Pastor: Ne mešamo se u unutar stranačke odnose koalicionih partnera

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je rekao da će samostalno da nastupe na vanrednim parlamentarnim izborima, kao i lokalnim izborima u Beogradu.

Pastor

Očekuju da će ih podržati svi koji su upoznati sa njihovim programom, bez obzira što su manjinska stranka otvoreni su za sve. Očekuju da će osvojiti barem pet poslaničkih mandata kao i na prošlim izborima, što je dovoljno za formiranje poslaničkog kluba.

 

Ići će sa listom od 250 kandidata i očekuju da u ponedeljak Centralna izborna komisija objavi formulare za prikupljanje potpisa i da od utorka počnu sa sakupljanjem potpisa za listu “SVM – Ištvan Pastor”.

 

– Naši prioriteti se neće suštinski menjati u odnosu na prethodne godine, jer ako se mi ne zalažemo za vojvođanske Mađare, niko to neće raditi umesto nas, ali ćemo istovremeno zastupati i inetese svih ljudi koji žive na ovim prostorima, pa očekujemo i glasove pripadnika drugih nacionalnih zajednica.

 

– Pre desetak dana sastao sam se sa Aleksandrom Vučićem u Beogradu i između ostalog razgovarali smo o političkoj situaciji u Subotici, i sam Vučić mi je obećao da će lično on odlučiti ko će biti glavni pregovarač njegove stranke u Subotici. Za nas je svaka njegova odluka prihvatljiva, ma kako se ta osoba zvala. Mi se ne mešamo u unutrašnju politiku naših koalicionih partnera. Verujem da se neće ponoviti situacija kakvu smo imali godinama unazad, da se rukovodstvo grada bavi samo sobom i ličnim odnosima, umesto interesima grada i građana – rekao je prvi čovek SVM-a Ištvan Pastor.KOMENTARI

  1. emanuel kaže:

    "Pre desetak dana sastao sam se sa Aleksandrom Vučićem u Beogradu i između ostalog razgovarali smo o političkoj situaciji u Subotici, i sam Vučić mi je obećao da će lično on odlučiti ko će biti glavni pregovarač njegove stranke u Subotici. "

OSTAVITE KOMENTAR