Pastor: Vlasti ne sarađuju

Saradnja republičkih i vojvođanskih vlasti svedena je na povremenu komunikaciju predsednika dva parlamenata, ali saradnje između izvršnih vlasti uopšte nema iako to nije prirodno, jer ti organi donose odluke važne za građane Srbije, rekao je visoki funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara SVM Balint Pastor.

Balint pastor1

Pastor je ocenio da treba što pre da počne da se razgova o rešavanju nagomilanih problema, pišu Novosti.

 

"Ustavni sud stavio je van snage određene članove zakona o nadležnostima, ali trebalo bi se dogovoriti o preformulaciji kako bi odluka USS bila ispoštovana, a pokrajina i dalje imala nadležnosti za određena pitanja. Povod za razgovor su i dva zakona – o svojini i finansiranju Vojvodine", rekao je on.

 

Prema njegovim rečima, može se osporiti i ceo Statut. Ali očekujem, kako je rekao, da će biti osporen samo deo tog najvišeg pravnog akta Vojvodine. Ustav predviđa da pokrajina ima Statut, a budu li delovi njega osporeni, i to će se morati rešiti dogovorom.

 

Pastor je istakao da se SVM godinama zalaže za to da Vojvodina ima svoje izvorne prihode i da je to u skladu sa evropskom praksom.

 

"Taj prednacrt koji Bojan Pajtić priprema, mi nismo još videli. Čujem i da je gospodin Dinkić, i njegovi u URS, pripremio verziju tog zakona, pa se pitam šta je radio prethodnih bezmalo godinu dana kada je kao ministar bio na čelu radne grupe za izradu tog zakona… Očekujem da se sadašnji ministar Lazar Krstić izjasni kako on vidi taj budući zakon, koji je trebalo da bude donet do kraja 2008."

 

Pastor je rekao da je SVM u kontaktu i sa naprednjacima i sa socijalistima i da su zahvaljujući toj dobroj komunikaciji, iako SVM nije na vlasti, uspeli u ovom mandatu da reše neke vrlo bitne stvari.KOMENTARI

  1. roki kaže:

    Evo jedne ******** na kvadrat. Otac mu bio i jos jeste politicar, pa sto ne bi i on.

  2. shibica kaže:

    rokice!!! ****** !!!ovaj covek bi mogao postati predsednik srbije….. bolje bi ziveo….glup….erdo!!!  

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: