„Ova dvojica policajaca ponos su našeg grada…“

Na jednoj od stranica na društvenim mrežama koja je tokom pandemije kovida okupila veliki broj Subotičana i koja zahvaljujući vrednim administratorima i dalje uspešno živi i od velike je koristi pratiocima, objavljena je pohvala, jedna od retkih koja uliva poverenje i vraća osmeh na lice.

Naime, na „Fb-pijaca“ jedan od članova je napisao da njegova „objava nije ni za prodaju, ni kupovinu, već mu je cilj da je što više Subotičana pročita, a to je izvodljivo samo ako je objavi na ovoj stranici „Fejsbuka“.

– Sve pohvale za mlade policajce stanice Centar II na Prozivci, Šušnjar i Švraka, koji su u rekordnom vremenu stigli na mesto izvršenja krivičnog dela krađe, i isto sprečili. Objavljujem ovaj događaj, jer sam fasciniran brzinom izlaska. Požrtvovani i odvažni momci su uskočili iza zida u mrak, ne znajući koliko je lopova unutra. Tako bi postupili i da nekom život spašavaju. Hvala vam momci, hvala najboljoj policijskoj stanici Centar II.

„Blicu“ je potvrđena istinitost ovih navoda i kako saznaju, izvršenje krivičnog dela dogodilo se u petak 19. novembra u večernjih satima, oko 20,30 časova.

Odmah po prijavi da nepoznata lica provaljuju u objekat jedne firme u blizini centra grada, policijski službenici Policijske ispostave Subotica-2, Mirko Šušnjar i Nenad Švraka, su odmah izašli na lice mesta i uhvatili izvršioce u krađi.

– Ovom prilikom oni su pokazali sve one prave odlike koje jedan policajac poseduje, a to su hrabrost i požrtvovanost, da se uvek bude u službi građana i da se naši sugrađani osećaju sigurnim – poručuju njihove kolege, ponosne što ih imaju u kolektivu.

 

BLICKOMENTARI

 1. Tavankut kaže:

  Svaka čast!-pozdrav Švraki od Tavankućana.

 2. Pajdo kaže:

  Šušnjara i Švraku za komandire!

 3. John kaže:

  I ja imam pohvalu za policajce Aleksića i Babića. Nije bila u pitanju krađa, ali su se zaista brzo pojavili i maksimalno profesionalno rešili problem. Drago mi je što još uvek postoje ljudi koji savesno obavljaju svoj posao. Hvala!

 4. Arpad kaže:

  Dok je ovakvih ljudi, ipak ima nade za sve nas.
  Cestitam policijskim sluzbenicima na uspesno izvrsenom osujecenju pljacke i zelim im puno uspeha u daljem radu. U svakom slucaju, posto ih ja licno ne poznajem, siguran sam da su izuzetni LJUDI.

 5. Duznost i obaveza na radnom mestu kaže:

  Jadna drzava i drustvo gde se pisu egzaltirani hvalospevi kada neko korektno obavi posao za koji je placen i za koji je zapolen.

 6. John kaže:

  @Dužnost i obaveza bla bla… Znao sam da će se naći neki go*noser koji će da se dotakne ovoga. Što je problem pohvaliti nekoga kada dobro obavlja svoju dužnost za koju je plaćen? Ti mora da si šef u zoni ili neko ko nikada nije pohvaljen.

 7. Duznost i obaveza na radnom mestu kaže:

  @ John

  Pohvaljuje se za posebne zasluge i rezultate. Normalno obavljanje svog posla je nesto sto se samo po sebi podrazumeva i zbog toga nekoga pohvaljivati je znak bolesti jednog propalog drustva.

 8. Duznost i obaveza na radnom mestu kaže:

  Ja cekam samo dan kada ce se pojaviti horsko pevanje slavopojki za vozace motornih vozila koji su spontano, onako sami od sebe i nicim izazvani, zaustavili vozilo na crvenom semaforu i strpljivo cekali da nastave voznju tek onda kada se upalilo zeleno svetlo.

 9. Arpad kaže:

  @Duznost i ob…
  Mozda se normalno obavljanje posla podrazumeva samo po sebi u dobro uređenim drzavama, mi nazalost nismo to. Pojava savesnog, efikasnog, ozbiljnog obavljanja posla je sve ređa i ređa kod nas u drzavi, pa stoga ovi sluzbenici, momci zasluzuju minimum sve pohvale za svoj rad, takva su vremena dosla da su oni postali redak pozitivan primer kako treba da se radi.

 10. dule kaže:

  @Arpad
  Nisu oni retki nego se eto neko setio i da ih pohvali. Velika većina policajaca savesno obavlja svoj posao ali eto nema ko da ih pohvali jer razmišljaju kao vi.

OSTAVITE KOMENTAR