Pastor: Na nama je da se prilagođavamo

Prirodno je da se nekima ne dopada promena vlasti u Subotici i naša koalicija sa SNS u tom gradu, jer onaj ko je do sada vedrio i oblačio, kada se nađe u opoziciji ne raduje se toj situaciji, kaže lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor povodom kritika koje su mu tim povodom uputili DS i LSV.

Istvan Pastor

Na pitanje da li je u narednom periodu moguća intenzivnija saradnja između SNS i SVM Pastor za današnje Novosti primećuje da se "životne okolnosti menjaju a na nama je da se prilagođavamo."

 

"Ako pođem od toga da je bivši predsednik Srbije i DS, Boris Tadić, izjavio nedavno da ne smatra nezamislivom čvrstu saradnju između njegove stranke i naprednjaka, zašto bih ja bežao od takve mogućnosti", navodi lider SVM.

 

Povodom promene vlasti u Subotici on objašnjava da grad nije dobro funkcionisao i svakome je bilo jasno da promene moraju da uslede. "To što sada nekoga boli što je SVM iz te čitave priče ovako isplivao, pa žao mi je, ali to je njihova stvar. Za mene saradnja SVM i DS na pokrajinskom nivou i na lokalu nije time bitno ugrožena", dodaje Pastor.

 

Komentarišući izjavu predsednika vojvodjanske vlade Bojana Pajtića da je SVM u Subotici ušao u nedoslednu koaliciju, on podseća da ima mesta u Vojvodini u kojima je DS u koaliciji sa SNS i dodaje da "ne može da se načudi tako jakim kvalifikacijama Pajtića koji saradnju SVM i SNS doživljava tako, a za saradnju svoje stranke sa SNS ima puno razumevanje".KOMENTARI

 1. Kars kaže:

  Ovaj Pastor u prevodu na srpski jezik, Čobanin nikada nije mi se sviđao ,pogotovo kada je radio u Agenciji za privatizaciju pa je prodavao tuđe oduzete imovine koje su komunisti oteli od pravih vlasnika nakon WW II.

 2. Jasso kaže:

  Pastoru da ste vi usli u ovu koaliciju da samo podrzite da se ona osnuje to bi bilo u redu,ali vi ste kao stranka najvise profitirali,ugrabili ste najvisa mesta u sadasnjoj garnituri,a i u zadje vreme ste bili najveca kocnica u koaliciji sa demokratama i zato ste sad jedva cekali da pretrcite u novu koaliciju,ali to ce van se obiti u glavu,jer ako ste vi zaboravili to da su gojko i njegovi nudili sendvice glasaci koji su vas podrzavali nisu…

 3. Ivan kaže:

  Istvane, hajde da ostavimo postrani DS i njihovu neuspesnu vladavinu (za koju i vi imate zasluga).

  Medjutim, vi ste sada u koaliciji sa najgorim naci sljamom koji vas je u proslosti vec hteo ispratiti do granice sa Madjarskom. I opet ce, verujte mi, cim ocene da je pravi momenat za to.

  Sta ce vasi biraci reci na koaliciju sa Milosevicevom strankom i dve Seseljeve??

 4. voyager kaže:

  Stvari uvek treba staviti na soje msto. Jedna od plemenitih strana biti u vladi je usmeravati gradjane na put boljitka. U ovom slucaju se dogadja to da na vlast dolzi sa Srbiju destruktivna grupa koja razmislja samo o ponistavanju Trianonskog sporazuma, a u okviru toga za gradonacelnika lik koji bi lako proso neke testove 1941. godine. Nazalost to je sve istina, jedinka koja je jaka samo u coporu mora biti negativna.I na kraju: Dali je normalno da na visoke funkcije dodje pojedinac, ma koja to stranka bila, koji recimo na dusi nosi jedan zivot (ako uopste nosi) ugaen na Cantavirskom putu vozeci mrtav pijan? Po mome nije, tako da misljenje takvih za mene predstvalja odgomnu mrlju ya drzavu. 

 5. analitičar kaže:

  Siptomatično je kako lideri pojedinih stranaka ponavljaju frazu "da grad nije dobro funkcionisao" iako je utisak bio sasvim drugačiji. Grad je dobro funkcionisa, a koalicija nije i jedino što je Pastor zaboravlja da naglasi je da nisu dobro funkcionisali njegovi kadrovi unutar takve koalicije.

  Izgovor "da grad nije dobro funkcionisao" bi trebalo da bude opravdanje za smenu. Nešto što Pastor i Jene nikada nisu obrazložili. Šta je tačno loše funkcionisalo? Konkretni primeri? Koje su najveće zamerke na rad Dulića?

  Javnost je ostala uskraćena za obrazloženje što stvara dodatni sumnju u časne namere lidera SVM-a da građanima Subotice bude bolje. Lični interesi u su očito razlog.

  Lider SVM-a ima potpuni pravo da se okrene SNS. Okreću se svi (SPO, LDP, LSV), pre toga URS, SDPS, SPS pa što ne bi i SVM.

 6. laki kaže:

  @analitičar i ostali mu istomišljenici

  Grad NIJE dobro funkcionisao i to će Vam reći većina građana Subotice.

  Ako su preskupe raskrsnice, kružni tokovi, bazen, dodeljivanje najboljih lokacija i dozvola za gradnju gotovo isključivo jednoj Subotičkoj porodičnoj firmi, povećanje zaposlenih u gradskim i javnim službama na dva puta više, neprimereno i nerezonsko povećanje poreza na imovinu radi izdržavanja svih tih zaposlenih i njihovih bahanalija… ako su to ti DOBRI rezultati prethodne garniture na čelu sa bivšim gradonačelnikom, ako to smatrate DOBRIM, neka Vam služi na čast!

  Napomenuću Vam da ne pripadam ni jednoj stranci ni grupaciji, osim onoj najbrojnijoj od oko 11.000 nezaposlenih, koja spaja kraj s' krajem svakog meseca. Ovo kažem kako ne bi ste pomislili da sam stranački ili nacionalno ostrašćen. Samo sam jedan od mnogih stanovnika ovog grada kome vladavina mnogih garnitura u ovom gradu nije imala razloga da se dopadne… Možda neće ni ova?! Ali u svoj našoj nemoći se najradije opredeljujemo za promene. I u fudbalu, kada ne ide, se prvo menja trener.

 7. Anonimni kaže:

  Poštovani gospodine Pastor, Jenei, Kuntiću i Gabriću!

  Kao čovek građanski opredeljenja, Vaše postupke u gradu Subotica mogu samo da ocenim kao nacionalne i lične, a nikako kao građanske i sramota me je sta ste uradili nama, iskrenim subotičanima i vojvođanima. Sramota me je snajke koja je mađarica, supruge koja je bunjevka, prijatelja koji su hrvati, dece moje rodbine i moje dece. Vi ne predstavljate volju naroda koji Vas je birao i to ste jasno i glasno pokazali ovom odlukom da u vlast uđete sa ljudima koji su Vaše i moje sugrađane terali da beže ili ratuju, koji su nam nametnuli takvu inflaciju i bedu iz koje se teško možemo izvući. Plakali ste i sažaljevali svoje sugrađane kada su Vam nuđeni sendviči, kada je subotica zbog njih bombardovana …

  Obećavam Vam da ću sve svoje snage usmeriti da nikad više ne predstavljate nikog osim sami sebe.

 8. Pa da kaže:

  Pa da.. opet isto s*anje… Ugradili se tu, ugradili se tamo… 

  Ja opet ponavljam, za vreme SVM ništa osim plave fontane nije urađeno, a para u kasi nije bilo. Isto je sada na republičkom nivou, za godinu i po dana ništa nisu uradili (osim JAT-a), a para u kasi nema. Još smo se zadužili.

  Dakle, ove prethodne optužujemo da su se ugrađivali u poslove, a kako ćemo nazvati ove nove koji samo makljaju pare, a ništa ne ostaje iza njih…

 9. laki kaže:

  Shvatam ove iz DS-a i njihove simpatizere da im je teško pao pad sa vlasti. Međutim treba da Vas je sramota što sad pljujete po ovoj novoj koaliciji i nazivate je neprirodnom.

  Sramota treba da je i Pastora i SVM zbog lične i partijske nedoslednosti, ali ne zbog ove novooformljene koalicije sa SNS-om, nego zbog toga što su pristali da budu manjinski partner u prethodnoj koaliciji, uprkos njihovim tvrdnjama da su žestoko pokradeni od DS-a na izborima 2012.

  Sve u svemu, ubeđen sam da ni jedan subotički političar niti stranka nije u politici zbog opšte dobrobiti, nego isključivo zbog lične koristi. Mnogo puta je to već i dokazano. Subotički političari su najveći šljam ovog grada bez obzira kojoj partiji da pripadaju.

  Građani Subotice iščekuju da se na ovoj sumornoj političkoj sceni grada već konačno pojavi neka opcija koja će raditi baš onako kako to bude obećavala pred izbore. Da li će to i dočekati?…

 10. STeve kaže:

  Sasvim racionalno je obrazlozio sve – svi su podjenako licemeri. 

 11. zorandjala kaže:

  ******* politiku ,kazi ti nama dali si preselio familiju iz majdana u totovo selo u backoj gd stizu investicije iz anja orsag . pazi da to neki gilipteri nerazvuku.

 12. Suboticanin kaže:

  Postao si dobar trgovac ali za sebe, samo nisam siguran kako ces proci na sledecim izborima, jer tvoji ako ista pamte treba da te kazne.

 13. komšija kaže:

  Interesantno kako ljudi tokom bavljenja sa politikom menjaju priču ili ti stavove ( mišljenje kako duva vetar ). Naravno da od toga ima koristi a sve pod plaštom " Sve za narod !!!! " ,  " Biće bolje ali malo sutra ". Mislim nije čovek kriv ovce uvek treba šišati kada dodje vreme. A najviše volim kada neko daje izjave bili smo sa njima jel smo morali ahahahahah……. U jednu ruku smešno i tužno. Još uvek ( neverujem ) postoje likovi koji zaludjuju masu Andersenovim i Grimovim bajkama, a rezultati rada se vide po voznom parku i imovinskoj karti ( da nije sve od bake dede najboljeg druga kuma itd ). Dok običan narod Subotice nema asfaltirane ulice, kanalizaciju, vodovodnu mrežu, puteve zakrpljene ili sa rupama raznih dubina i veličina ( gde nastaje veća ili manja mat.šteta ), gde su kružni tokovi zamenili semafore pa ponekad imam utisak kada idem u grad ko da sam na ringišpilu, gde semafori nemaju trepćuća signalizirajuća svetla ( naravno da kod svakog semafora staneš na svakom ćošku ), da imamo sto jednu fontanu u koje možemo samo gledati jel novce nemožemo više bacati ko nekad itd itd. Šta je Subotica bila pre puna života, srećnih ljudi, lokala, veselja, posla a sad jad tuga i čemer. Ovako će da bude dok nas razni ( pametni ) predvodnici vode.  

 14. Putnik bez sendviča kaže:

   

  Jasso:

  Pastoru da ste vi usli u ovu koaliciju da samo podrzite da se ona osnuje to bi bilo u redu,ali vi ste kao stranka najvise profitirali,ugrabili ste najvisa mesta u sadasnjoj garnituri,a i u zadje vreme ste bili najveca kocnica u koaliciji sa demokratama i zato ste sad jedva cekali da pretrcite u novu koaliciju,ali to ce van se obiti u glavu,jer ako ste vi zaboravili to da su gojko i njegovi nudili sendvice glasaci koji su vas podrzavali nisu…

   

   

  Kada su mi "gojko i njegovi" nudili sendviče nisam ni pomišljao da odem iz Subotice, a sada posle 8 godina ds-a nažalost moram…

  Pitam se, ko me je u stvari onda oterao?

 15. komšija kaže:

  Para vrti gde burgija neće. Samo obični smrtnici treba čitavog života da riljaju i da sklapaju kraj sa krajem, dok razni mudraci izmišljaju ponovo toplu vodu i zaludjuju ovaj napaćeni narod kojem je dosta svega.

 16. Vuki kaže:

   

  Putnik bez sendviča:

  Jasso:

  Pastoru da ste vi usli u ovu koaliciju da samo podrzite da se ona osnuje to bi bilo u redu,ali vi ste kao stranka najvise profitirali,ugrabili ste najvisa mesta u sadasnjoj garnituri,a i u zadje vreme ste bili najveca kocnica u koaliciji sa demokratama i zato ste sad jedva cekali da pretrcite u novu koaliciju,ali to ce van se obiti u glavu,jer ako ste vi zaboravili to da su gojko i njegovi nudili sendvice glasaci koji su vas podrzavali nisu…

  Kada su mi "gojko i njegovi" nudili sendviče nisam ni pomišljao da odem iz Subotice, a sada posle 8 godina ds-a nažalost moram…

  Pitam se, ko me je u stvari onda oterao?

   

   

  Ovde napišite odgovor…Ne plašim se ja za Gojka,on će po starom kao za vrijeme Kase ,nazvaće telefonm Maglaija narediće mu kome šta treba uraditi,koga treba zaposliti u Subotičkim opštinskim službama,kome treba dati otkaz jer nije na liniji,čiju imovinu treba oduzeti na atraktivnim delovima Suboticei dodeliti svojim kadrovima…

 17. laki kaže:

  Gojko…HA HA HA…

  Smešno je šta sve uspeva kod nas. Čovek je završio neku višu politikantsku školu. Kakva je to Upravna škola, čime se svršeni kadrovi te škole bave??? Da ne poveruješ, ali lik vedri i oblači Suboticom i šire, a da ne zna pošteno da sastavi ni jednu prostoproširenu rečenicu. E, to je najveća bruka ne našeg grada, nego i države i zajednice uopšte. Bruka je naša što ne takve "divlje" obrazovane tipove gledamo blagonaklono, umesto da ih eliminišemo iz naše svakodnevnice.

 18. Anonimni kaže:

  Podseca me na Kasu koji isto ovako samo okrenuo kaput i idemo daje da krademo nas narod, mozenamse.A narod ce opet da cuti i guta knedle.

   

OSTAVITE KOMENTAR