Pastor sutra o novoj vladi

Lider SNS i SVM Aleksandar Vučić i Ištvan Pastor razgovarali su danas o formiranju nove republičke vlade.

 

Lider SVM je najavio da će detalje o razgovorima sa SNS izneti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u Subotici koja bi trebalo da se održi u 9.30 časova.

pastor i vucic

Predsednik SVM je pre dva dana u izjavi Tanjugu rekao da još nije izvesno učešće te stranke u parlamentarnoj većini i da pre toga SNS treba da se izjasni o programskim prioritetima iz dokumenta koji je SVM predao naprednjacima.

 

– U tom dokumentu nema ničeg novog u odnosu na ono što smo zastupali poslednjih godina. Ima elemenata oko kojih je potrebno dodatno razjašnjavanje, ali to su pitanja za koja smo se proteklih godina zalagali u parlamentu – objasnio je tada Pastor.

 

– Ako uspemo da se dogovorimo o prioritetima koji se nalaze u dokumentu koji smo predali SNS, mislim da je naše učešće u parlamentarnoj većini izvesno – poručio je Pastor.

 

Razgovori o formiranju vlade su u prošli ponedeljak upravo počeli sastankom lidera SNS i SVM, na kojem je toj stranci jasno ponudjeno da učestvuje u vladi.

 

Pastor je posle tog sastanka rekao da je njegova stranka ostala pri zahtevu da imaju državne sekretare na šta je Vučić izjavio da naprednjaci nemaju ništa protiv da SVM u vladi ima i nekog ministra.

 

Vučić se s pastorom susreo pre sednice Predsedništva naprednjaka, koja je zakazana u 16 sati.

 

Ištvan Pastor i Aleksandar Vučić razgovarali su i prošle nedelje o programu i sastavu nove vlade, a SVM-u je ponuđeno da bude u novom kabinetu.

 

SNS je o učešću u Vladi razgovarala i sa Socijalističkom partijom Srbije i Novom demokratskom strankom, a konkretniji rezultati svih susreta biće poznati nakon današnje sednice Predsedništva SNS-a. Kako je najavljeno nova Vlada biće formirana do kraja meseca.

 

BlicKOMENTARI

  1. dr,no kaže:

    Pastor -koji uvlakač….

OSTAVITE KOMENTAR