Pasa lutalica sve više

U Srbiji 80 odsto pasa lutalica čine životinje koje su ostavili vlasnici, zbog čega stručnjaci smatraju da je najbolje rešenje za taj problem edukacija vlasnika, ali i dosledna sterilizacija pasa.

 

psi-lutalice.8440U Subotici broj napuštenih pasa se svaki dan povećava, a time se i ne povećava rizik po javno zdravlje stanovništva, poručili su veterinarski stručnjaci. Komunalna policija je najviše postupala po prijavama u oblasti nepropisnog držanja domaćih životinja, gde spadaju i prijave protiv pasa lutalica. Zabeleženo je 570 takvih slučajeva. Broj slučajeva se povećao jer godinu dana ne radi Prihvatilište za pse i mačke lutalice. 

 

Komunalna policija je ove godine imala ukupno 5000 slučajeva. Polovinu su prijavili sami građani, a polovinu su podneli komunalni policajci koji su obilazili teren.

 

Pored držanja domaćih životinja, problem je nepropisno parkiranje i zabeleženo je 470 slučajeva, a najviše zbog nepropisnog parkiranja na zelenoj površini.

 

Izdato je 380 mandatnih kazni, a kazne sa rokom naplate od odam dana je zabeleženo 450. Komunalna policija je podnela 360 predloga za prekršajnu prijavu. Mandatne kazne koštaju 2500 dinara, jedino za nepropisno držanje domaćih životinja 1000 dinara.Inače komunalna policija sada radi sa smanjenim snagama.KOMENTARI

 1. ola kaže:

  komunalna policija,koja pravi prijave protiv gradjana koji pomazu, tj. hrane te izbacene zivotinje?da li komunalna policija nije obavestena o tome da vec godinu dana ne radi azil za pse? navodno ih odnose  negde u kikindu ,isl. gde ih ubijaju.

 2. zorandjala kaže:

  Edukacija znaci obuka upoznavanje sa necim najveca glupost trositi pare na edukaciju nekog ko je totalno nezainteresovan za to.uvesti imovinski list po kome moras prijaviti da imas i kada ga nekom prodas ,poklonis ili ugineodjaviti list koristiti i prilikom pregleda kod veterinara koji bi te listovi i izdavali.automatski bi imali kontrolu vakcina.pa komunalcikad ga vide na ulici posete vaterinara i znajucijije.

 3. Scaly kaže:

   

  ola:

  komunalna policija,koja pravi prijave protiv gradjana koji pomazu, tj. hrane te izbacene zivotinje?da li komunalna policija nije obavestena o tome da vec godinu dana ne radi azil za pse? navodno ih odnose  negde u kikindu ,isl. gde ih ubijaju.

   

   

  Ovde napišite odgovor…Kakva komunalna policija,to je skupina šminkera -kicoša u svojim smešnim uniformama ,niti ih vidiš gde su, što rade ,a u isto vreme drugi inspektori u opštini "spavaju"na svojim  "radnim" mestima a več u 12 h idu kući jer im je dosadno na radnom mestu.

 4. sale nacionale kaže:

  Svaki put kada vidim psa lutalicu srce mi se cepa. Ljudi su stoka, ostavljaju pse po ulici. Sramota!!

 5. tomke kaže:

  Zasto ja kao nezaposleno lice i primalac socijalne pomoci, i ograniceno radno sposoban. Ne bih na svom zapustenom imanju mogao drzati sve te napustene pse? Treba mi samo ograda i zgrada gde bi bili smesteni psi. Veterinara i hranu bi mogla opstina da obezbedi od sredstava koja sada izdvajaju za neke druge stvari koje nisu uopste bitne. Dajte mi uslove, radni staz i platu. Imam mesta za pse koje zaista obozavam i volim. Garantujem da bi psi imali negu kakvu i zasluzuju kao ziva bica..

OSTAVITE KOMENTAR