Patria i Prezident na Paliću ustupljeni Vladi u borbi protiv korone

Direkcija za upravljanje privremeno oduzetom imovinom ustupila je četiri hotela na korišćenje Vladi Srbije, odnosno Kriznom štabu u cilju sprečavanja zarazne bolesti COVID-19.

U pitanju su hoteli privrememo oduzeti od Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina iz Latinske Amerike i za pranje para u Srbiji.

Dva hotela, “Vojvodina” i “Putnik”, nalaze se u centru Novog Sada, jedan je na Paliću, “Prezident”, i jedan u Subotici – “Patria”. Hoteli su kapaciteta za prijem gotovo 600 ljudi.

Pomoćnik direktora Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Vladimir Ćeklić precizirao je za Tanjug da će u hotelu na Paliću biti smeštena lica koja se vraćaju iz inostranstva i čekaju rezultate testiranja na virus korona.

Dva novosadska i subotički hotel služiće za smeštaj zdravstvenih radnika, koji su, kako kaže Ćeklić, na prvoj liniji borbe protiv ovog virusa.

U hotelu “Vojvodina” može da bude smešteno 120 ljudi, u „Putniku“ 185, u “Patrii“ 190, a u “Prezidentu“ 90 ljudi. U svim hotelima se sprovode sve mere zaštite od virusa, naglasio je zamenik direktora Direkcije.

On je napomenuo i da je privredno preduzeće „Mitrosrem“ iz Sremske Mitrovice, kojim takođe upravlja Direkcija, pokazalo visoku društvenu odgovornost, tako što je za pomoć najugroženijima doniralo hranu iz svog proizvodnog asortimana.

To preduzeće je izdvojilo 20 tona brašna za potrebe narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, a Gradu Sremska Mitrovica uputilo 5,5 tona kukuruznog brašna za pomoć najugroženijem stanovništvu.

Ovo preduzeće je takođe oduzeto od Darka Šarića.

Očekuje se da Direkcija u narednom periodu kriznom štabu uputi veći broj trajno oduzetih tablet računara i laptopova za potrebe ljudi koji su smešteni na Beogradskom sajmu.

“Direkcija će i dalje tokom vanrednog stanja nastaviti da pomaže koliko je u njenoj moći“, poručio je Ćeklić.

 

TanjugKOMENTARI

 1. jancika kaže:

  Kakvo bre upravljanje, oduzme se odmah u korist drzave, kao sto rade Italijani u borbi protiv mafije.

 2. bilo kako kaže:

  @ jancika

  Polako sa oduzimanjem. Jos se sudi Saricu, jos nije dokazana krivica. Ocekujem na kraju da mu se vrati imovina sa sve kamatom. Barem je za njegovo vreme, svi ovi hoteli su radili odlicno za razliku od kada je preuzeo grad. Znaci dokazano je da grad-drzava ne zna da vodi hotele.
  Sarici, vratite se sve vam je oprosteno.

 3. Pera kaže:

  Država je najveći kriminalac, štiti sebe sobom. Nikada niko u državnoj službi nije nizašta odgovarao i nikada neće osim kada o krivici odlučiva vandržavni organ. Vlasnik države je vlasnik državnog kriminala.

 4. (ba)laban kaže:

  @bilo kako

  E, budalo… prizivaš nevolju za buduća pokolenja. Šarićima i bilo kakvoj narkomafiji i dilerima ne da ne treba vraćati nikakvu imovinu, nego specijalno za tu grupu kriminalaca treba uvesti smrtnu kaznu i na taj način poprilično prorediti populaciju kriminalaca.

  Ti hoteli su, kao prvo, oteti od malih akcionara i treba ih vratiti pravim vlasnicima. Zajedno sa Šarićem utamničiti i njegovog prvog čoveka za ove krajeve Vladu V., kao i mnoge kriminalce za koje se država pravi da ne zna šta rade i čime se bave.

  Za pomenutog Vladu cela Subotica zna da decenijama radi protiv zakona, od krađe automobila, pa sve do udruživanja sa narkobosom, ali jedino policija i tužilaštvo sa tim nisu upoznati.

  Eto pitanja za ministra Stefanovića i ministarku Kuburović, pa neka se i dalje hvalisaju pred naivnim narodom kako njihova ministarstva i vlast rade na suzbijanju kriminala i kako kriminala u Srbiji nije bilo nikad manje.

 5. Dijaspora kaže:

  Vrana vrani oči ne vadi

 6. Anonimni kaže:

  Sta cekate sa Hotel Galleria??

 7. bilo kako kaže:

  @ balaban

  Mamu tako svoju da zoves….idiote

 8. (ba)laban kaže:

  @bilo kako

  Šta je, budaletino? Jesi l’ nervozan?

OSTAVITE KOMENTAR