Pastor: nema razloga za izbore u Vojvodini

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je da je veoma izvesno da će doći do raspisivanja vanrednih republičkih izbora, ali je dodao da ne postoji nijedan razlog za prevremene pokrajinske izbore.

 

“U Vojvodini imamo relativno masivnu parlamentarnu većinu, Vlada i Skupština funkcionišu i ne vidim niti jedan jedini razlog zbog koje bi se išlo na prevremene izbore”, rekao je Pastor za novosadski Dnevnik.

 

Izbore za Skupštinu Vojvodine raspisuje predsednik pokrajinskog parlamenta. Na vlasti u Vojvodini je koalicija Demokratske stranke, Pastorovog Saveza vojvodjanskih Madjara, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno-demokratske partije.

 

Pastor je ocenio da su posledice najnovijih političkih dešavanja u Beogradu “neminovne”, odnosno da sve ukazuje na to da je raspisivanje vanrednih republičkih izbora “manje-više izvesno”.

 

“Da li su u pitanju dani, nedelje ili meseci, više je stvar detalja”, ocenio je Pastor i dodao da je realno da budu raspisani i lokalni izbori, jer ukoliko dodje do pucanja “osovine SNS-SPS” u Vladi Srbije, to će se odraziti i na koalicije po gradovima i opštinama.

 

BetaKOMENTARI

 1. Mima kaže:

  Gospodine Pastor, pokrajinska vlada je mnogo nestabilnija od republicke jer je neprirodna i svodi se samo na stranacke interese. Npr. u Subotici vas je DS izigrao, pa kako to da ih podrzavate na pokrajinskom nivou? Ali vi idete logikom bolje da smo bilo gde na vlasti nego nigde.

 2. Mića kaže:

  Razvojna Banka Vojvodine je jedan ali vredan razlog!

 3. Iceberg kaže:

  Gde si freelancer??? Reaguuuuj!!! hahahahaha

 4. freelancer kaže:

  Ala je “teško” ovim političarima, sunce ti… Zamisli ti to? Pa oni intenzivno moraju razmišljati, stalno, hoće li biti izbora ili neće, “prepakivanje ili rinfuz”, “hoću p**kim-neću p**kim”, na koju će fotelju u sledećem deljenju. Pa malo ekonomskih pitanja: “ima li mene tu?” ili “a gde sam tu ja?”.

  Jadnici. Pa njima bi srce prepuklo kada bi morali razmišljati još i o perifernim stvarima, kako platiti račune, hoće li biti posla ili neće i da li će uopšte biti i plaćen rad, a tek o onim “prizemnim stvarima – otići sa prijateljima na basket ili fudbal ili bar na pivo posle…

  P.S. iceberg, hvala na pitanju, dobro sam 🙂

 5. Iceberg kaže:

  ..nisam ni mislio da neces dati svoj SUD,samo kasnis,volis ‘pavati a? 😉   , aj probaj nekad preskociti neku vest ili si expert za svaku temu koja se pojavi??? hehe

 6. Dosta_bre kaže:

   

  @Iceberg

  Navođenje psa na ujedanje je krivično delo 😛

OSTAVITE KOMENTAR