Pajtić i Čanak ocenjuju poteze SVM-a kao nekorektne

Pokrajinski premijer Bojan Pajtić kritikovao je odluku SVM-a da uđe u koaliciju sa naprednjacima i sruši vlast demokrata u nekim mestima Vojvodine, poput Subotice.

 

pajtic_i_canak

– SVM je odlukom da uđe u politički brak sa SNS-om napravio najmanje dve greške. Prva, uspostavljena je nedosledna koalicija, a druga, smenjen je gradonačelnik koji je odlično radio – kazao je Pajtić za Blic, misleći na Modesta Dulića.

 

On je dodao da DS ne može sarađivati sa SNS, "strankom koja izlaz iz krize traži tako što smanjuje plate, otpušta radnike, povećava porez na hranu i koristi poluge vlasti za obračunavanje sa političkim neistomišljenicima".

 

I lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je juče kritikovao Savez vojvođanskih Mađara zato što je u nekim vojvođanskim gradovima "pretrčao na drugu stranu", a zadržao "poklone" Demokratske stranke koje je dobio da to ne čini.

 

On je podsetio da je SVM samo milošću Bojana Pajtića i njegovom idejom da time učvrsti saradnju dobio mesto predsednika pokrajinske skupštine, uprkos činjenici da su osvojili dvaput manje glasova na izborima od LSV, a samim tim i da imaju dvaput manje poslanika. Prema njegovim rečima, Liga je prešla preko toga zbog stabilnosti situacije u Vojvodini, ali, ističe, ovo što se sada dešava nije korektno.

 

Čanak je Tanjugu rekao da će narednih dana razgovarati sa Pajtićem, a na pitanje da li očekuje da SVM uskoro napusti pokrajinsku vlast, kaže da će odgovor na to pitanje ostaviti za posle tog razgovora.

 

Inače, delegacije Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, koju je predvodio Miroslav Vasin i Lige socijaldemokrata Vojvodine, na čelu sa Branislavom Bogaroškim, sinoć su dogovorile formiranje zajedničkih timova koji će analizirati sve zakonske predloge sa aspekta interesa Vojvodine i preporučivati način delovanja poslaničkih grupa DS i LSV u Skupštini Srbije. O toj inicijativi obavestiće i Savez vojvođanskih Mađara, uz poziv da se i SVM uključi u sve aktivnosti.

 

021.rsKOMENTARI

 1. Neša kaže:

  Bla, bla, bla…

  Svi su oni isti. Hvale one od kojih imaju korist a kude one druge. Vode računa isključivo o svojoj guzici i da žive o trošku budžeta. Zbog toga stalno govore "di su naši novci". Samo vlast, položaj i 'leba bez motike. Sve ostalo je irelevantno!

   

 2. Suboticanin kaže:

  Pastor prodao samog sebe!!!

 3. komšija kaže:

  Sve je rekao i ništa nije rekao, toliko o tome. Politika je čudo kako svi kritikuju jedni druge a niko ništa neuradi za običan narod, a kada dodju izbori onda svi zapošljavaju grade kunu se i zaklinju itd itd. A sve zarad lične koristi ( ko zna neka pliva ko nezna taj nek pluta ). Šta reći dalje……….. Samo da gore nebude.

 4. prazna puska kaže:

  Na kraju ce se jos pobiti u kafani, a stap Nenada Canka zna da boli kad proradi  !

OSTAVITE KOMENTAR