Pastor o Jobiku: Nije nam potreban tutor

Mi sami znamo šta su problemi i kako se rešavaju i ne treba nam tutor iz Mađarske, izjavio je danas u Subotici predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, komentarišući otvaranje kancelarije mađarskog desničarskog pokreta Jobik u Senti.

pastor

„Nije moje da cenim da li je to pravno moguće ili nije, ali ono u šta sam ja siguran je da nama ne treba niko da dolazi kao tutor i da nam rešava stvari. Tu smo mi, znamo šta su problemi i znamo kako se ti problemi rešavaju“, rekao je Pastor novinarima u Subotici nakon komemoracije žrtvama iz 1944. i 1945. godine.

On je naveo d je takav stav imao i početkom prošle godine, kada je Jobik bezuspešno pokušao da otvori kancelariju u Subotici.

Poslanik i potpredsednik ove desničarske mađarska političke stranke Ištvan Savai, u četvrtak je otvorio kancelariju u Senti kako bi „olakšao dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima“.

Kako prenosi portal Vojvodina danas, Savai je naglasio da nije reč o partijskoj kancelariji Jobika, već o poslaničkoj kancelariji za prijem, te da se kancelarija neće baviti akcijama protiv drugih naroda i narodnosti, da joj cilj nije izazivanje tenzija ili mržnje, već da – u skaldu s mogućnostima – pomaže ovdašnjim Mađarima u obavljanju poslova u Mađarskoj.

„Smatrao sam da kao poslanik koji se bavi nacionalnom politikom treba da i na otcepljenim teritorijama obezbedim mogućnost za Mađare da me potraže, da me informišu o stvarima i problemima koji ih u svakodnevnom životu tište. Mnogi od njih žive ili uče u Mađarskoj, pa me u ovoj kancelariji mogu pitati i o temama iz Mađarske“, rekao je Savai.

Otvaranje ove kancelarije kritikovali su Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokratska stranka.

 

TanjugKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Wow wow wow wow wow shto bi rekla the one and only – Kate Bush

  „Kako prenosi portal Vojvodina danas, Savai je naglasio da nije reč o partijskoj kancelariji Jobika, već o poslaničkoj kancelariji za prijem, te da se kancelarija neće baviti akcijama protiv drugih naroda i narodnosti, da joj cilj nije izazivanje tenzija ili mržnje, već da – u skaldu s mogućnostima – pomaže ovdašnjim Mađarima u obavljanju poslova u Mađarskoj.“

  Znachi ovako, iako se zna da je Jobbik extremno desnicarska neonaci partija, ona tamo ima samo kancelarije za prijem??!!? Za prijem u koji k…..??!?!

  I 100% se nece baviti akcijama protiv drugih naroda i narodnosti iako se zna da joj je to glavna preokupacija…WOW WOW WOW WOW WOW….ovo mora da je neki veoma jebeni trip na prvoklasnom origanu prodatom kao High Quality trava… ja se nikad nisam drogirao pa i ne poznajem te dimove, nego mislim na ove sto uvlace i kupuju ovakve smesne idiotske izjave, pa u skladu sa svojim mogucnostima pushe origano….A i svima je jasno da Pastoru i njegovima nisu potrebni tutori….on sam moze biti tutor svima.

 2. Dragče Gevaravić kaže:

  Šta mu je onda Orban ako mu ne treba tutor, tata ?

 3. Sting kaže:

  SVMje zavrsio svoju karijeru poodavno sem ako se ne restruktruira

 4. Vesko kaže:

  Nece se mozda pozabaviti sa cantavirskom zadrugom, koja je Pastoru bila odskocna daska, a tom mestu i Subotici pocetak propasti sa ovakvim i slicnim likovima.

OSTAVITE KOMENTAR

88 + = 91

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: