Otvoreno u najavi

Nova parterna fontana u centru Subotice svečano je puštena u rad 11. avgusta prošle godine. Radila je nekoliko dana, pa je ugašena. Potom smo joj se opet radovali u par navrata, sve skupa možda ceo mesec. Otklanjanje nepravilnosti, jesen, zima… Imamo tek popločan Trg.

Fasada Narodnog pozorišta koje je počelo da se gradi 2007, otkrivena je u leto 2015, obradovali smo se upaljenim svetlima u novembru 2019, a ponešto od unutrašnjosti videli smo prilikom posete pokrajinskih i gradskih čelnika. Imamo najavu da su pare obezbeđene i da je realno očekivati da se Pozorište završi do kraja ove godine… I fasadu koja je počela da se krnji.

Poslednjih dana prošle godine obradovala nas je vest da je otvorena nova čitaonica u Gradskoj biblioteci. Videli smo je prilikom obilaska nadležnih, preko fotografija i snimaka. Prošlo je od tad mesec dana, a građani i dalje koriste staru, istina prelepu salu s divnim pogledom na grad, do koje se stiže kroz Dečje odeljenje čiji je ulaz ograđen skelama radi zaštite korisnika i prolaznika od ubrzanog propadanja zgrade Biblioteke. Nova, moderna čitaonica nas čeka sakrivena u dvorištu.

Nekad se znalo, kad se nešto svečano otvori onda i radi, a danas…sve to može da bude al ne mora da znači…KOMENTARI

 1. POTEMKIN kaže:

  ja sam mala beba za ove strucnjake!!!!

 2. Dr. Vojvodjanin kaže:

  Tako ti je to anarhiji.Najbolje prošao onaj koji je postavio skelu, 20 evrica dnevno(najmanje) plus PDV, pa ako treba može i dogodine da stoji tamo.

 3. Istina kaže:

  Bosansko crnogorska mafija nazadnjaka vodi Suboticu.

 4. adkersu kaže:

  A šta ste očekivali od vladajućih, fakultetski obrazovanih stručnjaka svih fela , skotrljanih iz raznih nedođija sa apsolventskim stažom u stilu “još samo soma evra- jedna rata do diplome”. Nažalost i među onima koji nisu na taj način stekli znanje i zvanje, ima puno nestručnih i poluobrazovanih, a to nije samo njihova krivica. Cela država nam ofrlje funkcioniše, najbolji i najstručniji odlaze, a ostaju oni koji svoju perspektivu i samodokazivanje vide i nalaze u partijskim kombinacijama, odnosno oni koji su suviše stari ili nezainteresovani da bi nešto menjali. Grad vidljivo propada, što bi se reklo, vidi se iz aviona.

 5. markovic kaže:

  Pojedini Suboticki portali se ucutali na očiglednu kradju budzeta grada unazad par godina od strane te montenegro bande. Ocito su primili dobre novce da vise ne pišu i ne izstrazuju poreklo novca bivseg gradonacelnika, koji bezbrizno seta svog pitbula Palickim jezerom, dok njegove sluge i dalje unistavaju grad.

 6. Dole zuckasti kaže:

  Ovi experti drkadzije po profesiji
  Sto pisu komentare.
  Nikad nista nisu dobro uradili
  Ali samo seru i seru zato ste tamo gde vam mesto.

 7. Andras kaže:

  montenegro mafija uništava i dalje grad bez opasnosti da ce odgovarati za sve lopovluke.

 8. Psssst,cutim dobro sam prosao kaže:

  Markovicu to i jeste glavni problem sto vecina SU medija se postavlja poltronsko ulizivacki i ne SNS vec i lokalnim tajkunima i ranijim vlastima.Mediji su glavni strah vlastodrzaca i kad oni ucute ovi se razbahate

 9. Hrvoje Cenogorčević zvani Pišta kaže:

  Istina @ ostali
  Jaoj … pa gde vi živite? Zaboravili ste koliko su puta Dulić & co. otvarali Y krak, koliko je novca utrošeno i kako nikada nije radila ona sprdačina od fontane na Đinđićevom trgu, pa di su novci (i bazen) od izgradnje “Kasinog bazena” u Dudovoj šumi … a tek di su novci od vetrozaštitnog pojasa i sličnih svinjarija za mažnjavanje novca?!? Upropaštavanje grada počelo je jako davno i nije to izmišljotina aktuelnih na vlasti. Bilo je u ovom gradu i mafije i mafijaša jebemliga koje fele i nacionalnosti zato ne lupajte gluposti

 10. Ris kaže:

  Decenijama čekamo pozorište, kostur bazena stoji, korzo nije više korzo, zelene fontane nema, Pionir nema svoju prodavnicu u centru, Dom vojske propada,Palić nije za kupanje, 29.novembar, Zorka, Aurometal, Solid, Sever…pripremani smo mi decenijama za skele na biblioteci.

 11. Trovach kaže:

  @Dole zuckasti…Botino, vrati se tamo gde ti je bilo dobro pre dolaska u civilizaciju. Samo nemoj reci da si rodjeni Suboticanin jer ti niko nece verovati da podrzavas unistavanje rodnog grada.

OSTAVITE KOMENTAR