Palić domaćin prvomajskog uranka

Nakon dve godine pauze zbog pandemije, Palić će ponovo biti domaćin prvomajskog uranka. Od četvorodnevne manifestacije očekuje se da privuče više desetina hiljada posetilaca iz Subotice, zemlje i inostranstva.

Od tridesetog aprila do trećeg maja slika sa Palića će opet izgledati kao nekada, kada se znalo okupiti i po stotinu hiljada ljudi. Po trideset i sedmi put – vašar ugostiteljstva i rukotvorina, gurmanska parada duž cele obale, najveći luna park u zemlji.

„Pozivamo sve da za vreme prvomajskih praznika posete Palić i provedu sa nama četiri dana, uživajući u proleću i programu koji smo pripremili za njih“, poručila je Timea Tripolski iz preduzeća „Park Palić“.

Nezaobilazna tačka za posetiti biće i Zoološki vrt sa raznim izložbama posvećenim flori i fauni, odnosno atraktivnim programom hranjenja životinja.

„Nadamo se velikoj poseti i da ćemo ponovo, posle ove dve teške godine, kada su postojala brojna ograničenja usled Kovid pandemije, ove godine se vratiti na turističku scenu i zajedno sa Park Palićem upriličiti prvomajske praznike onako kako su naši posetioci i građani navikli“, kaže direktorka ZOO Palić Sonja Mandić.

Nezaobilazni deo prvomajskih praznika na Paliću biće i sportski događaji – regata, letenje paraglajderima i rekreativna vožnja u Subotici znana kao Trimbi, koji će biti organizovan po četrdeset i peti put.

 

RTVKOMENTARI

 1. alek kaže:

  Kako im nije dosadno…

 2. Zoran kaže:

  Ziveo trimbi!
  Zivela pljeska!
  Ziveo lunapark!
  Idemooooooooo!!!’

 3. Pitam se kaže:

  Niko vise ni ne spominje cuveni Avantura park, sada vec smesten verovatno u najudaljenijoj zabiti zoloskog vrta. Predpostavljam da ce sada za ove cetvorodnevne praznike mozda neko to i koristiti, posle opet nista.
  To je promasena investicija, bacene pare ili nesto drugo?

 4. Croat kaže:

  Mandic crnogorsko prezime, pravnik po struci direktor zooloskog. Jos jedan crnogorac je direktor zooloskog vrta sa 120 hiljada majmuna.

 5. Andronicus kaže:

  @ Croat

  Prezime Mandic se ne moze pripisati odredjenoj naciji ili etno grupi. To je jedno relativno cesto prezime na Juznobalkanskim prostorima i razlikuje se od vecine Slavo – Balkanskih prezimena po tome sto ne pretstavlja uobicajeni patronim, nego mnogo redji matronim. Nastalo je od zenskog imena Manda. Najverovatnije od licnog zenskog hriscanskog imena Magdalena. Uzgred receno – na Balkanu je jako nezahvalno ljude nacionalno sortirati prema prezimenu. To je vrlo tesko utvrditi sa tacnoscu i sigurnoscu, pa su greske tako reci unapred programirane.

 6. dule kaže:

  @croat
  Ti nas opet prebrojavaš po krvnim zrncima i opet jedan tvoj novi biser. Svoje sugrađane nazivaš majmunima. Sram te bilo nesoju. Inače prezime Mandić nije isključivo Crnogorsko ima ga i među tvojim sunarodnicima.

 7. jovan kaže:

  Crnogorski Hrvati…

 8. Adrijana kaže:

  Da li će bit obavezne fiskalne kase ???

 9. Zoran kaže:

  Dobićemo i fiskale za sve usluge?! Pogotovo u lunaparku?! Bice 100 javnih toaleta na 50000 ljudi?!
  Ili kao i svake gidine, onaj sto pece plkeskavicu piša tamo negde iza, pa verovatno i pere ruke u jezeru..

 10. Stipan kaže:

  Sad kako ja da iđem tamo na Palic za 1. maj u toalet, onaj sto nema krova i sta da radim ako naiđe onaj leteci dron sa kamerom pa me snimi u nezgodnom polozaju?

 11. Stipan kaže:

  @Zoran
  Pa taj sto pece pleskavice posle pisanja bolje ni da ne pere ruke u jezeru, jer ce ruke onda jos vise zagadit.

 12. Lićpa kaže:

  Radost i za decu i odrasle. Konačno, nakon dve godine. Najlepši je naš Palić.

 13. Gandor kaže:

  Momak dole levo na fotografiji jedva da suzdrzi entuzijazam 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

65 + = 66

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: