Pastor: Prednost je biti Mađar u Vojvodini

O prošlom periodu, budućim planovima i izgledima govorio Ištvan Pastor danas na Stalnoj konferenciji Mađara u Budimpešti.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je rekao da je prednost biti Mađar u Vojvodini rezultat dugog procesa. Takođe je govorio o izborima u Srbiji naredne godine. Istakao je da je cilj nastaviti započeti put, a što se tiče pitanja migracije, poslednjih dana i nedelja smo videli da je taj proces daleko od prošlosti.

“Vidimo da migranti iz Srbije ne idu prema Bosni, nego su počeli da koriste isti stari  put. Pojavili su se u Kanjiži, u velikom broju u Subotici, pojavili su se na teritoriji banatskih opština, tražeći put prema Rumuniji i Mađarskoj. Ja se u svakom pogledu pripremam da će ovo karakterisati naš svakodnevni život narednih nedelja i meseci. Osnovni interes nam je da ograda ostane podignuta“ izjavio je Ištvan Pastor, predsednik SVM.

RTV PannonKOMENTARI

 1. gojko kaže:

  Interes da ograda ostane!? Mesto pustiti te ljude da odu gde su naumili,bez zadrzavanja kod nas i kod madjara,kod kojih pa nikako ne zele da ostanu.Nego vama je bas lepo kad uzivate sve blagodeti ovog drustva.Siri interes vam be zanima.

 2. hugo grocijus kaže:

  Svaka rečenica mu je bez smisla. Tako je to kad neko ne ume lepo da se povuče sa položaja, nego umišlja da je doživotni vođa. kao tita. Da bi opravdao ostanak na svom položaju, priča li priča. A pogrešno.

 3. ludilo kaže:

  Slazem se sa ovim Pastorom oko ograde. Ne samo da treba da ostane na Madjarskoj granici nego i mi treba da podignemo na Makedonskog granici.

 4. Red i rad kaže:

  Jos dve ograde i maxima
  Vratiti olos u svoje drzave pa tamo nek sire kulturu svoju i veru
  Sto se vise medjusobno potamane manje ce ostati da im mi ostvarujemo zelju da se pojave pred alahom

 5. ffilozoff kaže:

  Pastore,Vasi Madjari iz SU su najveci migranti…Svi ce Vam otici!!! Nece imat ko glasat za VAS,i Vasu glupu politiku!!!

 6. Istina... kaže:

  Agentura fantasticno manipulise javnoscu. U prilog joj ide “necenzura” u “slobodnim” medijima. Hvala.

 7. HAJDUK kaže:

  ” prednost je biti mađar u Vojvodini ” , lupio je Pastor i ostao živ . Pustio bih ga da mi razloži , da čujem činjenice . Jer ako je stvarno prednost ne razumem zasto se toliko madjarskih porodica iselilo , i dalje se iseljava u potrazi za iole normalnim životom ?

 8. SMARACH kaže:

  Prednost je biti Istvan Pastor u Vojvodini, mozes da krades do mile volje a da ne zavrsis na robiji….

 9. Vojvodjanin (77) kaže:

  Prepustite položaj radnim ljudima, stručnim ljudima a ne istomisljenicima i nestrucnim likovima, koji postaju rukovodioca preko partijske knjižice bez znanja. SRAMOTA I BRUKA, COBANI,,,

 10. baćo kaže:

  šta bi ovaj “istina” lupao da ne postoji riječ “agentura”?Dokle ćete nas zamarati s njegovim budalaštinama?Filtrirajte to iz objava.

 11. Djuka kaže:

  Dok je ovaca, bice i Pasztora.

 12. pista kaže:

  Imenjace… procitali smo te odavno, vise nas neces zamajavati i bolje ti je da se povuces na vreme…. i nemoj bzv. davati svoje vidjenje onako generalno… U Srbiji nije prednost biti Madjar, nit je prednost biti Srbin, etc… u Srbiji je prednost biti Pastor senior, Pastor junior1, Pastor junior2, biti clan nacionalne – u ovom slucaju – madjarske klijenture koja se do balcaka uvukla Orbanu. Prednost je biti biznismen ali samo onima koji podsticajna sredstva dobijaju preko veze od Srbije, a boga mi i od Madjarske…. koliko su dobili para oni kojima je prednost biti Madjar u Srbiji? Koliko se uvecao kapital za kratko vreme Madjaru koji je kao biznismen predsednik gradske skupstine ili jednom drugom Madjaru koji ima poznatu piceriju, vinariju, itd. Prednost je i kad napravis saobracajku na Cantavirskom putu pa premine covek a ti posto imas prednost prodjes sa uslovnom. Bivsi sef te cupao iz sranja koje si napravio (i on je ne tako davno preminuo) ali ima puno suboticana koji vise znaju o tvojim “prednostima” nego sto mislis… I nemojte opet da plasite ljude sa migrantima. Imam utisak da ih preko neke veze namerno usmeravate ovamo da biste imali “temu” kao vas sef u Madjarskoj. Pustite nesrecnike, nece oni ostati ni u Srbiji, ni u Madjarskoj. Sramota je i da nas ograda deli od Madjarske, rusite to breee!

OSTAVITE KOMENTAR