Ove godine bez ogranizovanog Prvomajskog uranka

Tradicionalni Prvomajski uranak, koji svake godine okuplja više hiljada posetilaca, ove godine neće biti organizovan zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom kovid-19.

Jednu od najlepših subotičkih turističkih destinacija ove godine neće krasiti vašar sa raznim proizvodima – od rukotvorina, igračaka, poslastica i drugih kulinarskih specijaliteta. Takođe, izostaće sportski i muzički program, kao i razne kreativne radionice. Kako kažu iz preduzeća “Park Palić” odluka da ove godine izostane organizovani prvomajski program doneta je kako bi se isključila mogućnost širenja virusa kovid-19.

Ipak, posetioci će imati priliku da uživaju u luna – parku koji će na Paliću biti od prvomajskih praznika, pa sve do kraja leta. Iako luna – park nije u organizovanom programu Prvomajskog uranaka, iz preduzeća “Park Palić” kažu da će biti na terenu kako bi, koliko je to u njihovo moći, kontrolisali rad i kapacitet posetilaca jer će zakupci prostora biti u obavezi da se pridržavaju propisanih mera, među kojima je i dezinfekcija čitavog prostora, kao i samih sprava.

Ono što je takođe sigurno jeste da će posetilaca biti i to u velikom broju jer su kapaciteti u hotelima na Paliću gotovo popunjeni.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Croat kaže:

  iskreno meni nece nedostajati. Kada sam bio mali obozavao sam ga, trimbi i lose pljeskvice koje je pravio 29 novembar a onda se to pretvorilo u neki valjda kiceraj i vise ne posecujem taj dogadjaj

 2. Anonimni kaže:

  Nije to problemnego si postao croat matora drtinakojrm sve smeta.

 3. Petar G. kaže:

  I bolje, taj ciganluk od vašara ne priliči ambijentu našeg Palića.
  Svake godine gledam da izbegnem odlazak na Palić tih dana, ako ikako mogu.

 4. Pera kaže:

  Nema više radničko-salašarsko-palanačke “ekselentnosti”. Istina o “gradu” se ne može zatrpati lažima. Nova Atlantida nema alternativu. Urušava se, tone, nestaje.

 5. Sajber kaže:

  Vi iz SVM-a, mogli ste staviti nekoga ko bar malo zna jezik sredine i države u kojoj živi. Ovo je sramota za sve nas..

 6. rax kaže:

  eto nesto dobro i za nas od covida, taj ciganluk je ruglo palica.

 7. Predrag kaže:

  @Sajber
  Upravo tako. Žena zadužena za razvoj Palića koja je pre ovog posla par puta samo bila kao gost možda na Paliću se baš muči kad priča na srpskom – pored toga što očigledno još ne barata temom o kojoj priča… Au… Crni dani. 1 maj je najmanja briga

 8. Gligorije kaže:

  Pere
  Koliko ti je još ostalo??

 9. rax kaže:

  ne prica tecno i verovatno nije imala prilike da bude u medijima, ali nije napravila ni jednu gramaticku gresku. ne znam kako srbi na kosovu pricaju albanski, mozda bolje.
  sto se strucnosti tice, videcemo, kao i ove do sada sto smo videli.

 10. amacak kaže:

  očekivao sam da ne zna da bekne srpski kad ono malo naglaska i tu tamo greška u redosledu reči.

 11. Zoki kaže:

  @rax

  Pre bi ti naučio albanski nego pravilnu upotrebu velikog i malog slova.

 12. Croat kaže:

  A sto kaze onaj gore verovatno sam postao matora drtina kojem sve smeta. A jbg najgore sto u nisam previse mator vec se vise tako osecam. Smorila me sve ova sra..a u zadnjih 30 godina

 13. Čuvar kaže:

  Najmanji problem je 1.maj, nego šta posle. Mnogi ne rade ili rade samo sezonski ili za platu od koje se ne mogu prehraniti.Završili fakultete, a plata sramna.Ne smemo dopustiti da nam mladi pobegnu za egzistencijom ne razmišljajući o povratku.

 14. Gile kaže:

  Idem na palić i mislim opaliću

 15. Pera kaže:

  Obožavam ove “ekselentne”, čuvare “ekselentnosti”. Tako “ekselentni” daleko će dogurati, njima su “ekselentnosti” krajnji cilj. I domet. Samo “ekselentno”! Nikako bolje, ni po cenu prosperiteta. Ipak je “Najbolje ikada” najbolje ikada.

  Kakva le ludare “Zdravo”.

 16. Daj mi cakmak kaže:

  @ rax

  Srbi na Kosovu vecinom oni starosedeoci, sasvim solidno govore albanski jezik i u tome nije njihov problem. Problem nastaje kada dodju u Srbiju jer se njihov materinji jezik od onoga koji se govori u Srbiji i Vojvodini razlikuju kao dan i noc.

 17. Gligorije kaže:

  Pera
  Samo sam hteo da proverim da li se i dalje pališ: )
  Ko šibica….

 18. Hollo kaže:

  Ne nedostaje mi onaj prostakluk na Paliću za prvi maj poput jeftinog narodnog veselja. Još kao mali sećam se kako su tamo pedesetih godina nakon drugog rata rano ujutro nas budili pleh muzikom.Mojim roditeljima nije ni onda taj dan značio ništa s obzirom da je ondašnja vlast bio jako sličan današnjem.

 19. pista kaže:

  Steta… nadlezni sve cine kako bi na Palic privukli sto vise ljudi… cak se rade i afirmativni izvestaji za rezimsku televiziju…. https://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/2950/priroda/4350076/palic-projekat-zastita-prirode.html

 20. Radnička klass kaže:

  Šteta, to je bila dugogodišnja subotička tradicija koja nas je sakupljala na jednom mestu. Sećanja na lepa vremena kada se nije pravila razlika ko je kako obučen i koja kola vozi. Sad običan narod nema gde da ode, a bogataši po skupim destinacijama. Tražili smo, gledajmo!

 21. Pera kaže:

  Po Uranku danas seru, i ubijaju ga, oni koji su ga silom nametnuli pre nepune četiri decenije. Satanizuju sve što su u nebesa dizali.

  Licemere treba ostaviti u njihovoj “ekselentnosti”. Da je se nauživaju.

 22. Treba reći istinu kaže:

  Radnička klass – Radnička klasa, usrana masa! “Sećanja na lepa vremena”, kao da nekada nije bilo isto kada su zadrigli socijalistički direktori sa svojom kamarilom i fuficama na tada elitnim mestima žderali i pili na račun firme, a radnička klasa žvakala sindikalne sendviče pored ringišpila i gledala u nebo hoće li da ljuljne kiša pre nego što biciklom stignu da pobegnu kući? Niste bili nizašta, samo da dignete dva prsta da bi što pre išli kući, a pod milim bogom 90% niste razumeli za šta ste glasali, mogli su da vas vozaju kao male majmune. Ajde, pun mi vas je qrac sa tim vašim “lepim vremenima”! Kada ćete shvatiti da je uvek isto, da uvek postoji jači ker i da jači ker uvek…

 23. Mamadzerka kaže:

  Jel ovo ovaj sajt postao medijski pokrovitelj SVM?

 24. Ego sum via veritas et vita kaže:

  @ Treba reci istinu

  Istina je vrlo relativan i rastegljiv pojam i svako istinu dozivljava prema svojim vlastitim kriterijima. Istina nije apsolutna niti univerzalna i ono sto je juce bila istina, danas to vise nije i ono sto je danas istina sutra to nece biti. Filosofija se hiljadama godina trudi da definise istinu, nazalost potpuno bezuspesno. Najverovatnije ce to biti i u buducnosti isto tako. Jedino ako nam jednog dana ljudi ispali iz Orvelove “1984” zaposleni u “Ministarstvu istine” ne budu poceli objasnjavati sta je (dozvoljena) istina a sta ne. Zadrigli direktori, fufice, sindikalni sendvici, gledanje u nebo, atmosferske padavine, bekstvo biciklom itd. Sve je to samo pevanje i guslanje vasarskih pesnika koji nemaju veze sa realnoscu i stvarnim cinjenicama. Vas dozivljaj proslih vremena gospodine moj, mozete slobodno recitovati odnosno deklamovati na nekoj knjizevnoj veceri. Ja sam siguran da ce se naci i dovoljno publike da vas slusa. Medjutim ima i onih koji slabo polazu vrednost i interesovanje na “Guslarske veceri” a mnogo vise na cinjenicu i realnost da narodi i nacije na prostoru bivse SFRJ nikada u svojoj proslosti a jos manje ce u svojoj buducnosti ziveti onako lepo i dobro kao u vreme vladavine Josipa Broza Tita.

 25. 1.maj kaže:

  Treba reći istinu, razlike je bilo i biti će, ali ovolike nije bilo u ona lepa vremena. Niko nije rovario po kontejnerima. Besplatno zdravstvo i školstvo. Od plate si mogao da uzdrzavas četvoročlanu porodicu.

OSTAVITE KOMENTAR

42 + = 48