predavanje „Jevrejski praznici” koje će održati Stevan Lanji iz Subotice, a od 20 i 30 časova biće prikazan film „Radost”.

 

Više o ovome u rubrici Najava dešavanjaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR