Ovo je uhapšeni vođa najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini

Policija je razbila najjaču kriminalnu grupu u Vojvodini i u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba, zbog sumnje da su počinili više različitih krivičnih dela, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, prodaja narkotika, bekstva iz zatvora, a zaplenjena je veća količina oružja i municije. Među uhapšenima je i Alen Kurina, vođa jednog od najjačih kriminalnih klanova.

kurina

Zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena prozvodnja i stavljanje u promet opojnih droga policija je uhapsila vođu ove grupe Alena Kurina (26) kao i još pet članova B.T. (35), R.K. (41), Lj.M. (47), S.K. (32) i N.D. (27).

Kod njih je nađeno oko 42 kilograma narkotika, pretežno skanka i manja količina kokaina.U ilegalnoj laboratoriji za prozvodnju narkotika nađen je zasad sa oko 900 biljaka.

akcija

Vođe ove grupe Alen Kurina i D.B. uhapšni su prilikom pretersa automobila koji je služio za prikriven transport i dalju prodaju ovih narkotika u kome je na licu mesta tokom akcije pronađena jedna količina droge.

Ostali članovi su uhapšeni zbog sumnje da su pokušali da prokrijumčare 2,5 kilograma skanka na teritoriju Mađarske.

Za Alena Kurinu javnost je saznala u oktobru 2015. godine kada je na Paliću, u naselju Aleksandrovi salaši, ubijen Filip Vilotijević (28), sin Kićuna Vilotijevića, čuvenog kriminalca iz Crne Gore koji je u julu 1999. godine u klasičnoj sačekuši ubijen ispred novosadskog kafića”Kaskada”.

palic ubistvo

Sa Filipom Vijetijevićem u automobilu je bio je i Alen Kurina, ali je preživeo sačekušu. U to vreme bio je vlasnik kafića “Fratelo Mio” u centru Subotice i postojale su sumnje da su smrtonosni rafali bili namenjeni upravo njemu.

Pre samo tri meseca Alen Kurina je pušten iz zatvora, posle 27 dana u pritvoru, zbog sumnje da je umešan u ubistvo Mirka Miličevića,zvanog Hajčar.

Hajčar je ubijen je 1. jula u 22.19 časova u blizini svoje kuće u subotičkom naselju “Novi grad”. On se vraćao iz grada na motoru i na njega je pucala osoba koja je takođe vozila motor. Zazvonio mu je telefon zbog čega nije mogao brzo da reaguje na prve pucnje. Prema nezvaničnim informacijama i ubica je bio na motoru, a kada je Hajčar uspeo da se zaustavi, siđe sa motora i potrči, ubica je ispalio još dva metka i pobegne sa mesta zločina.

Iste večeri i sutradan privedeno je više ljudi, a viši javni tužilac saslušao je 11 osoba i odredio pritvor do 30 dana Kurini i još trojici osumnjičenih, dok je za D. V. (38),  M. S. (32), M. V. (23), D. B. (35), R. J. (40), M. K. (28) i  A. A. (25) određena mera zabrane napuštanja boravišta uz obavezu javljanja Policijskoj upravi.

Hapšenje Kurine i Vilotijevića se dovodilo u vezu sa osvetom za ubistvo Filipa Vilotijevića koji je ubijen prošle godine u sačekuši na Aleksandrovim salašima, a sa kojim je te noći bio i Kurina.

Ubica Hajčara se krio u Kurinovoj kući

Tokom akcije, u kući Kurina nađen je još jedan pripadnik ove kriminalne grupe Vojislav Š. (23) koji je priveden zbog sumnje da je u julu ove godine u Subotici Mirka Milićevića Hajčara.

Protiv Alena Kurina kod koga se krio u kući, podneta je i krivična prijava zbog pomoći izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela ljudi iz PU Subotica.

– Ovo je bila opasna kriminalna grupa koja je poznata po izvršenju najtežih krivičnih dela, uradili smo odličan posao i prikupili dovoljno dokaza i sada zajedmo sa nadležnim tužilaštvima možemo da krenemo u krivični postupak koji će nadamo se rezultirati sudskom presudom – rekao je Stefanović.

 

BLICKOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Stefanović se nada sudskoj presudi. Lepo od njega ali nerealno ,jasno je u kakvom sistemu živimo.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 51 = 55