Palić: Rast broja noćenja uprkos koroni

Palić je jedna od retkih turističkih destinacija u našoj zemlji, koja u prvih deset meseci ove godine, i pored epidemije koronavirusa, beleži rast u broju noćenja, u odnosu na isti period prošle godine. Gostiju je, doduše, bilo manje, ali su se zadržavali više dana – ističu u Turističkoj organizaciji Grada Subotice.

 U prvih deset meseci ove godine subotica i Palić, klao turističke destinacije, prema svim pokazateljima nalaze se iznad republičkog proseka.

Palić, i pored epidemije, beleži rast od 2,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine koja je, inače, bila rekordna.

Broj dolazaka na Palić je, međutim, opao za 20 odsto što, u odnosu na ostale destinacije, nije tako veliki pad, jer, recimo Subotica, u istom periodu beleži oko 60 odsto dolazaka manje.

U gradu na severu Vojvodine se, pored toga, kao i u većini drugih destinacija u Srbiji, beleži pad u broju noćenja od 43 odsto.

Podaci koji se odnose na prvih 10 meseci govore o tome da se u Suboticu i na Palić dolazilo manje, ali da su gosti ostajali više dana.

Turizam, generalno, prolazi kroz veoma težak period. Aranžmana je malo, a i kada ih ima, interesovanje građana je minimalno.

Turistički radnici u Subotici ističu da ove godine ne postoji mogućnost rezervacije za narednu sezonu što je jednako loše i za građane i za agencije.

Oni se nadaju boljoj situaciji na proleće, ali napominju da bez adekvatne pomoći države, ni oni koji su uspeli da prežive prethodni period neće moći da nastave svoje poslovanje.

RTVKOMENTARI

 1. Narodni heroj kaže:

  To se non stop desava i non stop objavljujete,tkd ja mislim da nikad nema slobodnih lezajeva na Palicu.
  Otprilike kao potraznja sa stanovima.

 2. Nenad g kaže:

  fake news dizu se cene stanova kuca i smestaja laznim vestima. ali uskoro ce trziste puci. bdw koja budala dodje na odmor na prljavi palic?

 3. Lazarus1Long kaže:

  BG i NS table ubvedljivo po subotici kao i po paliću kao i izgradnja vikendica od istih. Oni vamo mi tamo…

 4. Anonimni kaže:

  Svaleracija povecana beogradjani i nsadjani

 5. Lenin kaže:

  Elita migranta,kojima „turistički“ vodić iz prestonice nabavio „validna“ dokumenta,mogu da prenoći u bilo kojem hostelu ili motelu našeg grada,dok se ne izgradi novi tunel ispod granične ograde,

OSTAVITE KOMENTAR

+ 24 = 28