Palić na prvomajskom uranku okupio goste iz cele zemlje i regiona

Više desetina hiljada ljudi prvi maj provelo je na Paliću. Poznata turistička destinacija, nakon dve godine pauze, na prvomajskom uranku okupila je goste iz cele zemlje i regiona, raznovrsnom ponudom.

Svi putevi, kao nekada, vodili su danas na Palić.

„Iz tradicije, tradicionalno to radim svaki put, doduše prošlih godina to nismo mogli, ali sada smo iskoristili šansu ponovo, tako da nastavljamo po starom“, kaže jedan biciklista.

„Očekivanja su ispunjena, a ideja je da promenimo, da obiđemo Srbiju malo, malo s juga na sever i tako“, kaže turista iz Prokuplja.

Na potezu od Jedriličarskog kluba pa sve do Muškog štranda, goste očekuje vašarska ponuda hrane i pića, proizvodi starih zanata i suvenira, kao i najveći luna park u ovom momentu u zemlji.

„Posle dve godine pauze možemo da se pohvalimo dobrom posećenošću Palića i možemo da budemo srećni što nas i vreme služi“, ističe direktorka preduzeća Park Palić Valerija Denč.

Većina hotela bila je rasprodata unapred, dok su u restoranima i pod šatrama konobari imali pune ruke posla.

„Hoteli su nam prepuni, kapaciteti su zauzeti, preko mesec dana smo bili kompletno izdati, tako je ovogodišnji prvomajski uranak, prvomajski praznici su za Elit Palić veoma dobro prošli“, kaže direktor ovog preduzeća Dalibor Sekulić.

Izletnike je poslužilo lepo vreme, kakvo se najavljuje i za naredne dane, dok je jak vetar pogodovao jedriličarima koji su upriličili tradicionalnu prvomajsku regatu.

Danas se na Paliću očekuje oko 35.000 ljudi, a tokom četvorodnevne manifestacije organizatori očekuju najmanje 70.000 gostiju.

RTV

Foto:Park-PalićKOMENTARI

 1. Čudo kaže:

  Cirkus i buvljak i ne higijena.

 2. Lićpa kaže:

  Bili smo danas, predivno je. Idemo i sutra. Svega ima, za svakoga ponešto. Bravo organizatorima.

 3. janus kaže:

  Hlaba i igara -to je samo ostalo.

 4. Mira kaže:

  Volim Suboticu i Palić ❤️

 5. BM kaže:

  @janus

  Ne budite dvolični Janus-e … i Vi malko uživate u tome. Garant oko zastane i na Pinku ponekad – zgodan svet prikazuju

 6. Jelena kaže:

  Vučić je kriv

 7. Vlada kaže:

  Bio sam u Orladu u Diznilendu i slucajno seo na rolerkoster – american way (ali stvarno, da neobjasnjavam detaljno kako… mislio sam da je neka voznja oko parka u vozicu). Kad se culo klak klak klak uzbrdo sam skapirao gde sam seo. Ajme mene mila, nema crvenog dugmeta nego drz se i postani kamen. Elem, ne volem negativni G i bilo je “zanimljivo”. Sad posle fain godina vracam film i mislim da me je vise bilo strah kao mali kad sam na Palicu seo u taj minijaturni “rolerkoster” prvi put. Ono kako skljoca i trza nije smesno. Ovi americki te voze sa G silama i vuku na sve strane ali su glatki, dok sam na ovom samo razmisljao kako ce da se raspadne kad udari krivinu. Ne bih se ponovo vozio ni na jednom ni na drugom, ali bih voleo klince da odvedem na Palicki prvi maj (posto sam na baustellu).

 8. Trovach kaže:

  Nekada smo voleli otici za 1. maj na Palic. Sa folklorom smo obicno imali nastup 1. ili 2.Mafa, ali je moje drustvo obicno bilo tamo, pa bismo se nasli. Zatim smo par godina ovaj praznik provodili u vikendici roditelja nase drugarice. Tamo su bili blizu sportski tereni za neku fudbalicu, ili basket i nije nas interesovala sve veca guzva. Kasnije smo presli na Majdan, ali je i tamo guzva postala prevelika. Sada se okupljamo po kucama kako ko i kada organizuje. Uvek su bar 2-3 opcije u igri, cak se cesto vise nas ponudi da bude domacin.

OSTAVITE KOMENTAR

81 + = 90

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: